- Emoji Skoru
- 0
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi mekintos84
-
18 aydan once herhangi bir tani verilebiliyor muymus cok sasirdim. Siz bence baska bir universite hastanesine daha goturun, yani evet belirtiler diye anlattıklarınız otizmi cagristiriyor ancak 16.5 aylik bebegede otizm tanisi koymak bilemedim cok uç geldi bana.Merhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.
Doktorun yaklaşımına neden üzüldünüz bence gayet ilgili ve doğru konuşmuş. Tanı konusunda erken konuşmak yerine eğitim önermiş, takibe çağırmış.Merhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.
Tesekkür ederizUyaran eksikliği diye bir tanı var literatürde.
Bebeğin gelişim döneminde yeterli uyarıcıyı alamaması örneğin çok ekrana maruz kalması gibi. Doktor böyle bir durumdansa otizmden şüphelenmiş. Erken davranmış olmak şansınıza. Özel eğitim + booool bol konuşma ve sosyallik, gelişimini destekleyecek etkinler ile devam edip 2 yaş kontrolünde tekrar gündeme getirin bence. Olsa da olmasa da eğitim aldırın. Adının önemi yok, demekki desteğe ihtiyaç duyuyor yavrunuz. Geçmiş olsun
Evet eğitime başlayacağız doktor aba eğitimi tavsiye etti haftada 30 saat şeklinde ancak özel eğitim merkezlerinin bu kadar yoğun eğitim süreçleri yok en fazla haftada 5 saat olur diyorlar. 16.5 aylık bebeğe masa başı aba eğitimi çok fazla alakasız gelebilir dediler ve haftada 2 saat floortime eğitimine karar verdiler. Gerçekten otizm tanısı almak içine gidiğiniz girdap misali. Başka doktorlarında fikrini alacağız .18 aydan once herhangi bir tani verilebiliyor muymus cok sasirdim. Siz bence baska bir universite hastanesine daha goturun, yani evet belirtiler diye anlattıklarınız otizmi cagristiriyor ancak 16.5 aylik bebegede otizm tanisi koymak bilemedim cok uç geldi bana.
Ben bu durumda olsam birkac doktor daha gezer emin olurdum ama bu esnada egitimlerede baslardim.
Doktorun yaklaşımından ziyade tavsiye edilen aba eğitiminin 16.5 aylık bebeğe ağır gelebileceğini özel eğitim merkezinden öğrendik. Ama doktor floortime eğitiminide tavsiye etmişti. Uyaran eksikliğini kabul etmemesi eğitim olarak 2 farklı seçenek sunulması tanıyı aldıktan sonra ailelelerin kendi çaresizlikleri ile baş başa kalmasına üzülüyoruzDoktorun yaklaşımına neden üzüldünüz bence gayet ilgili ve doğru konuşmuş. Tanı konusunda erken konuşmak yerine eğitim önermiş, takibe çağırmış.
Muhtemelen uyaran eksikliği tanısı, ailelerin ekranı kesersek düzelir diye düşünüp özel eğitimi geciktirmemesi için artık söylenmiyor.
İşitme testi yapıldı mı son zamanda? Doktorunuz da önermiştir, yapılmadıysa mutlaka yaptırın.
Bulunduğunuz şehirde varsa gelişimsel pediatri öneririmDoktorun yaklaşımından ziyade tavsiye edilen aba eğitiminin 16.5 aylık bebeğe ağır gelebileceğini özel eğitim merkezinden öğrendik. Ama doktor floortime eğitiminide tavsiye etmişti. Uyaran eksikliğini kabul etmemesi eğitim olarak 2 farklı seçenek sunulması tanıyı aldıktan sonra ailelelerin kendi çaresizlikleri ile baş başa kalmasına üzülüyoruz
Evet önceleri izlerken çok keyif alıyordu ne güzel oyunlarda oynuyor çok mutlu bebek dedik ama yanılmışız haklısınız istanbulda değiliz malesefEkrandan çocuğun algıları kapanmış. Hadi yemek yerkeni anlayabiliyorum ama oyun oynarken neden çizgi film izlettiniz onu anlamıyorum. Bol ilgi alaka konuşma gerekiyorsa eğitim aldırın. İstanbuldaysanız başka bir görüş için uzman önerebilirim.
Merhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.
Merhabalar 10 yıllık özel eğitim öğretmeni olarak size yardımcı olmaya çalışmak isterim. Söylediğiniz bütün semptomlar otizm semptomları arasında yer almaktadır. Şanslısın ki bebiş hala çok küçük ekranı hemen kesin gerekirse sizde bakmayın. Bol bol konuşun yaptığınız ev işlerini bile anlatabilirsiniz. Bol bol oyun oynayın. Göz teması için yüz boyaları ya da stickerlerı kendi yüzünüze yapıştırıp almasını bakmasını isteyebilirsiniz. Her baktığında mutlaka pekiştirin. Aferin çok güzel baktın diyebilirsiniz. Parmak ucu yürüme için mutlaka ergoterapistten yardım alın. Su ya da farklı bir şey istediğinde ismini söyleyip bunu mu istiyorsun diyip parmakla gösterin.çok çok ilgilenin gerekirse evin işi kalsın yemeğiniz olmasın. Ama 1 yıl sonrasında asla pişman olmazsınız akranlarını yakaladığında. Şimdiden başarılar diliyorum. Kafanıza takılan bir konu olduğunda bana yazabilirsiniz.Merhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.
Bu doktora bi daha gitmeyin. Uyaran eksikliği diye bişey yok deyip Aba tavsiye etmesinden belli nasıl bi doktor olduğu. Yoksa floortime a gidin demiş ama ABAyı tavsiye etmiş mi etmiş. ABA hiçbi yaş grubuna uygun değil. Bi de el kadar bebeye tavsiye etmiş hey Allahım. Bi daha oraya gitmeyin.Merhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.
Neden böyle düşündünüz merak ettim, çünkü genelde aba öneriliyorBu doktora bi daha gitmeyin. Uyaran eksikliği diye bişey yok deyip Aba tavsiye etmesinden belli nasıl bi doktor olduğu. Yoksa floortime a gidin demiş ama ABAyı tavsiye etmiş mi etmiş. ABA hiçbi yaş grubuna uygun değil. Bi de el kadar bebeye tavsiye etmiş hey Allahım. Bi daha oraya gitmeyin.
Şu an nasıl çocuğunuz2 yaş döneminde biz de benzer şeyler yaşadık. Doktorlar biraz garip olabiliyor bir tanesi “annen baban yok mu” dedi bana “mental olarak çökmüşsün” diye ekledi. Sonra çocuğum için karman çorman şeyler söyleyip kafamı karıştırdı. Ben de bu bir teşhis mi ben anlamadım dedim. “Hayır bir görüşmede teşhis koyamayız” dedi. Bolca oyun oynayın gerekirse profesyonel bir yardımcı bulun dedi. Oyun ablası gibi. Başka bir doktor da floortime önerdi. Floortime uygulaması yapan bir yere gittik ergoterapi de önerdiler. Bir yıldır ergoterapiye gidiyoruz. Floortime biraz sıkıcı geldi oğluma. O hareketli oyunları tırmanmayı seviyor. Oyun grubu denedik o gürültülü ortam çok fazla geldi bıraktık. Sese karşı hassasiyet var. Uzun oldu ama özetle otizm teşhisi öyle kolayca konulmuyor. Açıkcası kendi sağlık sorunlarım yüzünden ilgilenemediğim zamanlar oldu tv telefon süresi çok uzundu. Bunları mümkün olduğunca azaltıp birlikte oyun oynamak en faydalı olanı. Yalnız oynadıkca çevreyle iletişim gelişmiyor.
Eğitime başladınız mı acaba durumumuz nedirMerhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.