- Emoji Skoru
- 0
- Puanlar
- 1
- Konu Sahibi mekintos84
Merhaba 16.5 aylık kızımız var isme bakmama ve parmak ucunca yürümeye çalışması vardı normal bebek gelişimindeki durumdur diye önce çok üstelemedik ama sonra içimizi kemiren o durum oldu. ekran mağduriyeti olduğunu düşünüp kestik çünkü yemek yerken ve oyun oynarken tv de ve telefonda çizgi fimler izlettik hata etmişiz. 3.5 haftadır ekranı kendimizde dahil izlemiyoruz. Ünv hastanesinden çocuk ergen psikatri bölümüne gittik evet hafif otizm belirtisi var dedi doktor. Ama rapor yazmayalım 1 ay sonra yeniden gelin dedi. Tanımız hafif otizm. Bunuda bebeğin etrafında dolaşıp ismini söyleyerek bakmamasından ve bebeğin elindeki oyuncağı almaya çalışıp bebeğin neden alıyorsun diye tepki vermemesinden dolayı olduğunu söyledi. Uyaran eksikliği diye birseyin olmadığını söyledi doktor. Bebeğimizin şuanki durumunu aspergerden bile çok daha hafif olduğunu söyledi. Aba eğitimi tavsiye etti bulabilirsek floortime eğitimi daha iyi olur dedi. Doktorun bu yaklaşımından dolayı biz çok üzüldük. Ekranı kestiğimizden beri bebek ismine bakar oldu.göz temasımız arttı.geç emekledi ama şimdi tutunarak bikaç adım yada Elinden tutup yürüdüğümüzde 25-30 adım normal basıyor yorulursa ya oturuyor yada parmak ucunda durmayı seçiyor. El sallama yok. Öpücük atma veya parmağı ile birşeyi gösterme yok. Ama canı isterse eliyle elimizi tutup istediği birşeyi yapmamızı istiyor. Gülersek dil çıkartırsak gülümsüyor. Göz temasımız var. Dede baba mama kedi gel gel gibi kelimeler ağladığında yarım yamalak anni diyor. Yakalama veya saklambaç oynasak saklanıyor kaçıyor gülüp tepki veriyor. Ceee oyununu severek oynuyor. Ellerimizle yüzümüzü kapatıp ağlama numarası yapsak gelip elimizi açıyor. Kedileri çok seviyor. Onları emekleyerek kovalıyor dokunuyor. Alkış yaparsak alkış yapıyor. Sinekleri yakalamaya çalışıyor. Eskiden yabancılarla etkileşim kurmazdı şimdi gülümseme onların kucağına gitme eylemi gösteriyor. Süreçte özel eğitim için bir yerle görüştük, orada bir psikolog 2 hoca ve gölge abla ile bir odada oyun testi yapıldı. Algıları çok iyi çıktı dediler. Anne ne yaparsa bebekte aynısını yaptı. En son anneye bağlanmaya baktılar annesi için ağladı ve annesinin yanına geldi. Şimdi burada haftada 2 saat eğitim alacak. Henüz başlayamadık haftaya başlayacağız. Sormak istediğimiz acaba başka bir doktora gitmelimiyiz yoksa 18 ayı veya 2 yaşını bekleyip mi doktora gitmeliyiz. gerçekten uyaran eksikliği diye birsey yokmu yada bizim bebeğimize hafif otizim var demek yanlış mı? Geç emeklediği için gelişimi yavaş mı? Tecrübelerinize dayaranak yorumlarmısınız.
Son düzenleme: