- 3 Eylül 2018
- 403
- 64
- 13
- 38
- Konu Sahibi seymikkkkk
-
İnş benim oğlumda da bişey yokturG Gulum36 tesadüfen anasayfada gördüm konuyu girip okudum yazınızı. Lütfen kreşin psikologunun söylediklerine bel bağlayıp kendinizi strese sokmayınız. Oğlum şu an 5 yaşında telefon bağımlılığı hariç diğer olumlu yazdıklarınızın hepsi mevcut. Biz de de küçüklüğünden beri heyecanlandığında el kol çırpma hareketi var. Konuşmamız da geç olunca tabi ben dra götüreli çok oldu. Hatta ilk 2 yaşında götürdüm sırf bu hareket ve konuşma gecikmesi yüzünden otizm olabileceğini düşündüm. Ama öyle değil. Şu an Ankaranın en iyi drlarından birine götürüyorum yılda 2 kere (sırf benim içim rahat etsin diye) oğlumun bu durumuna otizm teşhisi koymadı ki bir okul psikoloğu hiç koyamaz. Zaten konuşma olayı çoktan çözüldü.
Sinir vs. olayına gelincede bildiğim kadarıyla çocuklarda 5-6 yaş sendorumu var bunun de geçici olacağını düşünüyorum buna da üzülmeyin sakin kalın sadece. İçiniz rahat edecekse de iyi bir doktora götürürsünüz.
İnş benim oğlumda da bişey yoktur
yani kollarını kanat gibi çırpma ve ellerini de yumruk yapıp açıp kapama şeklinde mi
bu arada bu hareketi durduk yere yapmıyor, heyecanlanınca
Ama bana psikiyatrist çocuklar sevindiğinde zıplayabilir yada bu tarz hareketler yapabilir dedi yani çocuğunuz otizm değil bence yani 6 yaşına gelmiş gayet güzel konuşan çocuğa otizmi demişler iyice kafayı yediler herkese otizm diyorlar psikiyatriste götürün içiniz rahatlasinEllerini dediğiniz gibi değilde bilekten çırpıyor , kollarını da dirsekten aşağısını çırpıyor. Aynen sadece heyecanlandığında yada çok sevindiği birşey olduğunda
Canım değil zaten :) ben arkadaşa destek için cevap yazdimAma bana psikiyatrist çocuklar sevindiğinde zıplayabilir yada bu tarz hareketler yapabilir dedi yani çocuğunuz otizm değil bence yani 6 yaşına gelmiş gayet güzel konuşan çocuğa otizmi demişler iyice kafayı yediler herkese otizm diyorlar psikiyatriste götürün içiniz rahatlasin
Pardon yanlis yere cevap yazmisim ay benim sinirlerim cok bozuk pndan bu haldeyim:))Canım değil zaten :) ben arkadaşa destek için cevap yazdim
Daha baslar canim ya kucuk evet hayira da gec baslicak bnm kizda heralde.. Bide benm kizim basen gerckten goz temasi kurmuyo ya isine gelince anca uff bunada canm sikiliyo.S seymikkkkk canim arda hayir diyor ama eveti kullanmiyor bide bu ne sorusu baslamadi bende ona takiyorum :/
Bunlar buyur de o arada biz delirmeyiz insallahDaha baslar canim ya kucuk evet hayira da gec baslicak bnm kizda heralde.. Bide benm kizim basen gerckten goz temasi kurmuyo ya isine gelince anca uff bunada canm sikiliyo.
