• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm DEHB davranış bozukluğu

madamblues

Cogito Ergo Sum...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2025
19
4
1
Merhaba hanımlar Anneler ve varsa öğretmenler.. oğlum 7 yaşına girdi. 3,5 yaşında otizm tanısı aldı ama göz teması ve fazla konuşma yoktu , aşırı da davranış bozukluğu vardı. Tanıyı aldıktan 3 ay sonra göz teması konuşma çoğalması yani cümle kurması hem de çok düzgün vs oldu. Baba bu durumu kabul etmediği için üstünde durmadık 1 sene. Ama anaokulu hayatı başlayınca olay patladı. Çocuk psikiyatristine git tanıyı tekrar al sağlık kuruluna gir rapor çıkart vs derken başladı ilaçlar. önce risperdal şurup. 1,5 sene, sonra 6 yaşına girene kadar sevlet hastanesi psikiyatristlerinden sonra özel psikiyatriste geçtik. O da diyet listesi verdi diyetisyene yollası yani , kafein ve gluten diyeti yani, aynı zamanda ABİLİFLY ŞURUP, COGNİDEM VE SAFROL ŞURUP.. sürekli o psikiyatrist e de gitmedik gem izmirdeydi hem de ilaç yazıp gönderdi tekrar gelşn vs demedi . Neyse tekrar devlet hastanesine gittik bu sene. 7 yaşına girdiğinde, hemen RİTALİN Ona geçtik hap. 1 ay kullandık vurma itme kırma azalması peki sonra concerta 18 mg verdiler tekrar gittiğimizde, bu defa da yan etkiden dolayı oğlum uyumuyor aşırı sinirli ve iştahsızlık. 2 hafta öldüm bittim krizler geçirdim.. o da öyle tabi. Sonra zar zor burdan bi psikiyatrist bulduk. (Bodrum denen illet ilçede yaşıyoruz, doktor yok burda resmen!!) O da dediki concerta tek başına verilmez, bir de risperdal hap yazdı gündüz yarım akşam tam vermem için. 9 gündür de onu kullanıyoruz fakat yok aşırı öfkesi geçse de yine değişik saçma hareketleri çoğaldı ve yine uyumuyo. Kafayı yicem. Çocuk ilaç manyağı oldu. Bu oğlumun nesi var. Ben dayanamaz oldum. Hiçbir yere de sığdırmıyor , herkese her şeyenilla küçük zararlar veriyor. Okula da başlayacak ama alt sınıfa. Çok çaresizim. Napmalıyım😭😭😭😭

Bu tarz ilaclar uykusuzluk yapar en son kaçta iciriyorsunuz ilacini. Gec saatte icirmeyin doktor nasil icsin dedi.

Bu tarz ilaclar uykusuzluk yapar en son kaçta iciriyorsunuz ilacini. Gec saatte icirmeyin doktor nasil icsin dedi.
Ya normalde uykusu zaten geç olan bir çocuktu ama en geç gece 11 buçuk 12 arası uyudu sabahleyin. 9'da kalk ona kadar kahvaltıyı yap. derken çok sıkıntı çekmiyorum ama concerta çok fena bir ilaçmış etkisi 12 saat sürdüğü için uykusuzluğu da 12 saat. dolayısıyla onu yeni anladım, ama çocuğum uyanmıyor, uyanmadığı için ilacını erken içiremiyorum. gece uyumadığı için uyanamıyor, bugün ataraks şurup verdim doktor önerisiyle yani ilacı verdiğimden bir saat sonra bayağı esnedi. Bir aydır neredeyse hiç uyumamıştı. böyle esneyerek ilk defa bugün esnedi ve uykuya dalması iki saat sürmedi, yarım saat hatta 15 dk sürdü çok şükür

12 ssaat kadar sürüyor. Yavaş salımlanan bir ilaç . Çocuğa ağır geldi mi diye doktora gittik burda, ama o da risperdal verdi, saldırganlığı geçsin diye

Devlet hastanesinden 6 ayrı doktor, İzmir'e 2 ayrı özel psikiyatrist ve bodrumda da 1 pedagog, hepsi de aynı şeyi söyledi, ancak bi özel psikiyatrist bodrumdan direkten otizm demedi fakat hiperaktivite var, davranış bozukluğu da öyle. Bunlar otizm yelpazesi içinde yer aldığı için tanıyı bu anlamda koyuyorlar yoksa çocuk direkmen otizm değil aslında.. ama işte dürtülerine kontrol edemediği için ve hiperaktivite dr olduğu için bu ilaçlar veriliyor. İnanın ilaç vermeyi asla istemedim. Hatta yalan yok 3 gün ilaç vermediğim de oldu, ama o 3 gün anormal hareketleri sinirli hareketleri derken korkunç yoruldum. Birden ilaç kesilmez. Doktor kontrolünde olur. E doktorlar da ilaç kesmiyor , ilaçsız olmaz diyor. Kafama göre davranamıyorum işte , çaresizlik böyle bir şey 😒😵‍💫🙄

