Otel mi ev mi

O kdr tok karna cocugun midesi kalkmistir
Yazik gunah o insanlar torunlarini gormeden gocup giderse omur boyu vicdan azabi cekersiniz
Cocugu sonsuza kdr evden cikarmayacakmisiniz?
Arabaya binmeyede alismali biraz uykusuz da kalabilir mideside bulanabilir onemli olan sizin makul seviyelerde tutmaniz cozum sunmaniz
Bu cocuk gercek dunyayla nasil tanisacak cok buyuk problemler sizi bekliyor
6 aylik bebekle kuzeyden egeye indik her ihtiyaci oldugunda durduk kuslari anlattik kuzulari sevdirdik taze kayisi yedirdik uyku saatlerini ayarlamistik ama uyumadi kesfetmem guzel geldi bir sonraki gun biraz daha gec uyandi oldu bitti
Ve o donemde hic kimse hasta olmadi
Benim hep hayalim bebekle sürekli gezmekti. Hatta hamileyken 2020 yazı için pansiyondan yer ayırtmıştım. Planlarıma göre 5 aylık olacaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Salgın herşeyi altüst etti. Tatili, ziyareti bir yana maskenin bizim bir parçamız olduğunu düşünüyor sanırım. İnsan görünce uzun uzun bakıyor. Yabani oldu çocuklar

Benim hep hayalim bebekle sürekli gezmekti. Hatta hamileyken 2020 yazı için pansiyondan yer ayırtmıştım. Planlarıma göre 5 aylık olacaktı. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Salgın herşeyi altüst etti. Tatili, ziyareti bir yana maskenin bizim bir parçamız olduğunu düşünüyor sanırım. İnsan görünce uzun uzun bakıyor. Yabani oldu çocuklar

Siz bilirsiniz tabi ama bu sizin seciminiz 1 yasina yaklasmis bir bebek icin uyaranlar kesfetmek cok onemlidir bebege temiz kiyafetle yaklasmak temiz eller bizim icin yeterliydi
Babaanne dedenin gormemesi apayri ztn
Gerekirse yolda 1 gece kalir yine gotururum
Yarin cocugunuz size sormayacakmi ogrenip merak etmeyecekmi?

Yarım litreye yakın kustu. Gece yemişti 240 lık, sabah yemişti yola çıkmadan 240 lık. İkisini birlikte çıkardı. Üzerinde tulum ve kalın yelek vardı. Onlara rağmen atleti sırılsıklamdı.İlk defa korktum. Hatta boğuluyor gibi oldu, boğazına geri kaçtı. Burnundan fışkırdı. 10,5 aydır ilk defa böyle bir şey oldu. Vardır hayır dedik.
Siz tatile gitmeden önce çocuğu arabaya alıştırın. Çok ciddiyim. Bu işin çeşitli dinamikleri var çünkü. Ben yanıma kavanoz içinde önceden doğradığım meyveleri alınca çok rahat etmiştim mesela. Ya da ekmekli yayla çorbası hazırlayıp aynı şekilde kavanoza doldurduğumda. Yoksa kustu diye yoldan dönerek bir yere varamazsını

D damdan 'ın önerisi çok mantıklı, eşiniz neden ailesini alıp gelmiyor?
Eşinin ailesinin hayvanları varmış, onları bırakamazlarmış. Kırmızı çizgileriymiş. Ayrıca eve yerleşmiş bir çift dünür var. Gelesi varsa bile gelmez insanlar. Rahat rahat kalamadıktan sonra...

