Örtünmek istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BenSardunya

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mart 2023
123
59
28
37 yaşında bir memurum anneyim. Bu yaşıma kadar hiç düşünmemiştim ama kapanmak istiyorum uzun süredir. Annem akrabalarım kapalı ama ben bir türlü cesaret edemiyorum. Kapalı arkadaşlar desteğinize, bilgilerinize ihtiyacım var ..

eger hazir değilseniz önce yavaş yavas gardrobunuzu duzenleyin, tesetture uygun kiyafetler giyin. kilmiyorsaniz namazi hayatiniza alin - duzenli kilmaya çalışın. bir süre sonra kapansaniz da kimse sasirmayacak, tepki vermeyecektir. ayrica dolabiniz tesettüre uygun kiyafetlerle doldugu icin günlük hayatınıza daha kolay adapte olursunuz.
eger kendinizden emin olamıyorsaniz da tatile /haftasonluguna sizi tanimayan insanların olduğu bir sehre gittiginizde tesetturlu sekilde gidin. bohlecd kimsenin soru soran bakislarina maruz kalmadan, gergin hissetmeden rahatca deneyimlersiniz. eger icinize sinmedigini farkedip ertelemek isterseniz de kapanmış acilmis gibi olmazsiniz - mahalle baskisi yememis olursunuz.
bence boyle yavas yavas, adım adım ilerleseniz hersey daha kolay olur.
benim acilan arkadaşlarım da genelde aynisini yapiyor. önce oje falan sürmeye başlıyorlar, basortulerinden saclarinin birazi görünüyor, kiyafetleri falan insanlarin "cikcikcik" diyecegi seye evriliyor kotu ustu gömlek , bilekleri görünen etek, kollari görünen bluz derken aciliyorlar kimse umursamiyor bile cunku bir yerde insanlar beklemis oluyor.

Çok çok çok iyi düşünüp karar vermeniz gereken bi konu. Çocuk olmadığımız için tekrar açılınca malesef söz olabiliyor. Eğer ki sadece 1sene dayanabilirseniz bidaha açılmak zorlaşıyor. Aklınıza geliyor elbette ama nefisi yenmekte sizin elinizde. Bir de bunu Allah için yapmayı unutmayın. Hayırlısı olsun hakkınızda

Şöyle konular açmayın ya.yasak işte yasak.

İstisnasız her konuya saçma yorumlar geliyor buraya da gelmiş ama uzun uzun güzel güzel açıklayanlar da var. Onlara katılıyorum kademeli olarak alıştırma yapın. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi tanıdık kimsenin olmadığı bir yere gidip tesettürlü dolaşın. Allah içinize bu sevgiyi koyduysa nasip de edecektir kesin karar verdikten sonra kız arkadaşlarınızı size oturmaya çağırıp onları tesettürlü karşılayın böyle böyle alışacaksınız. İlk başta başörtüsü olan kızları inceleyip nasıl bağladıklarını öğrenmeye çalışıyor insan. Kısa bir dönem herkes size bakıyormuş gibi gelecek ama öyle değil öyle olsa bile kime ne ay hayırlı olsun şimdiden

Ne kadar saçma bi yorum
İnsan herşeyi bi anda mükemmel yapamaz..
Geç kalıp kalmaması sizi ilgilendirmez. İnsanların hayırlı bi işe başlarken şevkini kırmak büyük mesuliyet !
Konu sajibi siz saçma yorumları dikkate almayın..
Bol bol dua edin Allahtan kendinize tesettür için kuvvet isteyin, diğer güzel yorum yapan arkadaşların tavsiyelerine uyun gerisi gelicektir inşallah

Vuralım mı abla kellesini?
Nasıl bi üslüp bu ya?

Anaa ben de kot üstü gömlek giyiyom. Ben de mi açılcam acaba Ama totoyu kapatıyo, ordan yırtarım belki

Yaptığın diğer yorumlara bakınca herkese bir çıkıntılık yapmışsın komik çünkü kendi hayaþında başarısız olup burada tüm stresini atan birisisin belliki. Evet İslam bütündür sizin gibi kalp kıranı, kaba konuşanı, tebrik edeceğu yerde kıskananı yoktur mesela İslamda...

Son düzenleme:
Adınıza çok mutlu oldum rabbim inşallah kolay eylesin bu niyetiniz i yavaş yavaş adapte ola ola yaparsanız sizin için daha sağlıklı olur öncelikle namazı hayatınıza sokup ve düzenli hale getirirseniz dolabinizi duzenlerseniz daha da güzel olur inşallah daim olur hayırlı olsun

Sizin hayatınız, sizin tercihiniz. Kafanızın karışması, karar vermekte zorlanmanız çok normal. Tesettür konusu ile ilgili dini kaynaklardan araştırma yaparak şuurlu ve doğru bir şekilde örtünmenizi tavsiye ederim ben.
Bir de, kendinizi iyi hissedeceğiniz, tesettüre uygun, güzel kıyafetler alırsanız o da sürecinize olumlu katkı yapacaktır.

İslâm bir bütündür, evet, her şeyden önce de sevgi ve barış dinidir; insanları yargılama ve tersleme yoktur mesela içeriğinde. Bir insan bir şeyleri hayatına geçirme ve danışma niyetiyle konu açmış, sizin tavrınıza bakın. Bu yobaz yaklaşımlar yüzünden İslâm dini de yanlış tanınıyor işte.

Size ne namaz kılıp kılmadığı,bu nasıl br anlatım tarzı böyle..
Sanki her kapanan dinini tam yapabiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…