Otizim

goldstar535

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2014
658
518
123
Merhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum

Sizin gibi vicdansız insanlar yüzünden o masum çocuklar toplumdan dışlanıyor, siz de kendiniz gibi merhametsiz çocuklar yetiştiriyosunuz. Oğlunuz büyüme çağında huyu suyu elbette değişecek. Sanki elinizde çocuğunuzun hep sağlıklı olacağına dair senet var gibi davranmanız nasıl akıl tutulması bilmiyorum ben. Görüşmeyin ama bi gün siz de katlanılmayacak duruma düşerseniz bu vicdansızlığınız gelsin aklınıza.

Ha bi de iyi anne olmak herkesin önce kendi çocuğunu düşünmesi değil. Bu bencil anne olmak. Bunu da matah bi şey sanmayın sayenizde bi sürü kendini beğenmiş egoist prens prenses var artık. O düşünmediğiniz çocukların ilerde zararını görürseniz de şunu bilin bunda sizin de payınız var.

Merhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
otizmli diye bir çocuğu dışlıyorsunuz yani
neden sizin çocuğunuzu etkiliyor diye
Allah aşkına günde kaç saatini birlikte geçiriyor ki çocuğunuz bu kadar örnek alabilsin o kızı
aaa evet etkileniyordur hepsi birbirinden birşey öğreniyor ama ya sizinle geçirdiği vakitlerde sizin iletişimiz nasıl peki o hiç mi etkilemiyor sanıyorsunuz
yazık ya çok üzüldüm böyle bi düşünceye sahip olmanıza sizin de evladınız var ve kimin başına ne geleceğini kimse bilemez
yakın arkadaş diyorsunuz bi de benim yakın arkadaşım böyle bi şeyle karşılaşsa aksine daha sık görüşüp kafasını dağılmasını sağlardım elimden başka birşey gelmiyorsa da siz bi de uzaklaşmanın yollarını arıyorsunuz

otizmli diye bir çocuğu dışlıyorsunuz yani
neden sizin çocuğunuzu etkiliyor diye
Allah aşkına günde kaç saatini birlikte geçiriyor ki çocuğunuz bu kadar örnek alabilsin o kızı
aaa evet etkileniyordur hepsi birbirinden birşey öğreniyor ama ya sizinle geçirdiği vakitlerde sizin iletişimiz nasıl peki o hiç mi etkilemiyor sanıyorsunuz
yazık ya çok üzüldüm böyle bi düşünceye sahip olmanıza sizin de evladınız var ve kimin başına ne geleceğini kimse bilemez
yakın arkadaş diyorsunuz bi de benim yakın arkadaşım böyle bi şeyle karşılaşsa aksine daha sık görüşüp kafasını dağılmasını sağlardım elimden başka birşey gelmiyorsa da siz bi de uzaklaşmanın yollarını arıyorsunuz

Ki bence hırçınlığı bu çocuk yüzünden değil.
Etkilenseydi önceden de etkilenirdi, birden tanı konunca 3 yaşındaki çocuk "vauv arkadaşım otistik hadi biraz çıngar çıkartayım" demez.
Kim bilir ne sebepten bu hırçınlığı.

ahahahahahahahah annem kardeşimle parka gidince sohbet esnasında bir kadına çocuğum otizmli diyince kadın 2 çocuğunu kucaklayıp koşarak kaçmış
canım annem günlerce ağlamıştı
siz sadece öyle görmek istediğiniz için öyle olduğunu düşünüyorsunuz ,allah sınamasın yüreklerinize biraz vicdan versin

Tamamen sizin kuruntunuz....
Yapilan araştırmalarda otizm,zihin engel veya baska bir engel durumuna sahip çocuklarla aynı ortamda bulunan normal gelisim gosteren çocuklar bu durumdan her zaman "olumlu" etkilendiği görülmüştür....
Taklit ediyor olması önemli değil...
Cocuk bu taklit eder...
Sizi de taklit ediyor en nihayetinde..
Ayrıca otizmli bir çocuğa sahip bir anneyi bu şekilde dışlayarak daha da üzersiniz.
Çok yıpratıcı bie süreç ve siz de tuzu biberi olmayin lütfen..