Yarım litreye yakın kustu. Gece yemişti 240 lık, sabah yemişti yola çıkmadan 240 lık. İkisini birlikte çıkardı. Üzerinde tulum ve kalın yelek vardı. Onlara rağmen atleti sırılsıklamdı.İlk defa korktum. Hatta boğuluyor gibi oldu, boğazına geri kaçtı. Burnundan fışkırdı. 10,5 aydır ilk defa böyle bir şey oldu. Vardır hayır dedik.
İç dış tamamen değiştirmek çok mu zor bebeğinizin adına üzüldüm çözüm odaklı hiç değilsiniz. Siz bile bu kadar yerseniz çıkarırsınız bebeğin midesini bu kadar doldurusanız sonuç kaçınılmaz zaten. Hiç mi hasta olmadı bu çocuk. Anneliğinizi sorgulamak bize düşmez ama neyse vardır Bi hayır umarım kendinizi düzeltirsiniz. Ama bildiğim tek şey var kendi annenize doğru yolculuk olsaydı içi dışı çıkana kadar giderdiniz

Eşinin ailesinin hayvanları varmış, onları bırakamazlarmış. Kırmızı çizgileriymiş. Ayrıca eve yerleşmiş bir çift dünür var. Gelesi varsa bile gelmez insanlar. Rahat rahat kalamadıktan sonra...
Kendi ailesi de zor koşullarda ama onlara hiç bahane üretmiyor konu sahibi 🤔gelseler ne yapacaklar ki böyle düşünen bir gelin varsa beş karış suratla karşılanmayı kimse istemez

Aşırı aşırı takıntılısınız. Ailenizin Mart ayından beri sizde kalmasını ise şok olarak okudum. İsterse 2000 kilometre mesafe olsun aylardır bir yolunu bulup çoktan giderlerdi, siz götürüsünüz. Market alışverişini bahane etmişsiniz ama normal zamanda nasıl yapıyorlarsa yine öyle yaparlardı. Yaşlı insanlar belli saatlerde çıkabiliyor. Hadi olmadı konu komşu yardımcı olur o da mı olmadı polis ne isterlerse getiriyor zaten.

Hepimiz virüsten korkuyoruz ama maske, mesafe, temizlik üçlüsüne dikkat ederek normal hayatımıza devam ediyoruz. Çevremde sizin gibi aşırı tavır gösteren kim varsa bir şekilde hastalık kaptı. Bir arkadaşım 9 ay evden çıkmadı eltisi alışverişini yapıyordu. Market poşetinden bulaşmış hastalık.

Zaten kimseyle görüşmeyen insanlarmış. Gidipte otelde kalmak olmaz. Otel daha sıkıntılı. Eşiniz aylardır sizin ailenizle ayn evde biraz olsun ona saygınız olsun. Torunlarını görmeden ölürlerse bir ömür vicdan azabı çekersiniz. Zaten kimseyle temas etmeyen insanlar, dikkat edersiniz olur biter.

Ben yorumumu konunun başını okuyup yazmıştım. Üşenmedim bütün mesajları okudum. Allah etrafnızdakilere sabır versin, çok zor bir insansınız. Hadi eşiniz artık alışmış ama çocuğunuz için doktora gitmeyi deneyin derim. Böyle saçma takıntılarla ömür geçmez. Evinizden de taşının en kısa zamanda madem tekin değil o yüzden tedirginsiniz evde tek kalamıyorsunuz, insanlık hali her şey olabilir. Yarın bir gün o korktuğunuzu iddia ettiğiniz adamlar gerçekten eve girmeye kalkarsa kocanızı görünce koruma kalkanından sekip dönmeyecek herhalde. Akıl veren herkese bir cevabınız var. Temmuzdaki konunuzu merakla bekliyorum o zaman nasıl bir bahane uyduracaksınız acaba gitmemek için

