1. Anne babanızı araçla bırakabilirsiniz. Eşim beni bir kere hamileyken bir kere de bebeğimle 1200 km’lik mesafedeki ailemin yanına iki kere bıraktı ve döndü. Bir gün kalır eşiniz orada, dinlenir, ertesi gün de geri döner. Ama durun ben hemen bahaneleri bulayım. Kesin evde bebekle yalnız kalamazsınız, başınıza olmadık işler gelir. Eşiniz o yolu tek başına gelemez kaza yapabilir, ya da giderken yolda durmaları gerekir, sensörlü benzinlik bulamazlar, hacet giderirken koronavirüs kaparlar falan.
2. Annem babam 65 yaş üzeri, tansiyon şeker hastası ve mecburen markete vs. gidiyorlar. Çift maskeyle, dezenfektanla geziyorlar. Sosyal mesafeye dikkat ediyorlar. O insanları da eve hapsetmişsiniz takıntılarınızla, bırakın da arada bir en azından yürüyüşe çıksınlar. Annem babam evde o kadar kalsa daha da hasta olurlar. Yazık üzüldüm valla, nerden geldik buraya diyorlardır içlerinden. Niyetiniz iyi olabilir ama bi salın insanları. Ama şimdi kesin onlar da memnundur hallerinden. Buna verilecek cevap da belli.
3. Dağ başında yaşayan insanlarla aynı softaya oturdunuz diye aranızda sosyal mesafe kalmayacaksa bunun pek de bir önemi yok. Nasılsa iki taraf da izole yaşıyor.
4. Bu planı yaparken karı koca kafanız güzel miydi? Çok sayko bir ortam değil mi sizce de? Düşünsenize kış günü, karlı yolları aşıp yaylada tek başına yaşayan yaşlıların evine gideceksiniz ve sabahtan akşama maskeyle oturup bir şey yiyip içmeyeceksiniz. Allahım sen akıl fikir ver.