Ki bence hırçınlığı bu çocuk yüzünden değil.
Etkilenseydi önceden de etkilenirdi, birden tanı konunca 3 yaşındaki çocuk "vauv arkadaşım otistik hadi biraz çıngar çıkartayım" demez.
Kim bilir ne sebepten bu hırçınlığı.
aynen öyle çok haklısınız
ne yani çocuğa otizmli teşhisi konur konmaz huy mu değişti
ama kendisi mükemmel anne yaaa aslaaaaaaaaa kendinin kabahati yoktur
ya hu ben kızımla akşamları 2 saat ya görüşüyorum ya görüşemiyorum çoğu vaktini arkadaşlarıyla geçiriyor ama sinirlendiği zamanki hali tavrı aynı benim sinirlendiğim hallerim şimdi kime ne demeye suç atabilirim mesela

bariz otizmli diye yavrudan kaçmaya çalışıyor :sinirli:

ahahahahahahahah annem kardeşimle parka gidince sohbet esnasında bir kadına çocuğum otizmli diyince kadın 2 çocuğunu kucaklayıp koşarak kaçmış
canım annem günlerce ağlamıştı
siz sadece öyle görmek istediğiniz için öyle olduğunu düşünüyorsunuz ,allah sınamasın yüreklerinize biraz vicdan versin
Guzel ulkemin cahil insanlari , egitimsizler boylelerinin yuzune vurcan ne kadar cahil , egitimsiz ve eksik zekali olduklarini .

Guzel ulkemin cahil insanlari , egitimsizler boylelerinin yuzune vurcan ne kadar cahil , egitimsiz ve eksik zekali olduklarini .
bir değil iki değil üç değil ki
çocuğunu kaçıran akraba bile var ki gayet iyi durumda kardeşim, zarar eğilimi vs asla yok sever öper sarılır :)
tam aksi daha kötü de olabilirdi hayatta herşey insanlık için, çocuğum olursa küçük yaşlardan itibaren "bizden farklı olan insanlar var ama zararlı veya tehlikeli değiller, sevgine ilgine muhtaçlar" diye büyütüp eğiteceğim. Allah başa vermesin ,çocuğun eğitimi bir yana insanların bakışları düşünceleri bir yana

Merhababarkadaslar
Eleştiren çok olmuş ama ben sizi anlıyorum. Sunu diyeyim rehbltsyn merkeznde bireysel ve grup dersler vardir. Bir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye. Yani o annelerde bile bu durum.varken sizin elestirilmenz yersiz olmuş.
Her gün size gelmesi normal değil çünkü akran öğretimini sağlıklı yapması adına arada size gelip mutlaka yarim gün anaokuluna yada kreşe gitmeli biz gelen annelere bunu öneriyoruz. Kendi kardeşi bile olsa her gün ilgilenmek zorunda değildi dmi??
Öncelikle devletin verdiği ucretsiz eğitim alması için Ram gidip rapor almasni teşvik edin çünkü bir cok anne rapor ilerde karşısına çıkar mantigyla egitim almıyor sizin gibi anneleri özel eğitim ve kreş mantığı ile yaklasyr her gun geliyor dedgniz için söylüyorum bunu.
Anne mutlaka özel eğitim ve rehabiltysn merkezine götürüp yanında kreş anaokulu desteği aldirmali ve siz de bir anne olarak arada kontrollü olarak akran egitimni int. Arastrp nasıl olması gerektgni bildikten sonra yardımcı olmalsnz ama mecburyt olarak değil.
Yaşamayan bilmez bu durumu Rabbim şifa versin tüm çocuklara. Benim de evlâdım olacak imtihanmz ne bilemeyz.

Bu tutumunuzu cahilliginize veriyorum.

Birincisi çocuğunuzun hircinlasmasi yaşından kaynaklanıyor.
Ikincisi konusmayi öğrenen cocuk konuşmayı unutmaz.
Üçüncüsü otizm bulaşıcı değildir.

Lütfen bu düşüncenizi o anneye ve bebeğe yansıtmayın çok kırılırlar.

