Otizm belirtileri var lutfen cocugu otizm olanlar bilgisi olanlar yazsin

BEBEĞİM 13 AYLIK
Sosyal gülümsemesi var.
onla ilgilenlere güler
teyzesi ağlıyormuş gibi yaptığında susturmam için bana bakar ve teyzesinin ellerini açmaya çalışır.
göz teması çok güzel
parmakla işaret etmesi var
saat nerde çiçek nerde dediğimizde parmağıyla gösterir
bay bay yap değince yapar
alkış yap değince yapmaz ama kendisi istediğinde yapar
al ver yapar
bir şeyi at dediğimizde atar
arabayla oynar
babasını görünce baba der
mutfağa gidince mama yada birinin elinde yada markette yiyecek görünce mama der
su istediğinde yada suluğunu gördüğünde su der
sokakta kedi görünce miyav der
ek olarak meme,Allah , düştü ,benim, dede, basket.düt düt, cız
kelimelerini de söylüyor.
kitapta inek görüğünde mööö der .
çiçek görünce çiçek balon veya top yada sarkan tarzda şeylere pıtı pıtı der
ama ismine net bakıyor mu bakmıyor mu beni şüphelendiriyor.
genelde seslendiğimde bakmıyor.
bu durumda olan anneler var mı?
6 tane psikoloğa götürdüm hiçbir sorun yok dediler.
ama ismine dönmemesi beni şüphelendiriyor.

endişeleniyorum.

BEBEĞİM 13 AYLIK
Sosyal gülümsemesi var.
onla ilgilenlere güler
teyzesi ağlıyormuş gibi yaptığında susturmam için bana bakar ve teyzesinin ellerini açmaya çalışır.
göz teması çok güzel
parmakla işaret etmesi var
saat nerde çiçek nerde dediğimizde parmağıyla gösterir
bay bay yap değince yapar
alkış yap değince yapmaz ama kendisi istediğinde yapar
al ver yapar
bir şeyi at dediğimizde atar
arabayla oynar
babasını görünce baba der
mutfağa gidince mama yada birinin elinde yada markette yiyecek görünce mama der
su istediğinde yada suluğunu gördüğünde su der
sokakta kedi görünce miyav der
ek olarak meme,Allah , düştü ,benim, dede, basket.düt düt, cız
Tvkelimelerini de söylüyor.
kitapta inek görüğünde mööö der .
çiçek görünce çiçek balon veya top yada sarkan tarzda şeylere pıtı pıtı der
ama ismine net bakıyor mu bakmıyor mu beni şüphelendiriyor.
genelde seslendiğimde bakmıyor.
bu durumda olan anneler var mı?
6 tane psikoloğa götürdüm hiçbir sorun yok dediler.
ama ismine dönmemesi beni şüphelendiriyor.

endişeleniyorum.

Tv ızletıyor musunuz benim kızıma pandemı döneminde cok tv ızletınce ismine bakmamaya başlamıştı, birde sadece İsmine bakmamak bı belırtı degil, biz psikiyatriye gıttıgımızde İsmine bakmaması onemlı degil cok onemli olan goz temasi ve etkıleşim demisti

