Benim ikizlerim var ve 24 ayliklar. Benimkiler de bir kac ay oncesine kadar cok konusma tarzi birsey yoktu. 10 adet kelime varsa vardi. benim durumum da cocuklar krese gidiyorlar. Evde turkce, kreste almanca ve ingilizce iletisim kuruyorlar. Bu tur durumlarda konusma cocuklarda bir tik gec oluyormus. Bu sure zarfinda ben evde cocuklari zorladim. Mesela su istiyorlar diyelim ve parmakla isaret ediyorlar. Ne istediklerini kelime ile soylemeleri icin zorladim. Tak diye kalkip su vermedim mesela. Biraz bagiris cagiris yasiyorlar ama bir yerden sonra soylemeye basliyorlar. Mesela emzik istiyorlar. Vermedim taki meme demeyi ogrenene kadar.
Mesela kizim kutu getiriyor veriyor ve benim o kutuyu acmami istiyor. Ben napayim bu kutuyu ne istiyorsun diyorum ve bir sure onun istedigi seyi soylemesini bekliyorum. Artik alisti ac diyor mesela.
Bana gore oglunuzda otizm yok ama iste okula falan da gitmiyorsa ve sosyallesmiyorsa konusma uzerine dusmeniz lazim. Ben gun icerisinde 50 kere kutu ac/kapat yaptigimi bilirim.