böyle bir durumun varlığından bile haberim yoktu, taki yine bu sitede oruç tutan hamileleri görene kadar. o yüzden geçenlerde araştırdım tutulabilir mi diye, Kuran'da şuna benzer şeyler geçiyor: eğer hamile ve emziren kadın kendine ve bebeğine zarar gelmeyeceğini düşünüyorsa tutmakta serbest, ama eğer kendine ya da bebeğine bir zarar vereceğini düşünüyorsa o zaman da tutmamakta serbest...kaldı ki bu uzun ve sıcak günlerde normal insan bile ayılıp bayılarak tutarken, ben hiçbir hamilenin " ooohh çok rahat tutuyorum" dediğine inanmam. ibadetin kazası olur ama bebeğinin olmaz. geçen sene bebeğimi emzirirken tutmamıştım ve etraftan "sen orucunu tut varsın sütün kesilsin nolacak ki" gibi cümleler duydum...eğer onların aklına uyup tutsaydım orucumu bebeğimi 2 yaşına kadar emziremezdim ki dinimizde bu da önemli bir konu...kayınvalden için sağlığından ve daha önemlisi bebeğinin sağlığından taviz verme, birdaha doktora giderken onu da götür yanında doktordan duysun tutmanın ne kadar sakıncalı olduğunu...