Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
gelişmeler iyi güzelim bence ama sen genede peşini bırakma bence .çünkü benim bir arkadaşımın oğlu 23 yaşındaasberger sendromu o da 3 yaşındayken ankarada bir profesöre götürmüş o da bu çocukta bir şey yok demiş.kendinizden şüphe edin ama çocuktan şüphe etmeyin demiş ama 8 yaşında ortaya çıkmış.onun için kesinlikle takip et.gelişme geriliği varsa şanslısın bence .onlar demesede sen istersen güzel bir özel eğitim merkezine gidip özel eğitim öğretmenlerine gösterebilirsin onlar sana durumu daha iyi açıklayabilirler.rapor almadan biraz özel eğitim alabilirsin bence.bunun sana hiç bir zararı olmaz benim fikrim böyle.hepimizin allah yardımcısı olsun

arkadaşlar bu bentonit kili ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılması için kullanılıyo bunu kullanmadan önce hiç baktırdınız mı çocuğunuzda ağır metal fazlalığı varmı mesela benim oğlumda böyle bişey çıkmadı 1-2 bişey var ama çokta durumunu etkileyecek şeyler değil yani kullansam boşuna uğraşmak olmazmı?yani her otizmli çocukta ağır metal fazlalığı var diye bişey yokki

Cevabin için teşekkür ederim small.aslinda bnm supheleeimde aspergerden yanaydi.ama suha hanim onada olamaz dedi.cunku bnm oglum yasitlariyla iletisim kurmuyor oyun oynamayi bilmiyor asperger olsa simdiye konusmasi lazimdi konusmuyor ve bilissel gerilik olmaz dediki bnm oglumda bilissel gerilik var

Tabiki bu isin pesini birakmam takip ediyorum surekli ama zaman gostericek siz aspergeri yakindan goren biri olarak gozlemlerin nelerdir

Tabiki bu isin pesini birakmam takip ediyorum surekli ama zaman gostericek siz aspergeri yakindan goren biri olarak gozlemlerin nelerdir
ya benim arkadaşımın oğlu23 yaşında canım ben onu çok fazla görmüyorum devamlı evde takıntıları olduğunu söyledi ama hayatını idam ettirecek durumda hatta öyl e güzel piyano çalıyor ki hayran kalırsın ama asbergerde konuşma sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla konuşuyorlar.

normal okulda kaynaştırma öğrencisi olmuş.güzel sanatlara özrl yeteneklee girmiş amakaynaştırmayapılmadığı için okuldan atılmış çok tatlı bri inan.

İnşallah bende kullanmaya başladım
semm cim ağır metal fazlalığı varmı sizde biz izmirde özel bir labaratuvarda kandan baktırdık nıkel fazlalığı çıktı ama bize bunun önemli olmadığını sadece nikelin fazla olması sorun yaratmayacağını söylediler bende kullansam bir faydası olurmu acaba kullanupta fayda gören varmı arkadaşlar

Merhabalar...çok teşekkürler.Daha yolumuz var ama geçen yıl bugünler bile hayaldi..kızım bir yıldır özel eğitim alıyor. kreşe 2,5 yaşında başlamıştı.kreşle yeterince ilerlemeyince özel eğitime karar verilmişti.haftada 2 saat özel eğitim aldı.Konuşma terapisi almadı.5 yaşından sonra diyorlar.ben de onu düşünüyorum acaba başlatsam mı diye.Rapor almak zorunda kaldık.çünkü maddiyatı karşılayamazdık.ama ben çok takılmıyorum çünkü geçici bir rapor.atipik otizm yani otizm belirtileri var ve özel eğitim gerekli diye bir rapor ve şu an durumuz bu maalesef.Ben kreşin faydasına çok inanıyorum.iyi bir özel kreş şart.öğretmenleriyle sürekli iletişim halindeyim.onlara neler yapıldığı ile ilgili sürekli görüşüyorum.özel eğitim derslerinde yaptıklarını evde elimden geldiğince tekrarlıyorum.sürekli gezdiyorum,ilgileniyorum.anneye çok iş düşüyor.En büyük yük bizim üzerimizde.ben ilgilenirsem kızım daha iyi oluyor.Biraz kendimi çeksem geriliyor maalesef.çalıştığım için tüm bunlara yetişmek zor oluyor.Kızımın yeme ve uyku problemi yok.İştahı gayet iyi.sebzeyi çok sevmiyor sadece.Davranış sorunları ve tekrarlayıcı hareketleri yok.sıcakkanlı bir çocuk.
Merhaba blue09 yanilmiyorsam sizde suha miralemi gidiyordunuz

3 aylık göndercek yemesi için 4 şişe 100 lira , birde banyosu için 5kg 80 tl tamam dedim bende bilmiyorum fiyatı uygun mu gitti gidiyorda baktım ama bulamadım orda :KK43:
Merhaba, faydası olacaksa fiyat önemli değilde, bu yemesi için olanlar güvenli midir ki? Sağlık Bakanlığı onaylı mıdır? Ben biraz internetten araştırdım ama kili satan firma dışında pek birşey bulamadım.İnsan umut vaad eden herşeyi yapmak istiyor ama memlekette bu umutlar üzerinden fayda sağlamaya çalışanlarda çok. Benimde kafam karıştı, diyet fikri mantıklı olabilir ama kil işine çok kafam yatmadı.

Merhaba, benim oğlum 32 ayını bitirecek halen söylemedi.Bir aydır özel eğitime gidiyor, atipik otizm olduğunu söyledi doktor.

Merhaba, benim oğlum 32 ayını bitirecek halen söylemedi.Bir aydır özel eğitime gidiyor, atipik otizm olduğunu söyledi doktor.
pınarnehir arkadaşım yaklaşık oğullarımız birbirine yakın .benim oğlumda 38 aylık 3 aydır özel eğitime gidiyor .yarım gün kreşede başladık .inşallah allah hepimize yardımcı olsun

Merhaba, faydası olacaksa fiyat önemli değilde, bu yemesi için olanlar güvenli midir ki? Sağlık Bakanlığı onaylı mıdır? Ben biraz internetten araştırdım ama kili satan firma dışında pek birşey bulamadım.İnsan umut vaad eden herşeyi yapmak istiyor ama memlekette bu umutlar üzerinden fayda sağlamaya çalışanlarda çok. Benimde kafam karıştı, diyet fikri mantıklı olabilir ama kil işine çok kafam yatmadı.
kesinlikle katılıyorum.lütfen arkadaşlar kullanıpta fayda sağlayanlar varsa bilgilendirsinler bizi

pınarnehir arkadaşım yaklaşık oğullarımız birbirine yakın .benim oğlumda 38 aylık 3 aydır özel eğitime gidiyor .yarım gün kreşede başladık .inşallah allah hepimize yardımcı olsun
Amin İnşallah. Ben henüz kreşe vermedim. Hava iyiyken sık sık dışarı çıkıyor. Eylül itibariyle bende vereceğim kreşe. Benim oğlumun takıntı, dizme, çevirmesi yok. Dört belirti var; konuşmama, adına bakmama, işaret parmağını kullanmama ve fön makinesi ve süpürge sesine aşırı tepki(kulaklarını kapatıyor). Özel eğitime gittiğinden beri anlamlı konuşmasa da konuşma çabası var, birşeyler söylemeye çalışıyor. Ayrıca adına da bakmaya başladı. Allah hepimizin evlatlarına sağlık versin inşallah.

semm cim ağır metal fazlalığı varmı sizde biz izmirde özel bir labaratuvarda kandan baktırdık nıkel fazlalığı çıktı ama bize bunun önemli olmadığını sadece nikelin fazla olması sorun yaratmayacağını söylediler bende kullansam bir faydası olurmu acaba kullanupta fayda gören varmı arkadaşlar
merhaba small..siz izmirde hangi labaratuarda yaptırdınız ağır metal testi ben hiç yaptırmadım...ben de merak ediyorum.

