Davranış Bozuklukları Otizm sanıyorduk meğer ilgisizlikmiş

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

BalDamlamKizim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2016
4
24
88
32
Kızım 2 yasinda eskiden herseyi anlayan gözkontagi kurabilen konusmay calisan ve taklit edebilen bi bebekti
Hersey ona cizgifilm acmakla basladirahat durmasi icin hep tv karşısındaydı
yarim seneye yakın telefonla oynadi ta ki ben onda bi tuhafliklar farkedene kadar . iki yasina yaklasmis olmasina ragmen su süt ve by by disinda bisey demiyodu . Göz kontagi gitmis ve benimle tamamen iletisimini koparmisti artik beni anlamiyordu su an bile söyleyemedigim dilimin varmadigi bi hastaliktan OTIZM den süphelenmistim artik o süphe beni yiyip bitiriyordu .Doktora götürdüm ve benim gibi süphelendi otizmden cocuk inörolojisi görmesi lazim süpheli birden cok durum var dedi. 1 ay gecmisti üstünden. doktora gittik ama bu sürec icinde tv yi artik acmiyordum ve göz temasi biraz kuvvetlenmisti . Doktor göz temasinin oldugunu ve krese gönderilip takip edilmesi gerektigini söyledi . Biz artik televizyon acmiyor ve sürekli kizimla ilgileniyorduk ama o hala hic bi cocukla oynamiyor kimsenim kucana gitmiyor bazen uzaklara dalip gidiyor bazende konusmak isteyip konusamayinca derdini anlatamayi ca aglama nöbetlerine giriyordu . Ne gelirse Allahtan ne verirse kabulüm .. verdiklerine sükür vermediklerine hamd olsun .Aradan 1 ay daha gecmisti ve kizim iki yasina girdi dogum gününü kutladik bu sürecte sürekli parklara götürüp onunla sürekli ilgilenip hep kalabalik ortamlara sokup gece gündüz dua ediyorduk Cok sükürler olsun ki degismeye baslamisti yavrum artik herkezin gözpne bakiyor babamla oyun oynuyordu cocuklarla oynamasa da hala konusamasada bu olanlar benim icin büyük birseydi .ve aradan 1 ay daha gecti artik kizim 25 aylik daha da iyi lesti simdilerde otizm belirtisi ortadan kalkti diyebilriz gözleri kulaklari acildi adeta beni anliyor beni duyuyor ve artik beni görmek istiyor biseyler anlattigimda benimle konusmasade bir iletisimimiz var artik asabiligi azaldi ve artik yeni kelimeler konsuyor 20 kelimeye yaklasti sükürler olsun artik parmagiyla gösterip topa ayagiyla vurabiliyor . Bize kisaca ne yaptiniz diye soracak olursaniz sevdik onu hic sevmedigimiz kadar sevdik mutlu ettik ilgilendik artik o televizyonun renkli isiklari arasinda yasamiyor artik bizimle yasiyor bizimle yiyor bizimle icip bizimle egleniyor . Ondan duamizi eksik etmedik tesbihlerimzi cektik ve asla inancimizi yitirmedik .

canim yazini gorunce bende hemen benim kizimdan bahsetmek istedim kizim 22 aylik 50 ye yakin kelimesi var bunun yaridan fazladini bilincli kullaniyor komut aliyor herseyi anliyor cocuklar ile oyun kurabiliyor ismine her türlü bakiyor ama istekletini belirtirken isaret parmagini kullanmiyor ya bütün kolunu kullaniyor ya ihih istiyor yada bizim elimizi kullaniyor evde hic tv acmam sadece yemek yerken telden kendi videolarini izler sureklide parktayiz bi kacgun sonra da bi kresle gorusecegim ama kizima isaret parmagini istekleri icin kullanmasini ogretemedim disarida kusu kopegi gorse aaa kus köpek derken yada nesneleri gostermekte kullaniyo ama istekleri icin kullanmiyo bu beni cok uzuyo doktorada götürdüm bisey yok diyo ama ben ya ilerde bisey cikarsa diye cok üzülüyorum

Benim oglumda gelisimi guzel giden bir bebekti tek sorun devamli emmek istemesiydi. Hicbir is yapamadan surekli emme ile geciyordu vaktim. Sonra cizgi film izlemeye basladi. Bu benim isime cok yaradi. 15 aylik oldugunda birseylerin ters gittigini farkettim. Hic yasitlari ile oynamiyor hatta yaklasmiyordu bile. yinede anlayamadim. 20 aylik oldu göz kontağını da kaybettik. Tv filan hep kapattik cok ustune dustuk. Hergun disariya ciktik. Goz kontagini geri kazandik ama konusmuyor komutlarimizi yerine getirmiyordu.parmak ucunda yurume filan yoktu ama donmeyi cok seviyordu. istedigi sey olursa aglardi anlamaya calisirdik.2 ay arastirma doktor arama randevu bulma savasi sonunda eylul ayinda capa ya goturduk. Otizm bulgulari saptandi. Henuz 22 aylik oldugundan tam tanı koyamadilar. Ama egitim almasini ve kresi onerdiler. Ozel egitim icin rapor cikmasini bekliyoruz. Krese de gondericez insallah ama maddi imkanlardan dolayi 3-4 ay sonra.Su an goz kontagimiz cok iyi bi seyler isterken yanina goturuyo gostermeye calisiyor bazen eliyle bazen gozleriyle isaret ediyor. Cocuklara hala yaklasmiyor. Cok sosyal degil. Dönme olayı cok fazla yok. Komutlarimi anlamiyor. Kac gundur en sevdigi oyuncagini araba kelimesini soyletmeye calisiyorum ama soylemedi. Bazen dilinden bazi kelimeler cikiyor ama devami olmuyor. Oyle gelip gecici. Bir de bu hafta birkackez gece kalkip aglama krizine girdi. Bu 2 yas sendromundada var onu cozemedim henuz.Gercekten cok zor. Kızınız atlattığı icin cok sevindim.Insallah benim oglum da kızınız gibi atlatir. Umut serptiniz icime.

