başladıktan 6 ay sonra konuşması hızlandı...kelimler çoğaldı.Cümle kurmaya 1 yıl sonra başladı...ama önemli olan iletişimi çok arttı...kızım hiç bir zaman iletişimi kötü değildi ama hiç konuşmuyordu ve selenince bakmıyordu.canı isterse gelip sarılıp öper ama onun dışında çok ilgilenmez kendi halinde oynardı...şimdi hiç yanımızdan ayrılımıyor,yaşıtlarıyla ilgili,tam konuşamadığı için çok oynayamasada kalabalığı çok seviyor..Bilişsel anlamda yaşıtlarının yapabildiklerini yapabiliyor..Bu günlere de şükrediyorum..Takıntıları bazen zorluyor hiç yok diyemem..Çok temiz ve düzenli olacak herşey..Birşey dökülse koşarak temizlik bezlerini alıp siliyor..abur cuburu seviyor..eve hiç almıyorum ama dışarda bizi zorluyor..almazsak çok ağlıyor..böyle sıkıntıları var..başta ekolali yapıyordu ama çok azaldı..anlamlı konuşuyor...
kreş konusunda başlarken sadece konuşmadığı söyledim,sonraki süreçte doktora gittiğimizi biliyorlardı, kızımın gelişim geriliği olduğunu otizm belirtilerinin olduğunu ve özel eğitim alacağını söyledim..Kızımın davranış sorunları olmadığı için zaten çabuk alıştı...özel kreş olursa ilgileniyorlar...doktora gittiğinizi ve bu durumu atlatmak için ilgilenmelerini muhakkak söyleyin..sizin çocuğunuz kaç yaşındaydı?