oruc tutuyormusunuz

oruc tutma saati cok fazla vucudun bebegin susuz kalir ben tutmuyorum din adamlari bile hamileler tutmayabilir diyo insallaah bebeklerimiz dogunca kazasini yapariz bence sende riske atma

Kızlar hamile ve emzikli kadınların oruç mükellefiyetleri yoktur kazasıda yapılmaz borçlanmazlar demekki sakıncalı ki dinimiz böyle emretmiş tutmayın lütfen

ben gecen sene de hamileydim tutmadim bebegimi kaybettim ve cok pisman oldum tutmadigima iki gündür hamile oldugumu ogrendim bende 12 gun fln kalmis birakmak istemiyorum orucu yarin ztn ara verecem çünkü doktor randevum var

Ben 5 gun önce ögrendm gebeligimi ramazanin yarisinıda zaten bilmeden tuttum 2 gündür çok zorlanıyorum ama dayanabildigim kadar bende tutmak istiyorm bolca su iciyorm iftardan sahura kadar sivi tüketiyorm

Fetva var kızlar bu konuda diyanetin sitesinden bakabilirsiniz ve ilim kitaplarında da böyle yazar hamile ve emzikli kadınlar oruç tutmaz ve kazası yok mükellef değiller

Herkesin kendi bilecegi iş sonucta dinimiz izin vermis hamile tutmayabilir diye ilk cocugumda tuttum 7 aylik hamileydim kışındı ramazan ikincide tutmadim simdi ucuncu yine tutmuyorum tutamamda susuz duramiyorum 1 hfta sonrada dogumum var zaten ;)

Fetva var kızlar bu konuda diyanetin sitesinden bakabilirsiniz ve ilim kitaplarında da böyle yazar hamile ve emzikli kadınlar oruç tutmaz ve kazası yok mükellef değiller

yanlisiniz var hamikelerinde emziklilerinde orucu sonrasinda tutmalari lazim sadece hastalarin tutamadiklari oruc icin verdikleri para durumu hamile ve emzikli kadinladda olmaz ama tutmadiklari hergun icin gunune gun borc olur

Canim diyenetin sitesinede guven yok yakin zamanda siteye hackerlar bulasıp yanlış bilgilendirmeler yapilmişti ya

Canım bende hamileyim ve sağlıkçıyım bu arada ve oruç tutmuyorum saatler çok uzun ve vücut çok susuz kalıyor ve bebek için zararlı tanıdığımız din adamlarına ve bir kaç doktor ile görüştüm hepsi de tutmayın dediler bende öğrenene kadar tuttum ve çok zorlandım hem çalışıyorum hem oruç hem bebiş ki oruç umu hiç bırakmamışım dır. önemli olan bebeğin sağlığı ve biz bebeklerimşzin sağlığını düşünmeliyiz herkesin kendi düşüncesisir saygı duyarım ama bebişlerimiz bize emanet ve onlara sağlıklı bir hayat vermeliyiz.

Back
X