Otel mi ev mi

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık 😐 Otel de kalmak en büyük risk.Yorumlarınızı okudukça ev şartları da müsait değil ama 2 gün için eve katlanılır. Kendi aileniz yanınızda imiş eşiniz de daha fazla ertelemek istemiyor yaşlarından dolayı da haklı.. Zaten kendinize dikkat ediyormuşsunuz k.validenize de gelen giden yoksa endişe edecek durum da yok gibi görünüyor. Millet ne partiler yapıyor onlara ayrı bir sinir oluyorum 🙄

Ben bir de şeyi merak ettim. Siz iki öğretmen karı kocanın ev, araba borcunuz falan mı var?
Aynen araba kredisi ödüyoruz. Ekders de yok. Tam salgın üzeri bebek oldu. Evimiz kira. Yaşadığımız şehir çok pahalı. Bebek dolayısıyla doğalgaz tavan. 2. Aydan beri sadece mama yiyor. Mama fiyatları birden yüzde yüz arttı. 2. Ayında 65 TL ye aldığımız aptamil conformil mama, geçen ay 150 TL ydi. Yani her şey üst üste geldi.

bilmiyorum ben rahat edeme yani durumu olmada bile bi fazladan soba alınır diye dedim ki sizinkierin durumu kötüde degil yani köy hayatını biliyoruz yaa kücükken bizde götürürdük tamam dogu karadeniz degil ama genede köy ortamı bana göre degil koku cok sinek var insanlar dedikoducu oooo ne giymis kac altın takmıs kocası kac para maas almıs o yuzden köyden ve köy hayatından nefret ediyorum ailemde aynı kafasızlık var babam gitti 100 bin ytl lik traktör aldı dedim al al onları cruıs gemilerinde yemezsem tarlalar arsalar sevmedigin seyler bunlar

o yuzden istanbul izmir ankara buyuk sehirde yasayan biri 1 gunluk bile gitse rahat edemez ufak yerler restorant sınırlı ben kaynanam bile gitsem iş yapmam tatilemi gidicem millete yemek mi hazırlıcam bak senin cocuk ta var bide

herseyi bosver orda rahat edebilicen mi cocuk la hava soguk
Ben ilk defa köyü evlenince gördüm. Hatta köyde değil yayla. Elektrik yok, su ortak çeşme. Evler ahşap. Altlarında ahır. Evlerin camları küçücük. Gündüz bile karanlık. İlk evlendiğim sene 18 gün kaldım. Her gün ağladım. O sene yemin ettim kesinlikle gitmem bir daha diye. Ama 16 yıldır her sene gidiyorum. Bu arada evi oldukça güncelledik. Şu anda herşeyim var orada ama yayla evi. Yaz aylarında kullanılıyor. Şimdi metrekerce kar altında. Hayvancılık zor. Göçebe gibi hayat

Aynen araba kredisi ödüyoruz. Ekders de yok. Tam salgın üzeri bebek oldu. Evimiz kira. Yaşadığımız şehir çok pahalı. Bebek dolayısıyla doğalgaz tavan. 2. Aydan beri sadece mama yiyor. Mama fiyatları birden yüzde yüz arttı. 2. Ayında 65 TL ye aldığımız aptamil conformil mama, geçen ay 150 TL ydi. Yani her şey üst üste geldi.
Krediye ne kadar ödediğinizi bilmiyorum ama yine de bir yolculuk için altın bozduracak olmanız garip geldi. Salgın herkesi vurdu, Allah yardımcımız olsun.

Tivoli senin konuların çok mantıksız ya.
Fake vs demiyorum ama dümdüz mantıksız yani.

Pandemi var diye ailen eve gitmiyor, annen baban, sen, kocan buna çözüm bulmuyorsunuz. Kimse arabayla bırakayım vs demiyor. 10 ay bitti, daha ne kadar sürer belirsiz.
Evden çıkmıyoruz diyorsun. Kendi aracımızla gideceğiz diyorsun, kayınvalidenler de evden çıkmıyormuş. Otelde mi kalsak diyorsun. E akıl var mantık var bu durumda risk sıfıra yakın.
Bir arkadaş demiş, kontrol etmedim ordu Artvin arası 7 saat ise tuvalet molası da vermen gerek, ki verilir yani maske, dezenfektan, az dikkat yeterli.

