oruçççç...

basak_basak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
31
0
36
arkadaşlar 36 haftalık hamileyim ve oruç tutuyorumm..sizce zararı varmı bebişime..doktor tutma dior ama annem babam kocam herkes tutmamamdan yana..bi kaynanam tut dio sırf o bişey demesin die tutuyorumm..:(

Sirf kaynanan tut dedi diye orucmu tutuyorsun ? Bebeginin senden beslendigini farkinda degilsin sanirim ne kadar rahatsin ya sirf kaynanana yaranmak icin bebegini ac birakiyorsun !!

21 haftalık hamileyim doktora sormadım bile oruç tutabilir miyim diye , 17 saat aç susuz kalmak bebeğim için kötü olur diye düşünüyorum özellikle çok fazla sıvı tüketmen gereken bir zamanda sırf kaynanan laf etmesin diye oruç tutman iyi değil bana göre sonuçta kaynanan en fazla bir ay konuşur tutmadın diye Allah korusun bebeğine bir şey olursa bir ömür çekersin sende bebeğinde

çok dindar bi kadın güyaa..o yüzden oruçlarını yeeme günah..allah yardım ediyo dinleme kimseyi ..beraber yaşadığım bi kadın napabilirim.korkuyorum çekiniyorum :(

ya nasıl vicdanın izin veriyor peki buna?
eşin nasıl izin veriyor annesinin karışmasına izin veriyor
çocuğun aç susuz kalıyor ya ona bişi olsa ya sana bişi olsa yazık ya el kadar bebeğe

Az buz değil 17 saat aç susuz kalıyosun. Sırf kaynanana yaranmak için bebeğini tehlikeye atıyosun :6:
Lütfen biraz mantıklı olun :ssz:

kaynanama yaranmakla alakası yok kızlar..eskiden kalma geri kafalı biraz..dün mesela gizliden yedimm.takp ediyo sanki beni mutfağa gidince peşimden geliyoo

kaynanama yaranmakla alakası yok kızlar..eskiden kalma geri kafalı biraz..dün mesela gizliden yedimm.takp ediyo sanki beni mutfağa gidince peşimden geliyoo

Sen de direk yüzüne söyle. Ben bu ramazan oruç tutmayacağım de. Sen böyle taviz verirsen o sana zorla tutturur tabi.
Önce bebeğini düşünmek zorundasın. Sen anne sayılırsın artık.

senin yerinde olsam alır karşısına geçer durmadan tıkınırdım. kocanla konuş annesinin aklını başına getirsin, çocuğunun sağlığınamı daha çok önem veriyorsun kaynananın sana sokacağı laflaramı? kulaklarını tıka ağzını aç ye.....

öncelikle arkadaş burda yardım istemiş onun vicdanı el vermiyor çıkış noktası arıyor ne yapsın.şu duruma gelincede
çok dindar bi kadın güyaa..o yüzden oruçlarını yeeme günah..allah yardım ediyo dinleme kimseyi ..beraber yaşadığım bi kadın napabilirim.korkuyorum çekiniyorum :(

canım ne dindarlığı Allah aşkına ,dindarım deyipte öyle bilgi eksikliğiyle atıyorlar kendilerini yarım yamalak bildikleriyle cahil cahil konuşuyor bazı insanlar deli oluyorum.aç oku kv ne dinimizde oruç tutulmamasına izin verilen nadir konulardan birisi hamilelik hatta şu var eğer ki o bebeğe ve sana birşey olursa bu isyana giriyormuş Allahın emrine karşı gelmiş oluyormuşsun bunuda çok değerli işgüzar kv ne söyle dindarlığı sadece kuran okumak namaz kılmaktan ibaret sanıyorlar bunların yanında birazda sohbet kitapları dini kitaplar okusalar anlarlar bişeyleri.dindar cahille uğraşmakta ayrıca zor bilirim. Allah yardımcın olsun gerekirse gizlice ye ama açık açık konuş en mantıklısı şimdi aç hadisler falan varmı nette araştır bu konuyu dini yönüyle oku ki hanımefendi ikna olsun. Allah izin veriyor onlar kim oluyor ya çok kızdım şimdi.

doktorun tutma diyorsa bence tutmamalısın... benim de doğumuma çok az kaldı, hayatımda ilk defa kasıtlı olarak oruç tutmuyorum ilk başlarda kendimi kötü hissettim dini vecibemi yerine getiremiyormuşum gibi vicdanım rahatsız oldu ama sonuçta Rabbim buna müsaade etmiş, hamile ve emziren bayanlar doktor tavsiyesi ile oruç tutmayabiliyor dinimizde... oyüzden kendi sağlığını ve bebeğin sağlığını tehlikeye atmamalısın... kayınvalideni de Allaha havale et :) Rabbim izin vermiş kayınvaliden kimki:)

tutmasam keyfinden tutmuyor dicek off valla yerimde olmayan anlayamaz benii:((

canım benim bak okadar yazan olmuş oku biraz yazılanları... niye önemsiyosun sen o kadını, bi sonraki kontrolünde suyun azalmış bebeğinde zayıf kalmış olursa kaynanan ne diyecek? orucunu kaza edebilirsin o o bebeği sağlıklı doğurmak için tek şansın var. hiç kimse senin için o bebekten daha önemli olamaz, o sana muhtaç, sen ne verirsen onu alıcak. bırak başkalarını ya.