Merhaba hanımlar Anneler ve varsa öğretmenler.. oğlum 7 yaşına girdi. 3,5 yaşında otizm tanısı aldı ama göz teması ve fazla konuşma yoktu , aşırı da davranış bozukluğu vardı. Tanıyı aldıktan 3 ay sonra göz teması konuşma çoğalması yani cümle kurması hem de çok düzgün vs oldu. Baba bu durumu kabul etmediği için üstünde durmadık 1 sene. Ama anaokulu hayatı başlayınca olay patladı. Çocuk psikiyatristine git tanıyı tekrar al sağlık kuruluna gir rapor çıkart vs derken başladı ilaçlar. önce risperdal şurup. 1,5 sene, sonra 6 yaşına girene kadar sevlet hastanesi psikiyatristlerinden sonra özel psikiyatriste geçtik. O da diyet listesi verdi diyetisyene yollası yani , kafein ve gluten diyeti yani, aynı zamanda ABİLİFLY ŞURUP, COGNİDEM VE SAFROL ŞURUP.. sürekli o psikiyatrist e de gitmedik gem izmirdeydi hem de ilaç yazıp gönderdi tekrar gelşn vs demedi . Neyse tekrar devlet hastanesine gittik bu sene. 7 yaşına girdiğinde, hemen RİTALİN Ona geçtik hap. 1 ay kullandık vurma itme kırma azalması peki sonra concerta 18 mg verdiler tekrar gittiğimizde, bu defa da yan etkiden dolayı oğlum uyumuyor aşırı sinirli ve iştahsızlık. 2 hafta öldüm bittim krizler geçirdim.. o da öyle tabi. Sonra zar zor burdan bi psikiyatrist bulduk. (Bodrum denen illet ilçede yaşıyoruz, doktor yok burda resmen!!) O da dediki concerta tek başına verilmez, bir de risperdal hap yazdı gündüz yarım akşam tam vermem için. 9 gündür de onu kullanıyoruz fakat yok aşırı öfkesi geçse de yine değişik saçma hareketleri çoğaldı ve yine uyumuyo. Kafayı yicem. Çocuk ilaç manyağı oldu. Bu oğlumun nesi var. Ben dayanamaz oldum. Hiçbir yere de sığdırmıyor , herkese her şeyenilla küçük zararlar veriyor. Okula da başlayacak ama alt sınıfa. Çok çaresizim. Napmalıyım😭😭😭😭
Otizm seviyeleri var hanımefendi bu kadar ilaçtan anladığım kadarıyla sizin yavrunuz biraz ağır düzeyde isterseniz bir kaç doktora gidin ve yavrunuza otizme uygun bir diyet programı uygulayın ışığa karşı hassasiyetleri var bunlara dikkat edebilirsiniz bir de maddi gücünüz varsa özel eğitim aldıra bilirsiniz. Yüksek sese karşı aşırı duyarlılar ona da dikkat edebilirsiniz🥰

Ağır değil..... çocuk konuşuyor binlerce legodan binlerce şey yapıyor zekası yerinden onu da geçtim normal çocukla bire bir, sadece hiperaktivitesi çok yüksek ve dürtülerini kontrol edemiyor. Bin doktor daha da gezsem hafif düzey diyecek, atipik diyen de oldu. Ama ağır diyen hiç olmadı Ama tabii tekrar doktora gideceğiz.... rehabilitasyon a gidiyor, özel eğitim de alıyor. Hatta birinde özel eğitim öğretmeni dedi çocukta otizm değil de üstün zeka olabilir mi dedi diye tekrar doktora gittik, doktor dedi ki haaayor otizm ve hafif dedi.. Ramda değerlendirdir, Ağır değil, orta bile değil. Üstelik onlarca ağır otizmde gördüm orta düzeyde gördüm kesinlikle oğlum onlar gibi de değil. annesi olarak en iyi ben biliyorum. çünkü üç senedir araştırıyorum karşılaştırıyorum. görüyorum ben ilgileniyorum da....

