Otel mi ev mi

Kime sorsanız evden çıkmıyor zaten. Biz de Onlar gibi olmayalım diyoruz. Kuzenim koronadan vefat etti. 1970 doğumluydu.Hastalık süresince söylediği şey kimse ile temas etmedim olmuş. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Poşet siz. Onu yedikten 4-5 gün sonra belirtiler çıkmış. Gerçekten de çalışmıyordu. Sosyal ortamda bulunmamışlar. İnsan bunları duydukça şüpheye düşüyor. Bir de o gün bilim kurulundan birisi ekmekten bulaşabilir dedi ya. İyice psikopat oldum artık
Bakin bu soyledikleriniz cok istisna. Herkes onlemini alarak toplu tasima dahi kullaniyor. Market alisverisi yapiyoruz. İse gidip geliyorum ben her gun olmasa da. Ayrica kusura bakmayin ama virus yuku diye bir gercek var. Kuzeninizin mekani cennet olsun ama bir gek ekmek yedi diye kimse olecek kadar virusu bir anda alamaz; cunku o kadarlik virusu vucudumuz oldurebiliyor zaten. Sorun uzun sure virusle temasli olmak ki vucudun savunma mekanizmasinin olduremeyecegi kadar virusu bunyeye almak.

Yahu bu konuda kimse evden cikmiyoooor herkes izole yasiyor. Bir anlayin artik sunu, gitmemek icin bahane uretmeyin. Evden hic cikmayan insanlarin ne sosyal mesafesi allah askina 🤦🏼‍♀️
Tam benim diyeceklerimş demişsiniz anası babası yanında nasıl olsa niye gitsin kendi anne babası olsa koşa koşa giderdi böyle bahane aramazdı

Tam benim diyeceklerimş demişsiniz anası babası yanında nasıl olsa niye gitsin kendi anne babası olsa koşa koşa giderdi böyle bahane aramazdı
Aynen oyle. Herkes evinde, ozel aracla gidilecek ama ne yapsak otelde mi kalsak cunku sosyal mesafe yok diyor yaaaa tam cildirmalik 😳🤦🏼‍♀️

Bakin bu soyledikleriniz cok istisna. Herkes onlemini alarak toplu tasima dahi kullaniyor. Market alisverisi yapiyoruz. İse gidip geliyorum ben her gun olmasa da. Ayrica kusura bakmayin ama virus yuku diye bir gercek var. Kuzeninizin mekani cennet olsun ama bir gek ekmek yedi diye kimse olecek kadar virusu bir anda alamaz; cunku o kadarlik virusu vucudumuz oldurebiliyor zaten. Sorun uzun sure virusle temasli olmak ki vucudun savunma mekanizmasinin olduremeyecegi kadar virusu bunyeye almak.
Aslında ilk günler hafif ateşi varmış. Sonra ishal başlamış. O zaman hastaneyr gitmişler. İstanbul da özel bir hastane. Serum verelim demişler birkaç gün. Hastanede yattı. Serumları almaya başladıkça solunum sıkıntısı oluştu. Bir hafta içinde oksijen seviyesi düştü. Yoğun bakım, entübe derken vefat etti. Herşey 10 gün içinde oldu. Kalp krizi geçirdi,organları iflas etti dediler.

Sizin gidesiniz yok belli
bu konuda çok haksız bulmadım. 1 yaşında bebekle okadar yolu 2 gün için çekmezdim. Hele hele soğuk bir eve hiç gitmezdim. Otelede gitmezdim bu durumda. Tatilde oteller kalabalık olabilir. Olmasa bile torun göstermeye diye gidip otelde kalmak bana ayıp gelir. Otelde kalsanız bile kadın evine gidince hiç mi birşey ikram etmeyecek hep maskeli oturma konusu mümkün değil. Çocuğu kucaklarına alacaklar zaten sevmek için. Ozaman birarada kalmak daha kolay. Şuan havalar soğuk olmasa gidin evde kalın derdim ama bu kar kışda sobalı eve ben çocuk getirmezdim. Coronadan hariç normal zamandada getirmezdim.
Burda bizi değilde eşinizi ikna edin ya yaza bıraksın yada aileside biraz fedakarlık yapıp gelip torunlarını görsünler.