Merhaba blue09 yanilmiyorsam sizde suha miralemi gidiyordunuz
merhaba evet süha mirala götürdüm.kızım 20 aylıktı.o zaman için otizm belirtileri var ama bence bağlanma sorunu dedi...atlatacağını söyledi.Takip edelim demişti ama ben birdaha götüremedim.Şimdi Burak Baykara'ya gidiyor.

Ağır metal testi yapmadılar oğluma ama bentonit kilinin bir çok şeye faydası var. eskiden beri kullanılan bir kil. Rusya çernobil feleketinde bentonitli çukolata yapıp dağıtılmış radyasyonun etkilerinden insanların kurtulabilmesi için , tarihtede bir çok kez bir çok hastalığa tedavi olarak kullanılmış. Özellikle banyo şeklinde kullanmanın bir zararının olduğunu düşünmüyorum. Ama yedirilmesi benide biraz düşündürüyor ama oğlum için kullandığım ilaçtan (resperdal) daha zararlı olduğunu da düşünmüyorum. Günde 60 cc az bir miktarda değil oğluma pekte yediremedim, bi pudingine katınca yiyor. 2 hafta miktarına pek uyamasamda kullandım. bir kaç gündür kullanmıyorum dediğim gibi yedirmesi pek kolay olmuyor ama banyosunu yaptırıyorm.
Birde ağıl metal testi nasıl bir test nerede yapılır doktorlar benim oğluma hiç yapmadılar. doktarlar bu testi kendiliğindenmi yaptı yoksa siz mi istediniz yapılmasını ? Bende yaptırmak isterim yardımcı olursanız sevinirim.

başladıktan 6 ay sonra konuşması hızlandı...kelimler çoğaldı.Cümle kurmaya 1 yıl sonra başladı...ama önemli olan iletişimi çok arttı...kızım hiç bir zaman iletişimi kötü değildi ama hiç konuşmuyordu ve selenince bakmıyordu.canı isterse gelip sarılıp öper ama onun dışında çok ilgilenmez kendi halinde oynardı...şimdi hiç yanımızdan ayrılımıyor,yaşıtlarıyla ilgili,tam konuşamadığı için çok oynayamasada kalabalığı çok seviyor..Bilişsel anlamda yaşıtlarının yapabildiklerini yapabiliyor..Bu günlere de şükrediyorum..Takıntıları bazen zorluyor hiç yok diyemem..Çok temiz ve düzenli olacak herşey..Birşey dökülse koşarak temizlik bezlerini alıp siliyor..abur cuburu seviyor..eve hiç almıyorum ama dışarda bizi zorluyor..almazsak çok ağlıyor..böyle sıkıntıları var..başta ekolali yapıyordu ama çok azaldı..anlamlı konuşuyor...
kreş konusunda başlarken sadece konuşmadığı söyledim,sonraki süreçte doktora gittiğimizi biliyorlardı, kızımın gelişim geriliği olduğunu otizm belirtilerinin olduğunu ve özel eğitim alacağını söyledim..Kızımın davranış sorunları olmadığı için zaten çabuk alıştı...özel kreş olursa ilgileniyorlar...doktora gittiğinizi ve bu durumu atlatmak için ilgilenmelerini muhakkak söyleyin..sizin çocuğunuz kaç yaşındaydı?
canım senin adına çok sevindim benim oğlumda 31 aylık ve bizimde durumumuz iyi şuanda iletişim-göz teması ve ekolali dışında pek bi sıkıntımız yok gibi sende ekolaliden bahsetmişsin sizn bu durum ne kadar sürdü benim oğlum konuşuyo kendini ifade edebiliyo hatta şarkıları ezberleyip söylüyo ama çok fazla ekolali var bazen her söylediğimizi tekrar ediyo bu konuda bilgi verirmisiniz siz bu durumu nasıl aştınız yada kendiliğindenmi bitti

Back
X