Yöresel Tarif Osmaniye Mutfağı

Yöresel Yemekler
Ablammm tarifin doğrudur çünkü tirşik 1 gün bekletilio annem üstünebol bol battaniye neyim örtüo eşkisin die :53: ben anlamam zaten çok zor bi yemek:37: Görüntüsünü değiştirdim ben:16: Görüntüdeki toğga çorbası çünkü:26:

Yanı resim bu değil diyorsun :1:

Hazır ortalığı karıştırmışken osmaniye toğga tarifinide ekle bari :52::52:

$image.webp
Toğga Çorbası Malzemeleri: Yoğurt, su, dövme, un, yumurta, mevsimine göre yeşillik.

Toğga Çorbası Yapılışı: Çorba küllenmiş bakır kazanlarda pişirilir. Öncelikle kazanın yarısına kadar su konulur. Dövme ve nohut ilave edilerek pişmesi beklenir. Diğer taraftan yoğurt, un ve yumurtanın beyazı çırpılır. Nohut ve dövme piştikten sonra çırpılan karışım bakır kazana eklenir. Pişmesi beklenir. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırılmalıdır. Pişmesine yakın mevsimlik yeşillikler ilave edilir. Bir süre de bu şekilde kaynatıldıktan sonra çorba servise hazır hale gelir.
Alıntıdır ...

Eki Görüntüle 918172

Malzemeler
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su
Tarif
Tırşik yaprağı ince ince doğranır.
Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır.
Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır.
Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir.
İyice karıştırılır üzerine un eklenir.
Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir.
Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır.
Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.
Alıntıdır...

Eki Görüntüle 918173
Toğga Çorbası Malzemeleri: Yoğurt, su, dövme, un, yumurta, mevsimine göre yeşillik.

Toğga Çorbası Yapılışı: Çorba küllenmiş bakır kazanlarda pişirilir. Öncelikle kazanın yarısına kadar su konulur. Dövme ve nohut ilave edilerek pişmesi beklenir. Diğer taraftan yoğurt, un ve yumurtanın beyazı çırpılır. Nohut ve dövme piştikten sonra çırpılan karışım bakır kazana eklenir. Pişmesi beklenir. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırılmalıdır. Pişmesine yakın mevsimlik yeşillikler ilave edilir. Bir süre de bu şekilde kaynatıldıktan sonra çorba servise hazır hale gelir.
Alıntıdır ...

Oldumu şimdi :9:

Back
X