Otizm mi

Arsel78

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2025
4
2
1
24
Merhabalar
Benim oğlum 17 aylık olmak üzere geçen bazı şüphelerim sonucu doktora götürdüm takibe alındı ama içim içimi yiyor sizin de fikrinize ihtiyacım var.
Oğlum ismine %90 karşılık vermiyor ama başkası ilk seslendiğinde dönüp bakıyor.
Hiç kelimesi yok babababa gibi şeyler yapıyor sadece.
Göz teması çok az var şüphelendiklerim bunlar onun yanında
Arabalarla güzel oynar sürer araba sesi çıkartır. Kucağıma gel dediğimde kolunu açar, işaret ettiğimiz yere bakar, ama istediği birşey olunca işaret etmez beni tutup yanına götürür, onun harici
Alkış çalar, biz gülünce o da güler zaten çok neşelidir. Kalabalık ortamı sever teması da çok sever. Ablasıyla güzel oynarlar. Ama en büyük bu 3 şüphe bunları söndürüyor gibi çok çok üzülüyorum sizce ne çevrenizde ya da sizde böyle bir durum var mı lütfen cevap verin geçmeyin

Kronik kabızlık veya ishal var mı TV ve telefon tablet gibi şeyleri sıfırlayın azaltmayin direk sıfırlayın

Kronik kabiz ne ile ilintili otizmde?
Benim oğlumda atipik otizim tanısı aldı ve kronik kabızlığı vardı çok araştırdım hem yerli hem yabancı bu hastalık genel olarak bagirsakla ilgili ve bir çok otizimli çocuk annesiyle de görüştüm onlarında bağırsaklarında hep proglem var ya kabız oluyorlar ya ishal

Evet Sıfırladık onları diğerleri de yok şükür normal kakası
Benim diğer cocuklarimda ismine canı istemedigi zaman bakmayabiliyorlar ama otizim belirtileri sadece o değil oğlum tanı aldiktan sonra daha net farkettim bir kaç belirtisini size de yazayım ona göre değerlendirirsiniz oğlunuzu 1.parmağıyla işaret etmeme 2. Karanlık odalarda korkmama 3. Yere uzandığı uykusu gelmese bile baya öyle hiç konusmadan ses çıkarmadan uzanma 4. Güzel bay bay yapamama hep çekinerek hafif bay bay yapma 5. Komutları anlamama veya anlasa bile çabuk unutma 6. Kabızlık veya ishal veya başka şekilde bağırsak proglemi yaşama 7.anne babasıyla güzel göz kontağı kurma ama başkalarına karşı öyle olmaması 8.dogru dürüst konuşmama 9. Diğer çocuklardan daha geç sakinlesmesi ağlama krizleri 10. Yalnız takılma çocuklarla oynamaması 11. Oyuncaklarla çok oynamaması daha çok evdeki eşyaları eline alıp oynaması ve takıntı yapması 12.camasir makinesi ve dönen şeylere çok bakması 13. Süpürge sesinden kulağını kapaması veya süpürge makinesine çok ilgili olması aklıma gelenler bunlar ben çocuğum 18 aylık olunca farkediyorum degisikleri ama ne aileme ne doktorlara anlatamadım doktorlar 2 yaş bekle dediler sonra 2 yaş oldu götürdüm bu sefer uyaran eksikliği dediler TV telefon sıfırla 6 ay sonra gel dediler öyle böyle derken çocuğum şuan 3 yaş olacak yeni teşhis koydum bu belirtileri yazıyorum hem size hem okuyan başka kimselere faydası olsun ne kadar erken teşhis olursa o kadar çabuk düzelir kanaatindeyim tabi benim çocuğum atipik otizim yani hafif düzeyde orta veya ağır duzeyde olanlarda yeme bozuklukları yemek seçme falanda oluyor benim oğlumda yok şükür birde bu çocuklar ya hiperaktif oluyor ya da çok durgun oluyor benim oğlum çok durgun yaşıtlarına göre ama sizin çocuğunuz otizim değil bence

Saydıklarınızdan iki tanesi sadece tutuyor onları da azar azar yapıyor bende televizyonu tamamiyle kestim telefonla işi yok zaten bakalım zaman geçtikçe herşey netleşir çok teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu Allah razı olsun

Izlıyomuydu pekı daha once tv falan yada telefonla tabletle gecırdıgı bır vakıt goruntulu konusmalar vs?
Televizyon vardı sadece o da ablası yüzünden diğerlerini hiç izletmedik televizyonu da kestik faydası oldu gibi biraz daha seslenince bakmaya daha çok bababa dededede demeye başladı

Televizyon vardı sadece o da ablası yüzünden diğerlerini hiç izletmedik televizyonu da kestik faydası oldu gibi biraz daha seslenince bakmaya daha çok bababa dededede demeye başladı
İnşallah yoktur otizm,ama kesinlikle tv telefon uzak kalsın ben bu konuda cok makale okudum aslında tv telefon otızme sebep olmuyor ama alt yapısında cocugun varsa otızm bunu ılerletıyormus ve ortaya cıkarıyormus o yuzden ılk 2 yaş cok onemlı,en azından varsa bıle en dusuk sevıyede kalsın.sureklı ılgılenın konusun adına bakmaması ve göz teması yapmaması belırtı malesef sız sureklı oyun oynayın acık havada gezın aksamları yatarken masaj yapın öpün sarılın,belkide fazla uyaran almıstır ondan olmustur umarım duzelır hersey sızın ıcın

Amin cümlemizden bence de yok otizim olması için çok belirti olması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…