Çok uçta yaşıyorsun her şeyi. Eşin, annen, baban kimse "ne yapıyoruz biz" demiyor mu?

Herkes elinden geldiğince dikkat ediyor. Covid olanlar salak olduğuna olmadı, biraz dikkat biraz şans. Dikkat ederek hayatına devam etmek zorundasın.

Bebeğim neredeyse 1 yaşında oldu. Salgın sebebiyle eşimin ailesi henüz göremedi. 75 yaşındalar. Şu anda gidemezsek temmuza kalacak. Eşim de çok tedirgin ve mutsuz. Ya görmeden ölürlerse diyor. Bu hafta gitmeye karar verdik ama evde kalmak daha riskli geldi. İlçe merkezinde otel var. Otel boşmuş. Zaten Doğu Karadenizin ilçesi. Otelde kalıp birk gün, gündüz maskeli bir şekilde bebeği göstermek mantıklı mı? Otelin risk durumu ne derecedir. Yayla turizm yapıldığı bir yer, şimdi ilçede bike kimse yok

evde birkaç gün izole olup sonra test yaptırıp mı gitseniz acaba?
ben olsam gitmişken evlerinde kalmak isterdim ama yaşları da varmış sizinkilerin. :(

Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık 😐 Otel de kalmak en büyük risk.Yorumlarınızı okudukça ev şartları da müsait değil ama 2 gün için eve katlanılır. Kendi aileniz yanınızda imiş eşiniz de daha fazla ertelemek istemiyor yaşlarından dolayı da haklı.. Zaten kendinize dikkat ediyormuşsunuz k.validenize de gelen giden yoksa endişe edecek durum da yok gibi görünüyor. Millet ne partiler yapıyor onlara ayrı bir sinir oluyorum 🙄

Aileniz sizde kalıp torununu görebiliyorsa, esinizin anne ve babasıda görmeli haksızlık etmişsiniz gibi geldi. Evet minicik bebekle gidilmez hatta su dönemde kimseyle görüşülmemeli. Ama siz anne ve babanızı eve alıyorsanız esinizin ailesininde görmek hakkı.
Otelde kalmaktan çekiniyorsunuz, ailesinin evi cok kötü soğuk diyorsunuz. Esinizede boyle soylerseniz tartışma çıkar.
Keske coronadan dolayı ailenizi eve hic almasaydınız o zaman eş ailesinin yanina gitmek zorunda kalmazdınız.
Anne ve babamı eve almıyorum. Onlar mart 2020 den önce doğum için geldiler, salgın ortaya çıktı. Biz de onları benim memleketime göndermedik. Yani hiç bir yere gitmediler. Onlar da 70 yaş üzeri. Benden başka kimse yok. Memlekete gitseler alışveriş bile yapamazlardı. Annem hiç çıkmıyor dışarı, babam da sokak kedilerimiz var, onlara mama vermek için iniyor.

Siz madem evden çıkmadınız eşiniz gidip annesi babasını getirsin. Böylece risk ortadan kalkar. Bebekle gideceğinize göre kendi aracınız ile gideceksiniz. Siz gitmeyin onlar gelsin özel araçla
Ay yüreğine indireceksi kadın zaten gitmemek için bin dereden su getiriyor sanki hiç markete, pazara çıkmıyor 80yaşındaki insanları senin getirip evinde bakman lazım bu sağukta dağ köyündeler ne haldeler sen anca kendini düşün bebeği bahane et çocuklara kolay bulaşmıyor siz de gençsiniz korknası gereken onlar amaben sizin onları düşündüğünüzü sanmıyorum

Tivoli senin konuların çok mantıksız ya.
Fake vs demiyorum ama dümdüz mantıksız yani.