Aslında ilk günler hafif ateşi varmış. Sonra ishal başlamış. O zaman hastaneyr gitmişler. İstanbul da özel bir hastane. Serum verelim demişler birkaç gün. Hastanede yattı. Serumları almaya başladıkça solunum sıkıntısı oluştu. Bir hafta içinde oksijen seviyesi düştü. Yoğun bakım, entübe derken vefat etti. Herşey 10 gün içinde oldu. Kalp krizi geçirdi,organları iflas etti dediler.
Tamam dogru tedavi uygulanmamis bir taraftan anladigim ama ist’da pandemi hastanesinde dr bir arkadasimin soyledigi cumle: teoride asansorden marketten vs bulasabilir ama pratikte 15 dk kapali bir ortamda viruslu biriyle bulunmaniz gerekiyor demisti. Yani bir tek ekmekten vefat etmesi cok cok uc bir ornek

Aynen oyle. Herkes evinde, ozel aracla gidilecek ama ne yapsak otelde mi kalsak cunku sosyal mesafe yok diyor yaaaa tam cildirmalik 😳🤦🏼‍♀️
Düşünün ne kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. 24 saat evde maske ile oturamam.Ama kısıtlı zama diliminde çift maske takarım. Aynı sofra Başında oturmak zorunda kalmayız. Benim anne babam da olsa onların yerine aynı dikkati gösteririm. Elimden gelse evlerine her girişte duş alırdım kesinlikle. Bu işler önemli. Sonradan ah vah etmenin değeri yok.

Tamam dogru tedavi uygulanmamis bir taraftan anladigim ama ist’da pandemi hastanesinde dr bir arkadasimin soyledigi cumle: teoride asansorden marketten vs bulasabilir ama pratikte 15 dk kapali bir ortamda viruslu biriyle bulunmaniz gerekiyor demisti. Yani bir tek ekmekten vefat etmesi cok cok uc bir ornek
Bu olay bizi çok etkiledi. Arkadaşım annesi pazardan kaptı. O da vefat etti. Ayy bilmiyorum. İyice delirme noktasındayım artık

Benim kuzenim de vefat etti. Evleri müstakil. Gelen giden yok. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Açıkta satılan. Hep ona yordular.
Dünya da sağlıkçı kalmazdı bu k
Kime sorsanız evden çıkmıyor zaten. Biz de Onlar gibi olmayalım diyoruz. Kuzenim koronadan vefat etti. 1970 doğumluydu.Hastalık süresince söylediği şey kimse ile temas etmedim olmuş. Sadece bir marketten ekmek almışlar. Poşet siz. Onu yedikten 4-5 gün sonra belirtiler çıkmış. Gerçekten de çalışmıyordu. Sosyal ortamda bulunmamışlar. İnsan bunları duydukça şüpheye düşüyor. Bir de o gün bilim kurulundan birisi ekmekten bulaşabilir dedi ya. İyice psikopat oldum artık
Biraz mantıklı olun ya ekmekle falan bulaşsa okadar kolay olsa saglıkçı kalmazdı

Düşünün ne kadar dikkat etmeye çalışıyoruz. 24 saat evde maske ile oturamam.Ama kısıtlı zama diliminde çift maske takarım. Aynı sofra Başında oturmak zorunda kalmayız. Benim anne babam da olsa onların yerine aynı dikkati gösteririm. Elimden gelse evlerine her girişte duş alırdım kesinlikle. Bu işler önemli. Sonradan ah vah etmenin değeri yok.

Bu olay bizi çok etkiledi. Arkadaşım annesi pazardan kaptı. O da vefat etti. Ayy bilmiyorum. İyice delirme noktasındayım artık
Bence kesinlikle saglikli dusunemiyorsunuz, yaygin anksiyete haliniz var ve tedavi olmalisiniz.
Sizce izole insanlar neden evde maskeyle oturmali? Bunu bir aciklar misiniz?

