• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizim tanisi

manolyasael

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
13
Merhaba,arkadasimin oglu otizim tanisi aldi.. aramizda otizimle ilgili bildikleriniz var mi? Veya taniyi almis biri?

Arkadasim bu siteyi kullanmadigi icin ben soruyprum onun yerine

Cocugu üc yasinda yeni yeni bay bay yapiyor ama rastgele sanki ezbere gibi etrafinda dönüyor yan yan bakiyor birde cok kahka atiyor durduk yere.. mesela duvara bakiyor ceee aaa diyip kahka atiyor… top u söyleye biliyor bir kac kelimesi var ama kodlayamiio kitaptan söylio ama disarda demiyor mesla aa top diye.. su istryince bazen su diyoe bazen elimizi yönlendiriyoe.. iltesim kurmiyor ellerinu cirpiyor, echolie yapio soru sorunca o da soru soruyor tekrarlio… kiyafetini giyemiyor.. bisiklet süremio.. telefonu kulagina tutuyor sonra firlatiyor… gelisim gerilige de bakacaklarmis… burnun nerede vs bilmiyor, annesine anne diyor durduk yere anne lütfen diyor veya baskalarinada baba diyor veya dede.. kimsenin arkasindan aglamiyor… yabanci kaygisi yok.. aa buna gitmiyim tanimiyorum demez

Otizm tanısı korkutucu gelebiliyor ama erken yaş çok büyük bir avantaj. Yazdıklarınız otizm spektrumunda sık görülen davranışlar. En önemlisi erken özel eğitim, dil konuşma terapisi ve duyusal destek. Birçok çocuk doğru destekle ciddi ilerleme gösteriyor. Benim yiğenim otizim 100 raporu şuan 80 oldu baya ilerleme var konuşmuyordu göz teması yoktu etrafında dönme vs vs şimdi hiç biri yok egitimle çok şükür baya yol aldı

Otizm tanısı korkutucu gelebiliyor ama erken yaş çok büyük bir avantaj. Yazdıklarınız otizm spektrumunda sık görülen davranışlar. En önemlisi erken özel eğitim, dil konuşma terapisi ve duyusal destek. Birçok çocuk doğru destekle ciddi ilerleme gösteriyor. Benim yiğenim otizim 100 raporu şuan 80 oldu baya ilerleme var konuşmuyordu göz teması yoktu etrafında dönme vs vs şimdi hiç biri yok egitimle çok şükür baya yol aldı
Cok
cok sükür peki ilk basta zeka
Cok sükür peki zeka gerligi demislermiydi doktorlar?

Hyr aksine çok zeki bir çocuk ama tani aldığında o zekilik yoktu dediğim gibi ismine tepki vermiyordu başka bir dünyada sanki su istese elimizden tutup bardağı gosteriodu tek bir kelimesi bile yoktu kendi kendine gülme etrafında dönme tekerlegi çevirme oyuncağı amacı dışında oynaması yani şuan çok şükür çok iyi tanı aldığında 2 yaşındaydi şuan anasinfna gidiyor

Hyr aksine çok zeki bir çocuk ama tani aldığında o zekilik yoktu dediğim gibi ismine tepki vermiyordu başka bir dünyada sanki su istese elimizden tutup bardağı gosteriodu tek bir kelimesi bile yoktu kendi kendine gülme etrafında dönme tekerlegi çevirme oyuncağı amacı dışında oynaması yani şuan çok şükür çok iyi tanı aldığında 2 yaşındaydi şuan anasinfna gidiyor
Ay masallah…

Otizmli öğrencim var 3. Sınıf gözlemlediğim şeyler çok ısrarcı olması sürekli lütfen demesi bir şeye takınca takıyor. Bir şey istiyor ve vermediğimde hayırdan anlamıyor çok ısrar ediyor. Ama sorulara doğru cevap verdiği de oluyor eğer dersi dinlerse tabi ki dikkati dağınık oluyor çoğu zaman başka şeylerle ilgileniyor derste hep. Ama göz kontağı falan kuruyor yani ben anlamamıştım ilk başlarda başka bir öğretmen söyledi otizmli olduğunu. Ben en belirgin gözlemlediğim şey dikkat dağınıklığı ve ısrarcı olması oldu

Otizmli öğrencim var 3. Sınıf gözlemlediğim şeyler çok ısrarcı olması sürekli lütfen demesi bir şeye takınca takıyor. Bir şey istiyor ve vermediğimde hayırdan anlamıyor çok ısrar ediyor. Ama sorulara doğru cevap verdiği de oluyor eğer dersi dinlerse tabi ki dikkati dağınık oluyor çoğu zaman başka şeylerle ilgileniyor derste hep. Ama göz kontağı falan kuruyor yani ben anlamamıştım ilk başlarda başka bir öğretmen söyledi otizmli olduğunu. Ben en belirgin gözlemlediğim şey dikkat dağınıklığı ve ısrarcı olması oldu
Sizce benim anlattigimda zeka geriligi var mi?

Back
X