Otizm olabilir mi

Leyla92Y

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2025
3
1
1
33
Merhaba 20 aylık bir oğlum var. Konuşması pek yok. Çok sosyal bir çocuk değil. Sanırım yalnız büyüğünden. İsmine tepki verir sadece bir oyuna falan daldığında birkaç kez seslenmem gerekiyor. Bana oyun yapar, şaka yapar ben ona şaka yaptığımda güler. Gelir bana sarılır öper. Dans etmeyi sever benimle bazen dans ederiz öyle güzel sarılır göz teması kurar. Babasıyla aynı şekilde. İşten geldiğinde kapıya koşar sarılır. Oğlum hadi kitabını getir ambulansa bakalım derim alır kitabı gelir. AA kuş nerde derim balkonda hemen gökyüzüne bakar. Aslında birçok şey normal gibi ama başka insanlara kolay alışmıyor ve konuşma olmadığından acaba otizm var mıdır diye endişe ediyoruz birde pamk ucunda yürüyor ayakkabıyla dışarına yine normal basıyor ama eve parmak ucunda. Fikirlerinizi merak ediyorum..,

Benim ikizlerim var ve 24 ayliklar. Benimkiler de bir kac ay oncesine kadar cok konusma tarzi birsey yoktu. 10 adet kelime varsa vardi. benim durumum da cocuklar krese gidiyorlar. Evde turkce, kreste almanca ve ingilizce iletisim kuruyorlar. Bu tur durumlarda konusma cocuklarda bir tik gec oluyormus. Bu sure zarfinda ben evde cocuklari zorladim. Mesela su istiyorlar diyelim ve parmakla isaret ediyorlar. Ne istediklerini kelime ile soylemeleri icin zorladim. Tak diye kalkip su vermedim mesela. Biraz bagiris cagiris yasiyorlar ama bir yerden sonra soylemeye basliyorlar. Mesela emzik istiyorlar. Vermedim taki meme demeyi ogrenene kadar.
Mesela kizim kutu getiriyor veriyor ve benim o kutuyu acmami istiyor. Ben napayim bu kutuyu ne istiyorsun diyorum ve bir sure onun istedigi seyi soylemesini bekliyorum. Artik alisti ac diyor mesela.
Bana gore oglunuzda otizm yok ama iste okula falan da gitmiyorsa ve sosyallesmiyorsa konusma uzerine dusmeniz lazim. Ben gun icerisinde 50 kere kutu ac/kapat yaptigimi bilirim.

Ben ona yeni başladım hata ediyormuşum her gösterdiğini hemen yaparak. Şimdi zorluyorum mesela kırmızı balonu mu istiyorsun diye ısrarla soruyorum hemen vermiyorum. Az önce buzdolabından çorbasını aldım hadi oğlum kapısını kapat buzdolabının dedim koşarak gitti kapattı. Babası aradı en son kapatırken by by yaptı oğlumda el salladı byby yaptı. Bunlar beni sevindiren şeyler. Sanırım ekran vardı hayatımızda o kötü etkiledi yavrumu. Öyle pişmanım ki hemen kestim. Bizde İzlemiyorum. Umarım bir an önce toparlarız.

Ben de bir ara TV aciyordum gunde 2 saat falan sonra baktim isler yolundan cikiyor direkt kestim. Ogrenmelerini etkiliyor baya galiba. Yok zorlayin siz 1-2 aya papagan gibi olur oglunuz merak etmeyin. Bir de birsey ogretmek istiyorsaniz 50 kere falan tekrarlamaniz lazim. Muhabbet kusuna konusmayi ogretmek gibi dusunebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…