Evet ama o zaman dürüst olmaları gerekir, Keyfe keder belirti oluşturmaları değil. Testi negatif çıkan, belirtileri olan ve MR ı pozitif çıkan bir sürü hasta var ona bakarsanız. Oldu da doktor uydurma belirtilere istinaden ilaç verdi, test negatif çıktı. O zaman hem doktorun hem başka bir hastanın hakkına girmiş oluyorlar. Özelde belli şartlardan dolayı yapılan test ile devlette yapılan aynı olmaz ki. Özeldeki sadece test isteyip geçebilir, ama devletteki öyle değil. Daha fazla zaman ayıracak, uzaktan da olsa muayene edecek, onun yerine gerçekten hasta olan biri muayene edilebilir.
Hangi şehirdesin merak ettim. Yada sağlık çalışanı mısınız?
gerçekten böyle titizlik gösterip covit konusunda ciddi olan çalışanlar neden bana denk gelmiyor.
hani belirtileri abartmak etik değil diyorsunuz ya ama gerçekten bazıları hak ediyor.
hamileyim. Şüphelendiğim için gittim devlet hastanesine muayene bile etmedi. Ateş ölçtü sadece. Ee onu bende evde yapıyorum. Belirtilerimi saydım. Özellikle koku ve tat alamadığımı. Stres yapmışsın bişeyin yok dedi antibiyotik ve parol yazdı yolladı.
napmam gerekiyordu daha bilmiyorum. Özele gideyim dedim sordum 250 lira dedi. Ben neden devletteki hakkımı kullanamıyorum. Asla keyfi değildi gidişim. Burnumun köküne çubuk sokturacak ve bundan zevk alacak kadar salak değilim.
hemşire bi arkadaşımla konuştum. O da dedi belirtileri biraz daha abart diye. Zaten tüm covit belirtim var ne yapmam lazımdı bilmiyorum. Ölü takliti sanırım.
şehirdeki bana uzak olan başka bi devlet hastanesine gittim. Olanları söyledim. Hamilesiniz test yapmaya gerek yok. Eşinize yapalım o pozitifse sizde pozitifsiniz zaten dediler. Ne alaka. Belki bende var onda yok. Yine yaptıramadım testi.
şükür mü etmeliyim bilmiyorum ama eşim pozitif çıktı evet. Sonra eve gelen filyasyon ekibi hak görüp şükür ki bana test yaptı. Evet bende pozitif çıktım. Ama eşim pozitif çıkmasaydı belki ben başkalarına bulaştıracaktım.
Size muhalefet olmak için yazmadım. Ama bazen gerçekten etiklik metiklik hak getire.

Dünya da sağlıkçı kalmazdı bu k

Biraz mantıklı olun ya ekmekle falan bulaşsa okadar kolay olsa saglıkçı kalmazdı
Bunu ben söylemiyorum ki. Kuzenimin ailesi ekmekten şüphelendiler dedim. Ayrıca salgın ilk başladığı zamanlarda sosyal medyada herkes boy boy ekmek pişirme videosu paylaşıp duruyordu.

evde maske mi takıyorsunuz?

Bence kesinlikle saglikli dusunemiyorsunuz, yaygin anksiyete haliniz var ve tedavi olmalisiniz.
Sizce izole insanlar neden evde maskeyle oturmali? Bunu bir aciklar misiniz?
Onlar maske ile oturmayacak. Bir oturacağız. Bilim kurulu yada sağlık bakanı çıkıp eşinizle ayrı odalarda oturun derken, yada ynayana yürüyen karı kocaya sosyal mesafeye dikkat edin diye polis anons yaparken hangi mantıksa benim ki de öyle.

Hemen açıklayayım. Benim memleketim Ordu ya 1000 km. Yani anne ve babamı araçla bırakacak durum yok. Ben tek çocuğum. Ordu ili ile herhangi bir bağlantımız yok. Görev yüzünden buradayız. Ben normalde batıdaki büyükşehirlerden birindenim. Anne babam memlekete gitse sıkıntı. Dışarı çıkmaları lazım. Alışveriş, pazar vs. Ben takıntılıyım. Hiç güvenemiyorum. Ne kadar dikkat edebilirler. Allah korusun hasta olsalar biz bebekle nasıl gideriz. Tek çocuk olmanın sıkıntısı sanırım bu. Anne ve babanın herşeyini düşünmek gerekiyor.
7 saat mesafede wc ye gerek olmadan gidebiliriz. Benim için sıkıntı yok. Normalde okullar varken de tuvalet kullanmam okulda. Eşim de çok zorlanırsa sensörlü benzinlik tuvaletine gider.
Evde kalmayı neden istemiyorum. Eve gittik diyelim mecbur kahvaltı, yemek olayı olacak. Yemek masası yok. Eski usül sofra var. Sosyal mesafe yalan. Ama otelde kalırsak kahvaltı dahil. Akşam da sokağa çıkma yasağı saatine kadar otele dönmek zorundayız. Otelde yeriz diyeceğiz. Dolayısıyla evde hep maskeli olabiliriz. En az temas olur.
1. Anne babanızı araçla bırakabilirsiniz. Eşim beni bir kere hamileyken bir kere de bebeğimle 1200 km’lik mesafedeki ailemin yanına iki kere bıraktı ve döndü. Bir gün kalır eşiniz orada, dinlenir, ertesi gün de geri döner. Ama durun ben hemen bahaneleri bulayım. Kesin evde bebekle yalnız kalamazsınız, başınıza olmadık işler gelir. Eşiniz o yolu tek başına gelemez kaza yapabilir, ya da giderken yolda durmaları gerekir, sensörlü benzinlik bulamazlar, hacet giderirken koronavirüs kaparlar falan.