Dogru dedin canim. 2 yeni arkadas yazdi ya 6 yaslarinda cocuklari.. Cocuklari hasta degil normaller bariz belirti yok otizm hastaligi agir bi hastalik ama anneler dr sorcam diyo hala niye bu mesela otizm bunun icin bi turlu icinden cikilmaz hal aliyo bi tahlili yok ki bu kadar basitmi otizm anne tarafindan cevre tarafundan anlasilmazmi billdigimiz tipik otizmliler belli oluyo zaten. Cogu davranis bozuklugu sanki bizim davranislarimiz normal de..Bunlar buyur de o arada biz delirmeyiz insallah
Aslinda evet benimki de dirsekten asagi cirpiyor parmaklarini da yumruk tam yapmadan acip kapatiyorEllerini dediğiniz gibi değilde bilekten çırpıyor , kollarını da dirsekten aşağısını çırpıyor. Aynen sadece heyecanlandığında yada çok sevindiği birşey olduğunda
Benimde sacma sapan hareketlerim var sacimi koklamak gibi sacimi kasiyip parmagimi koklamak gibi bende atipik otizmim kesin gerci psikiyatriye sordum dusuncelerini bastirmak icin yapiyorsun dedi ama icim hic rahat degil kafayi yedim artik :))Dogru dedin canim. 2 yeni arkadas yazdi ya 6 yaslarinda cocuklari.. Cocuklari hasta degil normaller bariz belirti yok otizm hastaligi agir bi hastalik ama anneler dr sorcam diyo hala niye bu mesela otizm bunun icin bi turlu icinden cikilmaz hal aliyo bi tahlili yok ki bu kadar basitmi otizm anne tarafindan cevre tarafundan anlasilmazmi billdigimiz tipik otizmliler belli oluyo zaten. Cogu davranis bozuklugu sanki bizim davranislarimiz normal de..
Ay alemsin canim :)) vardir icimizdede eminim simdi cocuk olsa atipik tanisi konulcak.. Ya bi de benim kizim anne ac anne kalk degilde anne acallimi kalkalimmi diyo soru seklinde diyo soruya merakli zaten ne ne ne devamli. Senin oglun kucyk daha bu ne diye demk icin 2-3 ay sinra baslarBenimde sacma sapan hareketlerim var sacimi koklamak gibi sacimi kasiyip parmagimi koklamak gibi bende atipik otizmim kesin gerci psikiyatriye sordum dusuncelerini bastirmak icin yapiyorsun dedi ama icim hic rahat degil kafayi yedim artik :))
Ne guzel iste en basindan beri diyorum soru sormasi sizi otizmden uzaklastiriyor benim oglum hic sormuyor birz hersyi biliyorum havasinda bilmedigi biseye bile sallayarak cevap veriyorAy alemsin canim :)) vardir icimizdede eminim simdi cocuk olsa atipik tanisi konulcak.. Ya bi de benim kizim anne ac anne kalk degilde anne acallimi kalkalimmi diyo soru seklinde diyo soruya merakli zaten ne ne ne devamli. Senin oglun kucyk daha bu ne diye demk icin 2-3 ay sinra baslar
Canim kizinin hic birseyi yok bu arada benim oglan baya guzel konusmaya basladi arabasi kuzeninde kalmis anne arabam haticenin kaldi dedi ek yanlis oldu ama takmiyorum :)Bi de avm ye gittik bi bayanla tanistim oglu 2 bucuk yasinda konusmuyimus otizmin farkinda olan biri.. Ozel egitime gidiyo dedi.. Benim kizi sordu bende dedim yabancilara bakmiyo falan dedim.. Oglunuzda goz temasi varsa cokta korkmayin dedim bende var dedi ama cocuk hic bakmadi kimseye neyse benim Kiza seslendi kizda bakti baya goz temasi kurdu ya kadinla kadinda dedi ee bu bakiyo ya bana dedi.. Bende hayret ettim dedim bazen baktigini biliyorumda uzun uzun bakinca sasirdim. Neyse onun ogluna seslendik bakmadi.. dedi bakmaz simdi.. Dua ediyorum onun icinde insaallah degildir duzelir toplar diye.. İsin asli bi anne daha yaniyodu bugun uzuldum cok ona bize( neyse bugun kizimin gozvtemasinin guzel olmasi hem bana karsi hem o bayana karsi mutluyum biraz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?