Ağır değil..... çocuk konuşuyor binlerce legodan binlerce şey yapıyor zekası yerinden onu da geçtim normal çocukla bire bir, sadece hiperaktivitesi çok yüksek ve dürtülerini kontrol edemiyor. Bin doktor daha da gezsem hafif düzey diyecek, atipik diyen de oldu. Ama ağır diyen hiç olmadı Ama tabii tekrar doktora gideceğiz.... rehabilitasyon a gidiyor, özel eğitim de alıyor. Hatta birinde özel eğitim öğretmeni dedi çocukta otizm değil de üstün zeka olabilir mi dedi diye tekrar doktora gittik, doktor dedi ki haaayor otizm ve hafif dedi.. Ramda değerlendirdir, Ağır değil, orta bile değil. Üstelik onlarca ağır otizmde gördüm orta düzeyde gördüm kesinlikle oğlum onlar gibi de değil. annesi olarak en iyi ben biliyorum. çünkü üç senedir araştırıyorum karşılaştırıyorum. görüyorum ben ilgileniyorum da.
O zaman kesinlikle başka doktora götürün yavrunuzu çocuğu ilaçla perişan etmişler ben o kadar ilaç verilince ağır sandım umarım iyi bir doktorlar karşılaşırsınız 🙏bende kardeşimde öğretmeniz kardeşim otizmli çocuklarla çalıştı çocuğun gelişiminde ve huzurunda öğretmeninin ve doktorunun çok büyük etkisi var belliki bu ilaçlar dokunmuş yavruya

Teşekkürler bacım. Elbette başka bir doktora daha götüreceğini ama küçük bir yerde yaşıyorum. Tek bulduğum bir özel doktor vardı ona gittik. Onun dışında devlet hastanesi , İzmir vs her yere gittik. Hiperaktivite ve dürtü bozukluğu olduğu için o ilaçlar veriliyor. İlacı araştırdım. Sadece hiperaktiviteyi azaltacak, saldırganlığı ne bilin dürtüleri kontrol edebileceği yazıyor. İlaç vermesem de çocuk manyak gibi oluyor, bir anda kesemem de. Dediğiniz gibi bir doktor daha bulup baktırmalı, inşAllah hayırla sonuçlanır çünkü 3,5 senedir çokk yoruldum. Değer, daha da yorilim ama ilerleme yok😭

Abilifly 5 mg kullanıyor kızım, concerta 18 ile başladı şu an 27 mg kullanıyor. Bu kutu bitince artacak ancak dr concertayı sabah erken saatte almasını tavsiye ediyor, kahvaltıdan hemen sonra ama geç saate bırakma dedi. Abilifly akşam alıyor. Kızımda uyku problemi olmadı hiç.

Öncelikle ilaca başvurmanıza üzüldüm benim oglumda tanili 22 aylikken aldik suan 4 yaşında hiçbir ilac tavsiye eden dr. Olmadi kelimeler var ama konusma yok bizdede Ali cansu trabzonda bi dr. Destek alıyoruz yurt disindan gelen takviyeler veriyoruz onun tavsiyesi uzerine dikkat eksikligi fazlaca eslik ediyor bize davranis bozukluğu yok ama durtusellik var bunun icin biobody vermişti bize ve etkisini gördük naçizane ilaclar birakilip kendi gozetiminizde belki takviyelerle yol alinabilir konuşan algisi acik bir cocuk ise şayet ozel egitim ve hareket eğitimi ile durum kontrol altina alinabilir bence

Ağır değil..... çocuk konuşuyor binlerce legodan binlerce şey yapıyor zekası yerinden onu da geçtim normal çocukla bire bir, sadece hiperaktivitesi çok yüksek ve dürtülerini kontrol edemiyor. Bin doktor daha da gezsem hafif düzey diyecek, atipik diyen de oldu. Ama ağır diyen hiç olmadı Ama tabii tekrar doktora gideceğiz.... rehabilitasyon a gidiyor, özel eğitim de alıyor. Hatta birinde özel eğitim öğretmeni dedi çocukta otizm değil de üstün zeka olabilir mi dedi diye tekrar doktora gittik, doktor dedi ki haaayor otizm ve hafif dedi.. Ramda değerlendirdir, Ağır değil, orta bile değil. Üstelik onlarca ağır otizmde gördüm orta düzeyde gördüm kesinlikle oğlum onlar gibi de değil. annesi olarak en iyi ben biliyorum. çünkü üç senedir araştırıyorum karşılaştırıyorum. görüyorum ben ilgileniyorum da....
Ilaclarla yazik etmeyin bence bi yer tamir olurken bunyesi bozuluyor ilaclar bana hic güven vermiyor acikcasi

