Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
şaşırmıştır aaaa kırmızı balığı bilen biri daha varmış diye :1:
bugün çok güzel bişey yaptı yani bana göre biberonlarını gördün sabah ikisinide eline aldı kardeşine şööööle bi baktı sanki sana su yok oh der gibi kardeşide hemen ehehe ağlamaya balladı uzuttu onun biberonunu ona verdi hemen öğretmenini aradım sonra unutuyorum diye biyitiyorum belki ama dedim hayır dedi ne büyütmesi duygularını belli ediyor bu çok güzel bişey dedi ve önemli bir adım dedi geçen sınıftada yapmış öğretmenin istediği bişeyi vermemiş oda ağlama numarası yapmış elleriyle yüzünü kapamış vermiş hemen istediğini yüzünü açmış gülmüş

kardeşine kıyamamış canım benim kıyamam ona ben bizim bahçede koşarkende gördüm sen seslenince hemen dönüp yanına geliyo yanlız taksi beklerken çok çektirdiler bize hele benimki.. ühühüüü :))

canım ya yok özel egıtım okulunda müdür dedıkı zıhınsel engellı gıbı degıl otizmli gibi alacak derslerı dedı acaba dedım otizmli cocuklara daha geniş kapsamlı mı verıyolar derslerı bıde at la terapide varmıs he bıde duyu butunleme dedı anlamadım ben pek ocagın basını bulacak zaten haftaya yıne gıdecegım ögretmenlerıyle tanıscam sınıfları falan gezıcem bu gidişle kovulmazsam iyi :1:

ayy ne mutlu size yaa ogluslar bulusu demek cokmasumcum senın oglus natı sevındımı arkadas görunce nazdemcım senın ortanca nasıl cicişler küçük abi demeye baslamıs heralde cok güzel ya o bıcırın gözlerını yıycem ben masallah abısıyle ıkız gıbı benzıyo bnde cocuk ıstıyom bakalım su tayın olursa ilaç kullanmayı düşünüyorum :17:öptğüm sizi kızlar nazdemcım bu yazıların lınkını atabılırmılırsın bana faceten ben hep kötü kötü yazılar buluom anam kızıyo bakıp d urma dıyo

duyu bütünlemei çok güzel ilk başta onunla başlıyorlar yani bizim öyle olmuştu ilk 3,4 ay duyu bütünleme vardı sende gir onunla beraber çok eğlenceli oluyo...benim oğlum çocukları çok sever öpmek sarılmak ister hemen ama kendinden bbüyüklerle daha çok anlaışyo yiğenim var 9 yaşında çok güzel oynuyorlar oğlum yönetmek istiyo çünkü sen koş sen saklan sen bana kitap oku dedikleri yapılsın istiyo..oğlum için üzülüyorum bazen daha 2 yaşındayken özel eğitime başladı sabahın köründe uykusunun en tatlı yerinde sıcacık yatağandan kaldırıp eğitimlere kreşlere gitti ordan oraya koşturdu ama demedi anne niye gidiyoruz neden buraya geldik konuşmadığı zamanlarda en çok bunun için üzülüyordum ama şimdi bazen kalkıyo anne uykum var uyuycam gitmiycem okula diyo hiç üstelemiyorum uyu anneciğim diyorum annelik çok zor bir okadarda güzel ama biz özel anneleriz

evet kızlar tayın işini halledersem hersey daha güzel olacak Yiğidin özel egıtıme baslaması ocak basını bulacak bende ocak basına kadar alabıldım ızın olmazsa nöbet aralarımda bınıcem gelecem ılk gunlerınde yanlız bırakmak istemiyorum gercı ananesınede daha düşkün ama annenın yerı hep farklıdır dimi Nazdemcim masaallah gelişmeler ne kadar güzel ınsan cok mutlu olyuo dımı hep böyle güzel güzel gelişmeler görmek dılegıyle masumcum benide yiğidimin konusmaması ıstedıklerını ıstemedıklerını söyleyememesi cok üzüyo heyet raporunda bıle düşündüm ben bırtek saglık meslege girişte almısıtm oglusum 3 yasında baslası almaya bazı zaman duygularım tavan yapıyo birde kızlar saglık raporunun aslı bızde kalıyomu benım tayın ıcın gereklıde RAM a falan fotokopi mi veryoz