Merhaba ,
Oglum şuan 15 aylik oldu 7. Aydan bu yana suphelerimiz devam ediyor süreklide şekil değiştirerek farklı şeyler karşımıza çıkıp bizi tedirgin ediyor 😔 psikologa ve nörolojiye goturdüm psikolog silik otizm olabilir dedi, nöroloji otizm diyemem oyun gruplarına önerdi denver testi yaptilar 5 dk icinde yapildi 3 ay geriden geliyor dedi ,fakat ben hareketlerinden dolayı ve bütün gün ben vakit geçirdiğim için bazı şeylerin normal ilerlemediginin farkındayım,Şuan kafama takılan seylerk sırayla yaziyorum
1.Goz temasi var fakat kısıtlı gibi ama genel olarak var
2. İsmine dönmüyor çok çok nadir donuyor ama sese mi bilemiyorum
3. İsaret parmagini kullaniyor istediği şeyleri isaret ediyor
4.Sag elinin parmaklarini birlestiriyor isaret ve orta parmagini üst üste koyuyor
5.Bazen burnunu çeker gibi yapiyor kiristiriyor
6.Basini saga sola salliyor gün içerisinde ara ara yapiyor
7.Gunde bir kaç kere kendi etrafında dönüyor
8.Al ver komutlarını yapiyor
9.Bazi şeyleri taklit ediyor
10.Oyuncaklari genelde amacına göre oynar ama çabuk sıkılır
11. Herseye buuu buuu diyerek isteklerini belli ediyor
12 . Sosyal gülümsemesi az
13.Baba ,mama,bebe,al gibi şeyler söylüyor(babayı bazen babasına bazende amaçsız soyluyor)
14. Arkamdan ağlamaz beni çok aramaz bi yere gitsem geldiğimde sevindiğini belli etmez
15. Alkış, bay bay,çak yapiyor
16. Saçını,kulagini,burnunu,ayaklarini gosteriyor
Olumlu yada olumsuz olan şeyleri yazdim bu şekilde belirtiler gören ama sonradan o belirtilerin kalmadığı anneler var mı yazabilir misiniz 😔
Bebeğinize bu teşhis kesin konuldu mu? Çok üzülüyorum dönem çok zor anneler her şeyi kafasına takmak zorunda benimde oğlum 15 aylık açıkcası belli bir zamana kadar her şeyi kafama takıyordum ama şuan her bebeğin gelişimi çok farklı olduğunu kabullendim. 16 tane şey yazmışsın eminim çoğu anne bebeği için bunları yazacaktır hemen hemen hepsi benim oğlumda da var sadece sosyal gülümsesi dediğin dışarıda güleryüzlü olmasıysa bu bizde var güler herkese ama bazı bebekler gülmeyenbilir parkta çok tatlı bebekler görüyorum sevesim geliyor çok suratsız duruyorlar sonra annelerine bakıyorum annesi de öyle demekki diyorum genetik işin esprisi bu yani gülmeyebilir. Birde benimki arkamdan çok fazla ağlar hatta bu beni çok yoruyor onun dışında hepsi bizde var. Çok küçükler otizm bile elli tane çeşidi var daha konuşmuyorlar kendilerini ifade etmiyorlar stres yapma bekle gör inşallah bir şeyi yoktur

Bebeğinize bu teşhis kesin konuldu mu? Çok üzülüyorum dönem çok zor anneler her şeyi kafasına takmak zorunda benimde oğlum 15 aylık açıkcası belli bir zamana kadar her şeyi kafama takıyordum ama şuan her bebeğin gelişimi çok farklı olduğunu kabullendim. 16 tane şey yazmışsın eminim çoğu anne bebeği için bunları yazacaktır hemen hemen hepsi benim oğlumda da var sadece sosyal gülümsesi dediğin dışarıda güleryüzlü olmasıysa bu bizde var güler herkese ama bazı bebekler gülmeyenbilir parkta çok tatlı bebekler görüyorum sevesim geliyor çok suratsız duruyorlar sonra annelerine bakıyorum annesi de öyle demekki diyorum genetik işin esprisi bu yani gülmeyebilir. Birde benimki arkamdan çok fazla ağlar hatta bu beni çok yoruyor onun dışında hepsi bizde var. Çok küçükler otizm bile elli tane çeşidi var daha konuşmuyorlar kendilerini ifade etmiyorlar stres yapma bekle gör inşallah bir şeyi yoktur
Arkadanızdan ağlaması cok ıyı bisey aglamamaması anormal olurdu

Tv ızletıyor musunuz benim kızıma pandemı döneminde cok tv ızletınce ismine bakmamaya başlamıştı, birde sadece İsmine bakmamak bı belırtı degil, biz psikiyatriye gıttıgımızde İsmine bakmaması onemlı degil cok onemli olan goz temasi ve etkıleşim demisti
Hayır hiçbir zaman izletmedik.
kitap okuduk hep ve sürekli oyun oynadık.

Back
X