Abilifly 5 mg kullanıyor kızım, concerta 18 ile başladı şu an 27 mg kullanıyor. Bu kutu bitince artacak ancak dr concertayı sabah erken saatte almasını tavsiye ediyor, kahvaltıdan hemen sonra ama geç saate bırakma dedi. Abilifly akşam alıyor. Kızımda uyku problemi olmadı hiç.
Benim oğlum 7 yaşında boyu 1,30 kilosu 27 , abilifly bi şeye yaramadı risperdal hap verdi doktor, ve şuan bir ayı geçti uykusu düzene girdi okul başladığı için fakat yine de sanki bu öfke ve iştahsızlık haala var. Sanırım bu concerta bize iyi gelmedi, hafta içi randevu alacam, doktora bu ilacın oğluma iyi gelmediğini söyleyeceğim acaba bize ne verir bu defa?😒

Öncelikle ilaca başvurmanıza üzüldüm benim oglumda tanili 22 aylikken aldik suan 4 yaşında hiçbir ilac tavsiye eden dr. Olmadi kelimeler var ama konusma yok bizdede Ali cansu trabzonda bi dr. Destek alıyoruz yurt disindan gelen takviyeler veriyoruz onun tavsiyesi uzerine dikkat eksikligi fazlaca eslik ediyor bize davranis bozukluğu yok ama durtusellik var bunun icin biobody vermişti bize ve etkisini gördük naçizane ilaclar birakilip kendi gozetiminizde belki takviyelerle yol alinabilir konuşan algisi acik bir cocuk ise şayet ozel egitim ve hareket eğitimi ile durum kontrol altina alinabilir bence
Ama hangi doktora gidersek gidelim illa ki ilaç veriyor, ben doktor değilim. nasıl davranacağımı da bilmiyorum mecbur doktorların verdiği. ilaçlara güvenmek zorunda kalıyorum. Ben ne yapabilirim söyler misiniz , çok çaresizim ilaç vermediğim zamanlar saldırgan ve anormal hareketler yapıyor.....

Aferdersiniz. Acaba küçükken ekrana cok mu maruz kaldı.

Sizin çocuğunuz daha küçük. O yüzden ilaç verilmedi. İlkokula başlayınca yeniden değerlendirilir bu durum. Umarım o zamana kadar tedavilerin faydasını görürsünüz hiç gerek kalmaz 🙏

Aferdersiniz. Acaba küçükken ekrana cok mu maruz kaldı.
Maalesef.. bir gün tatil amaçlı bile olsa bodruma gelin evlerin küçüklüğünü görün. Bir artı bir evde 6 sene oturduk parasızlıktan televizyon oğlumun dibindeydi ve maalesef biraz bilinçsiz baba diyelim haber izler haberden sonra film açar. Çocuk hepsini bebekliğinden beri gördü izlemezdi. Ama görürdü duyardı bundan dolayı maruz kaldı.
ama televizyonun karşısında saatlerce oturtup maruz bırakmadım, hiçbir zaman... onun dışında illa ki ekran gördü demek istiyorum yani şu anki aklım olsaydı altı sene öncesine dönmek isterdim, ama bunun ekrandan olduğunu sanmıyorum. Gittiğimiz. rehabilitasyonda bir çocuk var, annesi televizyon sesi bile dinletmemiş. yani ve benim oğluma göre, çok ağır bir çocuk, neden bu soruyu sorduğunuzu öğrenebilir miyim

Maalesef.. bir gün tatil amaçlı bile olsa bodruma gelin evlerin küçüklüğünü görün. Bir artı bir evde 6 sene oturduk parasızlıktan televizyon oğlumun dibindeydi ve maalesef biraz bilinçsiz baba diyelim haber izler haberden sonra film açar. Çocuk hepsini bebekliğinden beri gördü izlemezdi. Ama görürdü duyardı bundan dolayı maruz kaldı.
ama televizyonun karşısında saatlerce oturtup maruz bırakmadım, hiçbir zaman... onun dışında illa ki ekran gördü demek istiyorum yani şu anki aklım olsaydı altı sene öncesine dönmek isterdim, ama bunun ekrandan olduğunu sanmıyorum. Gittiğimiz. rehabilitasyonda bir çocuk var, annesi televizyon sesi bile dinletmemiş. yani ve benim oğluma göre, çok ağır bir çocuk, neden bu soruyu sorduğunuzu öğrenebilir miyim
Küçük bebegim var. Korkuyorum. Otizm tanısı almaktan. Ekrandan uzak tutmam lazım. Sordum işte.

Back
X