Canim cok fazla ilgilen inan cok faydasi oluyor benim kizimin algilamasi super goz temasi herzaman cok guzeldi birde benim kizim cocuklara bayiliyor onlar ne yaparsa aynisini yapmaya calisiyor ve en guzeli oyun kuruyor canim cok ilgilen evde beraber oyun kurun biz simdi renkleri ogrenmeye calisiyoruz karton kutulari ucgen kare ve daire seklinde kestim ve onlara renkli el isi kagi yapistirdim hadi ucgen uzerinde iki kere zipliyalim diyorum hemen gelip oda zipliyor yasi kucuk atlatir canim allah kolaylik versin

Hic uzulmeyin. Kizinizin gelisimi bana cok normal geldi. Bence sizin kizinizda hicbirsey yok. Inanin bizimkiyle oyun kurmak icin cok yol almam lazim. Hic dinlemiyor ilgilenmiyor. Icine kapanmasin diye devamli ilgileniyorum. Ama oyun kurarsam kaciyor. Kovalama kosturma ziplatma oynuyoruz daha cok. Gidiklanmayi opulmeyi seviyor. Topla bile oynamiyor. Insallah ozel egitimin dedikleri gibi faydasi olur. Hadi olacak diye baslayip sonrasinda cok buyuk hayal kirikligina ugruyorum.Ugrasiyorum ugrasiyorum konusmuyor anlamiyor. Cok ta inatci.

Insallah canim hersey cok iyiye gider bende artik kizimin normal oldugunu dusunuyorum onceleri cok üzülüyor dum ama oyun kurmaya baslayinca icin rahatladi insallah sizde de hersey cok cok iyiye gider

Canim benim sabret Allah büyüktür .benim kizim 28 aylik oldu .hemen olmuyo konusmasi benim kizim da hemen konusmadi halada konusmuyor sadece kelimeleri biliyo ama cümle pek yok sadece baba gitti kedi düstü gibi basit seyler ama hepsi 25-26 aylikken basladi .simdi cöpe at diyorum biseyleri götürüp cöpe atiyo yada kapat ac ver al götür getir öp falan diYorum yapiyo onlari ama bunlarin hepsi 25-26 ay arasinda basladi . Imkanin varsa degisik bi ortama götür bir iki haftaligina sevecegi bi ortama ailen uzaktaysa oraya mesela . Cok faydasi oluyo emin ol . Benim kizim asla taklit etmiyodu simdi herseyi taklit etmeye basladi Allahin izniyle seninkide düzelcek . Umudunu kaybetme cocuguna hep basarli oldugunu hissettir bisey yaptiginda onu tebrik et alkisla aferim de yapamayinca da olumsuz enerji verme sakin . Allah yardimcin olsun

Merhaba mesajınıza bana umut oldunuz.sizinle benzer sorunlar yaşıyorum.oğlum bir süredir bize karşı çok ilgisiz konuşmaya başlamadı zaten.Seslenince bazen bakıyor ama çoğunlukla umursamıyor.Doktora götürdük bazı bulgular var dedi sonra işitme problemi olduğunu öğrendik.Ama ben çok endişeliyim