Eleştiren çok olmuş ama ben sizi anlıyorum. Sunu diyeyim rehbltsyn merkeznde bireysel ve grup dersler vardir. Bir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye. Yani o annelerde bile bu durum.varken sizin elestirilmenz yersiz olmuş.
Her gün size gelmesi normal değil çünkü akran öğretimini sağlıklı yapması adına arada size gelip mutlaka yarim gün anaokuluna yada kreşe gitmeli biz gelen annelere bunu öneriyoruz. Kendi kardeşi bile olsa her gün ilgilenmek zorunda değildi dmi??
Öncelikle devletin verdiği ucretsiz eğitim alması için Ram gidip rapor almasni teşvik edin çünkü bir cok anne rapor ilerde karşısına çıkar mantigyla egitim almıyor sizin gibi anneleri özel eğitim ve kreş mantığı ile yaklasyr her gun geliyor dedgniz için söylüyorum bunu.
Anne mutlaka özel eğitim ve rehabiltysn merkezine götürüp yanında kreş anaokulu desteği aldirmali ve siz de bir anne olarak arada kontrollü olarak akran egitimni int. Arastrp nasıl olması gerektgni bildikten sonra yardımcı olmalsnz ama mecburyt olarak değil.
Yaşamayan bilmez bu durumu Rabbim şifa versin tüm çocuklara. Benim de evlâdım olacak imtihanmz ne bilemeyz.
yanlış, otizmli çocukların mekanizmaları bizimkiler gibi tık diye değil, gördüğünü takip ettiğini kendi hayatına uyarlaması daha olası o yüzden rehabilitasyonda engelli çocuklar birbirlerinden bakıp örnek almasın diye hareket ederler
ama aynı rehabilitasyon merkezleri evde normal bir çocuk olursa otizmli olan çocuk ona bakar onu taklit eder ve gelişimi iyileşir diye mümkünse eğer kardeş önerir, evde kardeş varsa örnek olacağı davranışları önerir
yoksa bir evde bir otizmli çocuk olsaydı sonraki bütün çocuklar da otizmli olurdu :) mümkün değil
okullarda kaynaştırma eğitimi var, o kaynaştırma öğrencisi tek çocuk bütün sınıfa tehlike arz ediyor olur o halde
bu kıstas sadece algılama düzeyi farklı çocuklar için geçerli , o yüzden alt sınıflarda da ağır orta ve hafif gruplar bir arada yapılmaz ayrılır, çünkü algılama.

Bir cok anne 3 4 kişilik ders olan grup eğitimini aldırmak istemez neden çocuğu ağır olan otizm spektrm bozklgu yasayan çocuklardan istenmedk davranış öğrenmesin diye.
bu dediğiniz çok başka birşey hanımefendi
benim de kızım işitme engelli ve kreşe yazdırırken doktorumuz başka işitme engelli öğrenci olmamasına dikkat edin demişti çünkü aynı durumda iki kişi yanyana gelince kendilerini ifade etmekte kolaylık yaşayacakları için gelişimi yavaş olur demişti
sağlıklı öğrencilerin yanında duymaya ve konuşmaya kendisini zorlayacağı için gelişimi daha hızlı olur daha çok şey öğrenir demişti sanıyorum ki bu sebepten o anneler de istememişlerdir
ama konu sahibinin derdi bambaşka

Kapiyi acma gibi bi yorum okudum yazik.Yarin bir gun sizin basiniza gelmeme ihtinali nedir?gunumuzde her 59 cocuktan biri otizmliyken.o cocuklarin da kabul gormeye ihtiyaci var.okula gittiginde sinifinda otizmli cocuk ya da ozel gereksinimi olan baska bir cocuk olma ihtimali olacaktir.ne yapacaksiniz sinifini mi degistireceksiniz?tabiki butun gun vakit geciremezsin yasam alani var herkesin.bu normal cocuk da olsa boyledir.cocugunuzla konusp onun farkli oldugunu soyleyebilirsiniz.ozel egitmciyim oglum 4 yasinda bazen kendi okuluma goturuyorum gorsun alissin kabullensin diye.

Back
X