- 27 Ekim 2017
- 292
- 218
- 53
- Konu Sahibi seymikkkkk
-
insanlarla ilgileniyor iletişimi var.Maşallah zekası da iyi. Daha küçüklüğünden beri bazı yakınlarımız zeki diye bahsederler.Ne konuştuğumuzu falan anlıyor biri dışarı çıkacaksa falan hemen anlar ilgi alanı dışarsı ve araba :) Algılarının açık olduğunu söylerler hep .Bide sen zeka geriliginden mi supheleniyorsun
Etrafta çok etkiliyor,ailem kendi çevresinde oğlumla aynı yaşta olanların konuştuğunu tekerleme bile söylediklerini oynadıklarını oyunu geliştirdiklerini, sohbet ettiklerini ,bilmiş bilmiş konuşmalarını görünce telaşlandırdılar beni de.30 aylik cocuktan bahsediyosunuz endiseniz bana bos gibi geldi. Bide masada etkinlik yapmaya aliskin degilse ondan da olabilor benim kiz nerdeyse ilgilenmiyo bile cocuklatla.. Ne guzel izliyomus 30 aylik cocugun ne fikri olabilirki rahat ol bence goz temasi adina bakma isaret etmr kelime var.. Bence siz biz gibi olmayin gerci otizm suphesi bi girdimi tamm emin olsanda yok illa suphe devam ediyo
Hep etraf bu hale getiriyor zaten bizi aamadiklari sey her cocugun gelisimi farkli oglum suan 25 aylik yemek hazir olunca dedesine dede mamma hazir dedi adama diyorki bu cocugun konusmasi gecikti oglum konusacak baska seyler cikartacaklar ben de kaygi bozuklugu var dusun dur boylemi soylemi diye biktim artk benim dustugum hatalara sizler dusmeyin zekasinda da sorun gormuyorsaniz cocugunuzda otizm yok bence burdan paylasip birbirimize destek olalim siz etrafa bakmamaya calisin 3 yasina kadar doktorlar normal buluyor surekli ilgilenin kitaplar alin beraber resimlerine bakarak okuyun ona sorular yoneltin etrafa kulaklarinizi tikamaya calisinEtrafta çok etkiliyor,ailem kendi çevresinde oğlumla aynı yaşta olanların konuştuğunu tekerleme bile söylediklerini oynadıklarını oyunu geliştirdiklerini, sohbet ettiklerini ,bilmiş bilmiş konuşmalarını görünce telaşlandırdılar beni de.
Bi de oglan cocugu kizimla yasit sayilirlar. Kizlar daha erken konusur ama bizim kiz daha yeni yeni cumle kurmaya basladi onlatda basit cumle.. Bosverin siz oyle diyenleri takip edin tabi ama supheylede yasamayin bence oglunuzun durumi cok iyiEtrafta çok etkiliyor,ailem kendi çevresinde oğlumla aynı yaşta olanların konuştuğunu tekerleme bile söylediklerini oynadıklarını oyunu geliştirdiklerini, sohbet ettiklerini ,bilmiş bilmiş konuşmalarını görünce telaşlandırdılar beni de.
Otizm sayfasinda duruveannesi adinda bir doktor var o aba egtimini oneriyor bir arastirin istersenizSlm kızlar...5 yaşında yeğenim var daha önce doktora götürdü ailesi gelişim geriliği var dedi şimdi haftada 2 gün rehabilitasyon merkezine gidiyor ordaki öğretmeni ise otizmden şüphelenmiş açıkçası benim de okuduğum kadarıyla bu tarz şüphelerim var.. Akıcı konuşamıyor, küçükken seslendiğimizde bakmıyordu,bebekken parmakları üzerinde yürüdüğünü hatırlıyorum ben.. Siz ne düşünüyorsunuz öyleyse ne yapılabilir tecrübeli annelerden yardım istiyorum..
Canim simarmistr bizimkide misafir gelince baska bi boyuta geciyoSuan sinir krizi geciriyorum kisafirlikteyim arda ayni hareketi yuz kere yapiyor mutfaga kosuyor ziplayarak geliyor geri gidiyor ayni hareketi yine defalarca yapti agladi aglayacam
Canim gecmis olsun otizm sayfasinda daha tecrubeliler var yardim edecek.. Bence oraya sor onlar yol gosterirSlm kızlar...5 yaşında yeğenim var daha önce doktora götürdü ailesi gelişim geriliği var dedi şimdi haftada 2 gün rehabilitasyon merkezine gidiyor ordaki öğretmeni ise otizmden şüphelenmiş açıkçası benim de okuduğum kadarıyla bu tarz şüphelerim var.. Akıcı konuşamıyor, küçükken seslendiğimizde bakmıyordu,bebekken parmakları üzerinde yürüdüğünü hatırlıyorum ben.. Siz ne düşünüyorsunuz öyleyse ne yapılabilir tecrübeli annelerden yardım istiyorum..
dikkatini dagitmayi basardim ama cok sinirlendim yani icimden dovmek bile gecti Allahim benim psikolojim alt ust oldu artik boyle hissetigim icinde cok pismanim bi konussa tam anlamiyla kurtulurdum.bu arada dikkatini dagittiktan sonra cocuklarla oynamaya basladi beraber araba ucurdularCanim simarmistr bizimkide misafir gelince baska bi boyuta geciyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?