Osmanlı’da hanedan kadınlarının bilinmeyen fotoğrafları ve sandırınız gibi giyinmemeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ilk fotoğrafta bahsettiğiniz Hanzade Sultan, benim bildiğim kadarıyla 6 aylıkken tüm hanedanla beraber sürgün edilmiş. Nerenin hastanesini denetliyor şaşırdım.
Hayatlarının sonuna kadar Avrupa da yaşadıkları için giyimleri de gayet normal, ne olacaktı ki. Bilip bilmeden paylasmissiniz, uydurma olmuş biraz.

Çırağan Sarayında diye paylaştığınız Neslişah Sultan 3 yaşındayken sürgün edilmiş. Evlenerek Mısır Hanedanına dahil olmuş, sonra oradan da sürgün yemiş biri.

Yani bu bahsettiğiniz kişiler 1952 de çıkan aftan önce zaten Türkiyeye giriş yapamıyorlardı, o yaştan sonra da çoğu dönmedi.

Madem tarihi merak ettiniz, yoruma tartışmaya dayalı olmayan resmi şeyleri araştırıp bilin önce, sonra yeni hikayeler yazarsınız.

Son düzenleme:
Bu fotoğrafların kaynağı nedir?
Mesela ilk fotoğraf için hastane denetimi yazmışsınız, hangi hastaneyi kim olarak denetliyorlarmış, açar mısınız biraz...
Kaynaga ne gerek, kimim oldugu belli zaten.. Araplar emiratlari asiri seriat kanunuyla yöneliliyor dimi, peki kadinlari prensesleri veya dis devlete ziyarette nasil giyindillerini gördünüzmü hic? Veya ogullari birinin Rihannayla sevgiliydi.. Bu din olaylarini kullaniyorlar.. Herzaman demisimdir DIN Müslümanlik sirf aciz halka emir sanki!

Nasıl anlayamadım neyleri bilmeyen birinin varlığına şok oldunuz anlatın

Fotoğraflardan bahsediyor. Bunlara benzer fotoğraflar birçok yerde defalarca yayınlandı zaten.
Üstelik bu fotoğrafları bilmeseniz bile ne zannediyordunuz ki?
En sert yönetim şekline sahip ülkelerin prensesleri, prensleri, kralları, başkanları vs ne hayatlar yaşıyor haberiniz var mı? (Sadece din temelli yönetimlerden de bahsetmiyorum).

İnsanlar tepki vermiş, çünkü hem konunun yeri yanlış hem de yanlış cümleler seçmişsiniz. Kavga çıkarmaya gelmiş gibi görünüyorsunuz.

Kaynaga ne gerek, kimim oldugu belli zaten.. Araplar emiratlari asiri seriat kanunuyla yöneliliyor dimi, peki kadinlari prensesleri veya dis devlete ziyarette nasil giyindillerini gördünüzmü hic? Veya ogullari birinin Rihannayla sevgiliydi.. Bu din olaylarini kullaniyorlar.. Herzaman demisimdir DIN Müslümanlik sirf aciz halka emir sanki!

Bu bölümde din konuşmak yasak... Zaten insanların diniyle ve ne giyindigiyle ilgilenmedigim icin bu tartışmaya dahil olmayacağım, mesajımı editledim tarihi gerçekliktn uzak olduğu ve saçma hikayeler uyduruldugu icin yazdım.
Yoksa sirf babasi bir devlet yönetmiş diye prenses olmuyorlar zaten benim gözümde, ha bilmem nerenin sosyetesi ha bu "sultan" lar çok farkı yok yani..

Konuyu yanlış yere açmış olabilirim uygun bir konu başlığı bulamadım ama sizlerinde bilgi sahibi olmanızı istiyorum ben bu fotoğrafları yeni gördüm eminim bugün Osmanlı torunuyum diyen; Arap adetlerini Osmanlılık sananlar şaşıracaklardır...
Eki Görüntüle 2552677
Vahidettin’in torunu Hanzede Sultan (arkadaki) ve kızı Prenses Fazila (öndeki) bir hastane denetiminde...

Eki Görüntüle 2552678
Hanzade Sultan’ın kız kardeşi Neslişah Sultan, Çırağan Sarayı

Eki Görüntüle 2552679
Hanzade Sultan ve kızı Prenses Fazila (sağda)
Eki Görüntüle 2552680
Hanzade ve Neslişah Sultan

Son Osmanlı döneminin (1920’ler) Prensesleri kendileri... Osmanlı torunları ne diyor acaba bu modern avrupai kadınlara? Yada şimdi söylediklerini o dönem de başlarındaki taçlarıyla bu güçlü kızlara söyleyebilirler miydi? Kendileri güzellikleri ve zerafetleriyle gerçekten Prenseslermiş hayran kaldım...
Hiçbir başlığa uymayan diye bir ibare var konu açma yerinde acaba görmediniz mi??

Çok afedersiniz, af buyurunuz lütfen, bendeniz aciz ve dahi cahil kadın anlamakta güçlük çekmekteyim, konu geçmişimiz olan Osmanlı'nın tarihine ışık tutmak için mi, Osmanlı hanedanına mensup sultanların eğitim, kültür ve kıyafetleriyle bütünleşmiş modern görüntülerini tanıtmak için mi yoksa Hanedan kadınlarının modayı ne kadar takip ettiklerini göstermek için mi açıldı?

Bu 3 seçenekten biriyse a seçeneği için Tarih Köşesi, b seçeneği için genel kültür ağırlıklı Bunları biliyor muydunuz? bölümü, c seçeneği için de Popüler Moda başlığımız altında Kadın Giyim bölümümüz var.

Bazılarınız siyaset bölümü demiş ama oraya haber içerikli ve haber içeriğinin alındığı kaynak linkli konular açılır, o bölüme ait bir konu değil bu, kaldı ki zaten konu karışmış, şu durumda konuyu a,b,c seçeneklerinden birine taşımak yerine kapatmak çok uygun olacak, bende ilk atalarım homosapienleri merak ediyorum ama yeri bdv değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X