Hemen açıklayayım. Benim memleketim Ordu ya 1000 km. Yani anne ve babamı araçla bırakacak durum yok. Ben tek çocuğum. Ordu ili ile herhangi bir bağlantımız yok. Görev yüzünden buradayız. Ben normalde batıdaki büyükşehirlerden birindenim. Anne babam memlekete gitse sıkıntı. Dışarı çıkmaları lazım. Alışveriş, pazar vs. Ben takıntılıyım. Hiç güvenemiyorum. Ne kadar dikkat edebilirler. Allah korusun hasta olsalar biz bebekle nasıl gideriz. Tek çocuk olmanın sıkıntısı sanırım bu. Anne ve babanın herşeyini düşünmek gerekiyor.
7 saat mesafede wc ye gerek olmadan gidebiliriz. Benim için sıkıntı yok. Normalde okullar varken de tuvalet kullanmam okulda. Eşim de çok zorlanırsa sensörlü benzinlik tuvaletine gider.
Evde kalmayı neden istemiyorum. Eve gittik diyelim mecbur kahvaltı, yemek olayı olacak. Yemek masası yok. Eski usül sofra var. Sosyal mesafe yalan. Ama otelde kalırsak kahvaltı dahil. Akşam da sokağa çıkma yasağı saatine kadar otele dönmek zorundayız. Otelde yeriz diyeceğiz. Dolayısıyla evde hep maskeli olabiliriz. En az temas olur.
Yorumlarinızi tek tek okuyorum ama çelişiyorsunuz cidden.
Size kahvaktiyı hazırlayan insanın covit açısindan tedbirini nerden bileceksiniz? Kalacağıniz odanın yatacağınız yatağın, kullanacağınız banyonun temizliginden ne kadar emin olacabileceksiniz?? Otel odası aşıri guvenli cidden 😂

Anneannem farklı şehirde. Geçen telefonda annemle konuşurken iyi değilim demiş yaşta ilerleyince annem ben durmam gidicem dedi. Testini yaptırdı uçak biletini aldı gitti insanlar bi şekilde hayatına devam ediyor.

Siz ne güzel anne babanızıda yanınıza almışsınız eminim kendi anne babanız olsaydı çoktan tedbirinizi alıp gitmiştiniz.
Hiç mi markete gitmiyorsunuz ? Ne biliyim bana cok içten istekli gelmediniz ve abartı geldiniz.

Oh şükür bu seçenek de elendi.

Yola çıktık. 50. Kilometrede ağızdan burundan fışkırarak kustu. Ne üst baş ne arka koltuk ne oto koltuğu kaldı. Korktu. Çığlık çığlığa ağlamaya başladı. Mecbur geri döndük. Cinnet aşamasındayım

Yok artık😮😮

Şimdi bu konu yüzünden çok gereksiz dertlendim
Ya ilerde gelinim böyle biri olursa?
Kendi ailesiyle 10 ay yaşayıp bize uğramamak için her yolu denerse 😱
Ne yaparım ne derim hiç bilemiyorum 😂

Allahım sen iyi insanlarla karşılaştır ne diyeyim 🤲

Ayni şeyi yazacaktim hazır yazilmisini buldum

Yedek kıyafetle iş kurtulmadı. Oto koltuğu, arka koltuk ıslandı. İlk defa burnundan bile kustu.
İçim kıyıldı valla billa. Size dert olmaz bu bellide yarın öbür gün Allah göstermesin bişey olursa eşinizin ne kadar üzüleceğini düşünseniz bu bile gitmenize yeterli olurdu.

Konu sahibi cinnetten çıkamadı hala sanırım 😅 böyle insanlar var mı cidden?? klavye yalancılığı olduğuna inanmak istiyorum
Klavye yalancılığı mı bilemem ama iyi taktik. Bu kadar hesap kitap yapıp eşe direkt gitmek istemiyorum diyip kötü olmuyo 50 dk ya eve dönme garantili :)

Klavye yalancılığı mı bilemem ama iyi taktik. Bu kadar hesap kitap yapıp eşe direkt gitmek istemiyorum diyip kötü olmuyo 50 dk ya eve dönme garantili :)
Bebeğimin sıkıntısı evde de devam etti. İştahsızlık, ek gıda ve mama yemek istemedi. Az uyudu, sürekli ağlama halindeydi. Saat 23.30 mızmız uyudu, uyandı. Yazamadım.Şu saatte biraz rahatladı. Çok şükür uyuyor.

Back
X