2. Annem babam 65 yaş üzeri, tansiyon şeker hastası ve mecburen markete vs. gidiyorlar. Çift maskeyle, dezenfektanla geziyorlar. Sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. O insanları da eve hapsetmişsiniz takıntılarınızla, bırakın da arada bir en azından yürüyüşe çıksınlar. Annem babam evde o kadar kalsa daha da hasta olurlar. Yazık üzüldüm valla, nerden geldik buraya diyorlardır içlerinden. Niyetiniz iyi olabilir ama bi salın insanları. Ama şimdi kesin onlar da memnundur hallerinden. Buna verilecek cevap da belli.

3. Dağ başında yaşayan insanlarla aynı softaya oturdunuz diye aranızda sosyal mesafe kalmayacaksa bunun pek de bir önemi yok. Nasılsa iki taraf da izole yaşıyor.

4. Bu planı yaparken karı koca kafanız güzel miydi? Çok sayko bir ortam değil mi sizce de? Düşünsenize kış günü, karlı yolları aşıp yaylada tek başına yaşayan yaşlıların evine gideceksiniz ve sabahtan akşama maskeyle oturup bir şey yiyip içmeyeceksiniz. Allahım sen akıl fikir ver.

Onlar maske ile oturmayacak. Bir oturacağız. Bilim kurulu yada sağlık bakanı çıkıp eşinizle ayrı odalarda oturun derken, yada ynayana yürüyen karı kocaya sosyal mesafeye dikkat edin diye polis anons yaparken hangi mantıksa benim ki de öyle.
Saglik bakani ya da polisler bu uyarilarda bulunurken tamamen izole yasayan insanlari kasdetmiyor. Bunu da mi dusunemiyorsunuz? Ne kadar guzel bahaneler uretmissiniz kendinize, hayati boyle yasamak zor olmuyor mu? Her seye bahane uretip, cozum bulmadan vs cok zor olmali. Ya da kendinizi asiri faydasiz ya da bencil hissettiginiz donemler oluyor mu? Hayir esinizin ailesi 1 senedir torunlarini gormuyor da o bakimdan soruyorum. Bu arada sizinkiler corona bahanesiyle sizde. Ha bu konuda kendi bahaneniz de e market bakkal cakkal alisverisi. Bakin ben size bir cozum sunayim hemen: marketler online siparis aliyor ve misler gibi de teslim ediyor. Yani ailenizi memlekete gonderip alisveris isini boyle takip edebilirsiniz. Tabi bunun icin sorun degil cozum insani olmak gerek, o da sizde pek yok gibi gorunuyor ne yazik ki

Konusahibi sizin Bebeğiniz evde uyumuyordu, hergün dışarıda bebek arabasında uyutuyordunuz. Yasaklar başlayınca ceza alırmıyım diye konu açmıştınız.
Onu çözdünüz sanırım? Hiç çıkmıyoruz dediniz de ordan geldi aklıma.
Çözdük çok şükür. Minik bir balkonumuz var. Oraya koşu bandı koyduk. Bebek arabasını koşu bandının üzerine koyuyoruz. En Hflf düzeyde açıyoruz. Hem açık hava, hem sallantı. Dalınca da eşim arabayı kucaklayıp salona getiriyor. Orada dönüyoruz

Back
X