mrb benimde kızım var 21 aylık şuan .konuşmuyor tek bir kelimesi yok.seslendiğimizde dönüp bakmıyor komutları algılamıyor.ben çalışıyorum çok ilgilenemedik evde yaşlı babannemiz bakıodu kızıma .beş aylıkken bi tuhaflık var diyordum hep etrafımdakiler sen çok pimpiriklisin diyordu.19 aylık olup konuşmayınca aileme bu konuyu çok daha ciddi ele almaları yönünde konuştum.kızım çok güleç bi çocuk oyun oynamaya bayılır hoplasın zıplasın çok sever.al ver anlıyo.göz teması tvyi kapattıktan sonra düzeldi bayağı.pazılımız var hayvan şekilli şekillerin hepsinin yerini doğru koyuyor ama yerleştiremiyo çok aferin deyince etrafındakilerden alkış bekliyo kendide alkış yapıo.bay bay yapar.şarkıda alkışla lafı geçince alkışlar çok yemek seçmez acıkınca yemek getirince hemen oturur yemek yemek için.oyuncaklarıyla çok kısa oynar hiç bi takıntısı yok meme emmek dışında.çok sıkılgan oyuncaklarını hemen atıyo.ama ona öğrettiklerimizi taklit etmeye başladı köpeğe hav hav ineğe me.kediye pis pis eşşeğe aiaai gibi şeyler diyo çok belirgin anlaşılamasada bu ifadeler gösterip sölediği için anlıyoruz.kapıyı kendi açabiliyor.elektrik anahtarını açmasını biliyo nesneleri amacına uygun kullanabiliyo bi kere gösterince ilgisini çekmişse hemen yapıo.bi yere çıkmak için sandalye kullnıyo koltuklara tek başına inip çıkar.bişi yere düşünce takip eder nesne takibi var.yukarda bişi varsa elimi tutup kendisini yukarı çıkarmamı ister.açmamı istediği bişi varsa bana verir.çakmeceleri eli hiç ezilmeden açar kapar.kucaklanmaktan sarılmaktan hoşlanır ama çok kucakta durmaz bende duruyo.acıyı hissediyo sobaya çıs diyo.fırını görünce onada çıs diyo yaklaşmıyo.kelemle karalaması var müziğe bayılıyo.telefon hastası pek vermiyorum.ara ara dalmalarıda var ama öyle kendini kaybetmiyo bişi yiyosa yemeye devam ediyo gözü dalıyo sadece büyük insanların dalmaları gibi.çocuk psikiloğuna götürdüm gelişim geriliği var gibi dedi ama muayene yetersiz geldi.noroloğa götürün dedi götürdük. mr eeg işitme testi istedi.ben bunlardan bişi çıkmazsa diye sorduğumda çıkıcak gibi duruyor dedi.eeg çektirdik normal çıktı.diğerleri için randevumuz var bakalım inşallah onlarda normal çıkar.psikolojim çok bozuk beklmek yıpratıcı.kreşe vericem çok fazla hastalanıyor diye havaların sıcak olmasını bekliyom yoksa hep hasta geçiririz.bu arada uykulamızda çok sıkıntılı gece çok uyanıyor .görüşlerinizi bekliyorum .istanbulda anadolo yakasında yaşıyorum.bu konuda önerileriniz varsa bekliyorum durumu daha hızlı sonuçlandırmak adına nasıl bi yol izlemeliyim diye yönlendirme ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkür edrim

arkadaşlar merhaba bir sorum olacak benim çocuğum çok nadir parmak ucunda yürüyordu internetten araştırdım otistik çocuklar parmak ucunda yürür diye gördüm her zaman yürümüyor çok nadir günde sadece bir iki adım parmak ucunda yürüyor ve göz kontağı kucağıma alınca çok net bakmıyor ama aramızda iki üç metre mesafede göz kontağı kuruyor bana bakıyor seslendiğimde bakıyor benimle oyun oynuyor komutları yerine getiriyor bazende elini sallıyor bu düşünceleriniz nedir göz kontağını yakından mı kurması gerekiyor uzaktan kurunca olur mu yardımlarınıza ihtiyacım var teşekkür ederim

Merhaba biz bu yolun başındayız Dr götürdük kreş önerdi oğluma kreş bakıyoruz hangi kreşe gönderdiniz bilgi verirmisiniz teşekkürler

Çok sevindim sizin adınıza maşallah kuzunuza. Benimde oğlum 20 aylık bu anlattıklarınız bana da ders olsun. Tv izliyordu artık daha dikkatli olacağım kesinlikle...

Bir faydası dokunur belki. Bağırsak sorunları çocuklarda otizmi getiriliyor. Oğluma 6 ay önce atılım otizm dendi. Şimdi eser kalmadı. Monosodyum glutamat uzun bir süre eve girmedi. Hala sınırlı. Kemik suyu ve probiyotik yoğurt. Bolllcaaaa ilgi. Şükürler olsun.

Çok sevindim sizin adınıza maşallah kuzunuza. Benimde oğlum 20 aylık bu anlattıklarınız bana da ders olsun. Tv izliyordu artık daha dikkatli olacağım kesinlikle...

Aynen öyle yapin en güzeli anne baba sefkatiyle sevgisiyle büyütmek . Simdi benim kizim 3 yasina girmek üzere ve yasitlarin yaptigi herseyi yapiyor herseyi konusuyor hic bi belirti kalmadi sükürler olsun Allaha

Merhaba ;

Bneim oglum 2,5 yaşında ve a tipik dendi özellikle hafif ama üzerine düşeceksinnzi dediler .Henüz 1,5 ay oldu ve biz direk kreşe başladık aynı zamanda tohum otizme ama tohum otizm tamammen para tuzagı . Şimdi bizde gaps diyetine başlamayı düşünüyoruz hatta bilet aldık hataya Berna Bayır hocanın yanına gidecegiz . Size sormak istedigim konu aslında sizde belirtiler neydi bu tanıyı alacak . Eser kalmadı demişsiniz birden yazınızı okuyunca heyecanlandım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…