Hamilelikte ramazan orucu tutmak | Fetva Meclisi
Hamile olan bir bayanın Ramazan orucunu tutması gerekir mi? | Sorularla İslamiyet
Hamileyken oruç tutmak

olmazsa 190 alo fetva hattını arayıp sorabilirsin cevabınıda özellikle kaynana dinlet...

böyle bir durumun varlığından bile haberim yoktu, taki yine bu sitede oruç tutan hamileleri görene kadar. o yüzden geçenlerde araştırdım tutulabilir mi diye, Kuran'da şuna benzer şeyler geçiyor: eğer hamile ve emziren kadın kendine ve bebeğine zarar gelmeyeceğini düşünüyorsa tutmakta serbest, ama eğer kendine ya da bebeğine bir zarar vereceğini düşünüyorsa o zaman da tutmamakta serbest...kaldı ki bu uzun ve sıcak günlerde normal insan bile ayılıp bayılarak tutarken, ben hiçbir hamilenin " ooohh çok rahat tutuyorum" dediğine inanmam. ibadetin kazası olur ama bebeğinin olmaz. geçen sene bebeğimi emzirirken tutmamıştım ve etraftan "sen orucunu tut varsın sütün kesilsin nolacak ki" gibi cümleler duydum...eğer onların aklına uyup tutsaydım orucumu bebeğimi 2 yaşına kadar emziremezdim ki dinimizde bu da önemli bir konu...kayınvalden için sağlığından ve daha önemlisi bebeğinin sağlığından taviz verme, birdaha doktora giderken onu da götür yanında doktordan duysun tutmanın ne kadar sakıncalı olduğunu...

Canım benim bu durumda madem herkes arkanda kynvaliden dışında tutmıycam de onların yanında zorlanıyorum de onlarda sana destek olurlar kynvaliden bişey derse.. Hem cocukmusun sen canım anne olucaksın korkuyorum fln diyosun ayıp bişeymi yapıyosun yada saygısızlıkmı yaptında korkuyosun.. Evet dinimizde tutabiliyorsan tutmakta sakınca yok ama tutamıyorsanda tutmamanda sakınca yok..

Dediğim gibi Eşin ve diger akrabaların yanında ben cok rahatsz oluyorum midem şöyle kötü böyle rahatsız fln de yada ne blm doktora gittim bebegin suyu azalmış sanki doktor tutma dedi de bu pembe yalana girer sanırım mecbur olduğu icin.. korkut biraz riskliymiş fln diye.. Zorlanıyosan tutma cnm bnm bunda korkulcak bişey yok.. banada denildi herkese denildiği gibi.. sen nasıl biliyorsan öyle yap tmm :)..

arkadaşlar 36 haftalık hamileyim ve oruç tutuyorumm..sizce zararı varmı bebişime..doktor tutma dior ama annem babam kocam herkes tutmamamdan yana..bi kaynanam tut dio sırf o bişey demesin die tutuyorumm..:(

Bebegin hayirli olsun oncelikle.ben din dersi ogretmeniyim ve Allahin biz hamilelere kolaylik tanidigini biliyorum ve tutmuyorum.kayinvalideni bosver yavrun herkesten onemli.ins dogumdan sonra kaza orucu olarak tutucaz.bebegini susuz ve gidasiz ki ozellikle susuz birakma sakin

canım benim görümcemde snin gibi yaptı kimseyi dinlemedi ve oruç tuttu çocuğu 2 kilodan braz fazla dünyaya geldi ve okadar çelimsiz halsiz bi bebektiki garibim
şimdi 1 yaşında oldu çocuk ,görseniz kemikleri sayılıyo sürekli hastalıklı gbi duruyo.yazık değilmi o bebeğede kayınvalidene ne omu bakacak bebeğine bi zarar geldiğinde
senin bol bol vitamin alman lazım bebişini aç bırakmaman 2 saatte bir öğün atıştırman ve bol bol sıvı tüketmen lazım bence sevaba değil günaha girersin böyle yaparak
sen bilirsin ama bunun günahı yok hamile kadın oruçlarını kazaya bırakabilir bunu biliyosundur heralde.tutmadğn günün parasını verip kurtulamıyosun ama kazaya brakıp sonra telafi ediyosun ayrıca gebelikten sonraki dönemde Allah korusun bşey olurda kazaya kalan orucunu tutamazsan bundan sorumlu olmayacakmışsın bende çok araştırdım ve gönlüm rahat şuan

“Resulullah sallallâhu aleyhi ve sellem, kendisine zarar gelmesinden korkan hamile kadın ile çocuğuna zarar gelmesinden korkan emzikli kadına Ramazan orucunu tutmama ruhsatı vermiştir.” (İbn Mâce, Sıyâm, 12.)

Buna göre geçen Ramazan’da hamilelikten dolayı kaç gün oruç tutmadıysanız o kadar gün kaza orucu tutmanız gerekecektir.

Bunları ara vermeden tutabileceğiniz gibi aralıklı olarak da tutabilirsiniz.

Kaynanana bunu oku,anlat.Cahil insanla uğraşmak zordur Allah yardımcın olsun.
Ama açık açık söyle dayanamadığını ve tutamayacağını.Kimsenin üstüne bu şekilde gelmesine izin verme bence.Ne kadar taviz verirsen beklentileri ve gelecekte istekleri o kadar çok artıcaktır.
Oruçda diğer ibadetlerde birileri istiyor vs gibi nedenlerle yapılmaz.

merhaba canım okuyunca hem şok oldum hem çok sinirlendim çaresiz kalmışsın farkındayım ama Allah korusun kayınvaliden birsey der diye hem bebeğini hem kendini sıkıntıya sokuyorsun aramızda on hafta var ve ben tutmyorum acıkıyorum midem yanıyor oysa sen yazık tutuyorsun bu kadar taviz verme kendinden Allahım inşallah sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize bunun adı dindarlık değil takıntılık inşallah kendini topladığında tutarsın :19::49::49::50::50::emir_bebek::emir_bebek::56::56: Allah yardımcın olsun canım

Son düzenleme:
Back
X