Pandemi var diye ailen eve gitmiyor, annen baban, sen, kocan buna çözüm bulmuyorsunuz. Kimse arabayla bırakayım vs demiyor. 10 ay bitti, daha ne kadar sürer belirsiz.
Evden çıkmıyoruz diyorsun. Kendi aracımızla gideceğiz diyorsun, kayınvalidenler de evden çıkmıyormuş. Otelde mi kalsak diyorsun. E akıl var mantık var bu durumda risk sıfıra yakın.
Bir arkadaş demiş, kontrol etmedim ordu Artvin arası 7 saat ise tuvalet molası da vermen gerek, ki verilir yani maske, dezenfektan, az dikkat yeterli.

Çok uçta yaşıyorsun her şeyi. Eşin, annen, baban kimse "ne yapıyoruz biz" demiyor mu?

Herkes elinden geldiğince dikkat ediyor. Covid olanlar salak olduğuna olmadı, biraz dikkat biraz şans. Dikkat ederek hayatına devam etmek zorundasın.
Hemen açıklayayım. Benim memleketim Ordu ya 1000 km. Yani anne ve babamı araçla bırakacak durum yok. Ben tek çocuğum. Ordu ili ile herhangi bir bağlantımız yok. Görev yüzünden buradayız. Ben normalde batıdaki büyükşehirlerden birindenim. Anne babam memlekete gitse sıkıntı. Dışarı çıkmaları lazım. Alışveriş, pazar vs. Ben takıntılıyım. Hiç güvenemiyorum. Ne kadar dikkat edebilirler. Allah korusun hasta olsalar biz bebekle nasıl gideriz. Tek çocuk olmanın sıkıntısı sanırım bu. Anne ve babanın herşeyini düşünmek gerekiyor.
7 saat mesafede wc ye gerek olmadan gidebiliriz. Benim için sıkıntı yok. Normalde okullar varken de tuvalet kullanmam okulda. Eşim de çok zorlanırsa sensörlü benzinlik tuvaletine gider.
Evde kalmayı neden istemiyorum. Eve gittik diyelim mecbur kahvaltı, yemek olayı olacak. Yemek masası yok. Eski usül sofra var. Sosyal mesafe yalan. Ama otelde kalırsak kahvaltı dahil. Akşam da sokağa çıkma yasağı saatine kadar otele dönmek zorundayız. Otelde yeriz diyeceğiz. Dolayısıyla evde hep maskeli olabiliriz. En az temas olur.

Ay yüreğine indireceksi kadın zaten gitmemek için bin dereden su getiriyor sanki hiç markete, pazara çıkmıyor 80yaşındaki insanları senin getirip evinde bakman lazım bu sağukta dağ köyündeler ne haldeler sen anca kendini düşün bebeği bahane et çocuklara kolay bulaşmıyor siz de gençsiniz korknası gereken onlar amaben sizin onları düşündüğünüzü sanmıyorum
Aaa aaa. Eşimin annesi 40 yıldır köyden çıkmamış. İstemez miyiz gelsin. Bir defa yaşadığımız yeri görsün. Ama gelmez. Keşke gelse. 4 çocuğunun hiçbirinim evine adım atmadı şimdiye kadar. Nikah yada düğünşerğnde bulunmadı. Hasta olursam kesinlikle köyden çıkarmayacaksıbız beni der her yıl.

Hemen açıklayayım. Benim memleketim Ordu ya 1000 km. Yani anne ve babamı araçla bırakacak durum yok. Ben tek çocuğum. Ordu ili ile herhangi bir bağlantımız yok. Görev yüzünden buradayız. Ben normalde batıdaki büyükşehirlerden birindenim. Anne babam memlekete gitse sıkıntı. Dışarı çıkmaları lazım. Alışveriş, pazar vs. Ben takıntılıyım. Hiç güvenemiyorum. Ne kadar dikkat edebilirler. Allah korusun hasta olsalar biz bebekle nasıl gideriz. Tek çocuk olmanın sıkıntısı sanırım bu. Anne ve babanın herşeyini düşünmek gerekiyor.
7 saat mesafede wc ye gerek olmadan gidebiliriz. Benim için sıkıntı yok. Normalde okullar varken de tuvalet kullanmam okulda. Eşim de çok zorlanırsa sensörlü benzinlik tuvaletine gider.
Evde kalmayı neden istemiyorum. Eve gittik diyelim mecbur kahvaltı, yemek olayı olacak. Yemek masası yok. Eski usül sofra var. Sosyal mesafe yalan. Ama otelde kalırsak kahvaltı dahil. Akşam da sokağa çıkma yasağı saatine kadar otele dönmek zorundayız. Otelde yeriz diyeceğiz. Dolayısıyla evde hep maskeli olabiliriz. En az temas olur.
Yahu bu konuda kimse evden cikmiyoooor herkes izole yasiyor. Bir anlayin artik sunu, gitmemek icin bahane uretmeyin. Evden hic cikmayan insanlarin ne sosyal mesafesi allah askina 🤦🏼‍♀️

Ayrıca ögretmenler bir gün okula gidiyordu. Defter yazmak için. Ve Eylül den kasıma kadar da açıktı okullar o zaman da mı çıkmadınız kendiniz için endişeleniyorsunuz ya
Ben kendim için endişeleniyorum demedim ki. Herkes için endişeleniyorum. Bize bulaşması demek Allah korusun benşm anne babam da dahil 4 tane 70 yaş üzerine de bulaşması demek. Okula her hafta imza için gitmedik. Müdürümüz bu Konuda esnek bıraktı. Hepsini toptan attık. Okulların açık olduğu zaman, sadece 6 branşın öğretmeni yüzyüze eğitim yaptı. Müzik, görsel, beden eğitimi, teknoloji tasarım, bilişim hiç yüzyüze eğitim yapmadı

Evde kalmayı neden istemiyorum. Eve gittik diyelim mecbur kahvaltı, yemek olayı olacak. Yemek masası yok. Eski usül sofra var. Sosyal mesafe yalan. Ama otelde kalırsak kahvaltı dahil. Akşam da sokağa çıkma yasağı saatine kadar otele dönmek zorundayız. Otelde yeriz diyeceğiz. Dolayısıyla evde hep maskeli olabiliriz. En az temas olur

tuvalet sıkıntı degil okulda ders vermediniz mi açıkken ya da eşiniz ders vermedi mi?

Ben kendim için endişeleniyorum demedim ki. Herkes için endişeleniyorum. Bize bulaşması demek Allah korusun benşm anne babam da dahil 4 tane 70 yaş üzerine de bulaşması demek. Okula her hafta imza için gitmedik. Müdürümüz bu Konuda esnek bıraktı. Hepsini toptan attık. Okulların açık olduğu zaman, sadece 6 branşın öğretmeni yüzyüze eğitim yaptı. Müzik, görsel, beden eğitimi, teknoloji tasarım, bilişim hiç yüzyüze eğitim yapmadı
Babam çift maske ile asansörden aldı virüsü. Karşı komşularında varmış diye. Yani o kadar dikkat etti, pamuklara sardık. Ama yine de aldı. Yani tedbir bizden, takdir Allah'tan.

Yahu bu konuda kimse evden cikmiyoooor herkes izole yasiyor. Bir anlayin artik sunu, gitmemek icin bahane uretmeyin. Evden hic cikmayan insanlarin ne sosyal mesafesi allah askina 🤦🏼‍♀️
Kime sorsanız evden çıkmıyor zaten. Biz de Onlar gibi olmayalım diyoruz. Kuzenim koronadan vefat etti. 1970 doğumluydu.Hastalık süresince söylediği şey kimse ile temas etmedim olmuş. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Poşet siz. Onu yedikten 4-5 gün sonra belirtiler çıkmış. Gerçekten de çalışmıyordu. Sosyal ortamda bulunmamışlar. İnsan bunları duydukça şüpheye düşüyor. Bir de o gün bilim kurulundan birisi ekmekten bulaşabilir dedi ya. İyice psikopat oldum artık

Babam çift maske ile asansörden aldı virüsü. Karşı komşularında varmış diye. Yani o kadar dikkat etti, pamuklara sardık. Ama yine de aldı. Yani tedbir bizden, takdir Allah'tan.
Benim kuzenim de vefat etti. Evleri müstakil. Gelen giden yok. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Açıkta satılan. Hep ona yordular.

Back
X