evet kızlar tayın işini halledersem hersey daha güzel olacak Yiğidin özel egıtıme baslaması ocak basını bulacak bende ocak basına kadar alabıldım ızın olmazsa nöbet aralarımda bınıcem gelecem ılk gunlerınde yanlız bırakmak istemiyorum gercı ananesınede daha düşkün ama annenın yerı hep farklıdır dimi Nazdemcim masaallah gelişmeler ne kadar güzel ınsan cok mutlu olyuo dımı hep böyle güzel güzel gelişmeler görmek dılegıyle masumcum benide yiğidimin konusmaması ıstedıklerını ıstemedıklerını söyleyememesi cok üzüyo heyet raporunda bıle düşündüm ben bırtek saglık meslege girişte almısıtm oglusum 3 yasında baslası almaya bazı zaman duygularım tavan yapıyo birde kızlar saglık raporunun aslı bızde kalıyomu benım tayın ıcın gereklıde RAM a falan fotokopi mi veryoz
canım sağlık raporuyla ve 5 resim nüfus cüzdanı hepsini rama veriyorsun kaç kopya verdiler sana bilmiyorum hastaneden bende 4kopya vardı birini ram aldı birini merkez aslında hastane raporunu almıyor merkez ama fazla diye aldı 1tanesini ramdanda sana ayrı rapor verecekler hepsini merkeze götürücen merkez ramın verdiği raporun aslını alıyor sana fotokopisini veriyorlar

TESEKKUR EDERIM nazdemcım bize 1 tane asıl vermısler daha dogrusu babam almaya gıtmıstı nesse aslı gıbıdır yazdırcam artık ilçede olmamızın avantajı ramdan hemen randevu aldık 1 hafta sonra sonuc cıkacakmıs hayırlısı bakalım

kızlar yaaa benim bu oğluşum bu aralar süpermi gidiyor banamı öle geliyor biberon konusunu anlatmıştım şimdide ikisinide ona veriyorum kardeşininkini hemen kardeşine veriyor ağzına sokmaya çalışıyor ama bücür eline alıyor bugünde maymunlu eşofmanını giydirdim aaaa bak maymuş dedim baktı baktı mamuş mamuş deyip duruyor ne desem diyor kabahatinide biliyor kızıcamı anlıyor hemen şirinlik yapıyor ama nasıl gözümün içine bakmak anlatamam kızacağımıda unutuyorum

oy canım ya cok güzel gelişmeler canım kardesının bu gelişmelerde payı cok gıbıme gelıyo masaallah ikisinede

selam oğlumda büyük değişimler gözlüyorum bu sıralar acaba diyettenmi eğitimdenmi yada ikisi birdenmi bilmiyorum ama iyi gelişmeler bu aralar beni çok şaşırtıyor bugün alışveriş merkezine gittik dilediği gibi yürüdü elini bıraktık biraz gidiyor arkasına bakıyor geliyormuyuz diye kardeşiyle kikir kikir koştular biz büyük oğlumla bi şeyler yemek için oturduk babaları dolaştırdı ikisini tam yanımızdan geçerken seslendim hemen baktı gülümsedi ve yanıma geli oturmak istedi bişeyler yedi eve geldik yatırdım çenesi düştü çok bıdırdayınca sussun diye parmağımı dudaklarıma götürüp suuusss yapıyorum bu sefer aynını o bana yaptı parmağını dudaklarına götürdü ve şşşuuşşş dedi

canım cok cok güzel masaallah Allaha şükür ki bizim cocuklarımızın durumu cok kötü degil tabikide zamanla hepsi atlatacak bu günleri ismide bakması senıtaklıt etmesı kardesıyle oynaması bunlar cok gzüel cok özel gelişimler ba k bide arkasına bakıyomus kendınıgarantıye alıyo yanı öyle basınabuyruk gıtmıyo her cabanın bi bedeli vardır karsılıgı vardır canım sencok cabalıyosun ee zaman karsılık alma zamanı bizim Yiğitte masaallah dıgıl dıgıl yüzüne bakmayınca yüzümü cevırıyo mutfagın lambası kapalıyken ac ac dıyo bana kak dıyo cnı ısterse anne dıyo bide odadan dısarı cıkarken bıle el sallıyo öptü diyo birde annemlerın kusu var onla cok oynuyo üstünü örtuyo ben arada kzııyom kusa benımkı hemen dudak büküyo cok sevıyo onu :nazar:

kızlar iyi akşamlar ben biraz hasta oldum grip o kadar halsizim ki bütün gün uyudum nerdyese şimdide uyku tutmuyo nazdencim oğluna maşşalah diyorum çok sevindim dahada iyi olacak allahın izni ile en güzelide ismine tepki vermesi bunu yapamayan kocaman çocuklar var merkezlerde görüyosundur mutlaka

kızlar iyi akşamlar ben biraz hasta oldum grip o kadar halsizim ki bütün gün uyudum nerdyese şimdide uyku tutmuyo nazdencim oğluna maşşalah diyorum çok sevindim dahada iyi olacak allahın izni ile en güzelide ismine tepki vermesi bunu yapamayan kocaman çocuklar var merkezlerde görüyosundur mutlaka
geçmişolsun canım yaa o günün acısımı çıkıyor yoksa
evet canım çok kötü durumda olanlar var
kızıldenizcim:dahada iyi olacaklar ben inanıyorum eğitim eğitim

masumcum gecmiş olsun havalar kötü şu sıralar bizim oglusta öksürüyo . kızlar ben octa mar omega 3 aldım oglana balık yağı baya vıtamın var içinde benım oglan balık yemıyo et yemıyo sebze yemıyo hem bu balık yagları zihin geliştiriyomuş ama daha cok normal vıtamınler var ıcınde nazdemcım sende vıtamın kullanıyordun heralde dimi senınkı tablet seklındemıydı

bu octamarın içindekıler kızlar bu oranlar iyimi zihinsel gelişim için hadı görüşürük inşaallah

10 ml (2 ölçek)

Balık yağı 0.2 g

Omega 3 yağ asidi 120 mg

Vitamin C 35 mg

Çinko 10 mg

Nikotinamid 18 mg

Vitamin E 3 mg

Vitamin A 1.2 mg

Vitamin B2 1.7 mg

Vitamin B1 1.4 mg

Vitamin B6 0.7 mg

Vitamin D3 10 mcg

İÇİNDEKİLER

Demineralize su, Sıvı glikoz, Balık yağı, Omega 3 yağ asidi, Portakal aroması, Vitamin C, Çinko pikolinat, Nikotinamid, Koruyucu (Sodyum benzoat), Kıvam arttıncı (Ksantan gam), Asitliği düzenleyici (Sitrik asit), Vitamin E (DL-alfa-tokoferol asetat), Vitamin A palmitat, Vitamin B2 (Riboflavin-5-fosfat sodyum), Vitamin Bl (Tiamin monohidrat),Vitamin B6 (Piridoksin HCI), Emülgatör (Polisorbat 80), Vitamin D3 (Kolekalsiferol).

KULLANIM YERİ

Octamar Şurup omega 3 yağ asidi DHA içerir. DHA beynin normal gelişimi ile göz ve sinir sisteminin gelişimine yardımcı olur.

kııldenizcim ben ahmet aydının verdiğini kullanıyorum çocuk doktorumuza gösterdim oda ahmet hoca çok iyi ilaçlar vermiş dedi ona devam ediyorum

teşekkür ederim kızlar nazdencim yok o günden olsaydı hemen olurdu ben cumartesi üşüttüm ince giyinip çıktım bende balık yağı içiriyorum aklıma geldikçe nutrigenin 2 şişe kullandım şimdi seven seasın portakkalısını veriyorum ama hergün unutuyorum ne yazıkki yaa..balık yemiyordu benim oğlumda şimdi hamsiyi mısır unu ile kızartıp ekmek arasına koyuyorum köfte ekmek diyorum öyle kakalıyorum zaten eti çok seviyo döner ekmek hastası sebze meyve yemiyor belirli şeyler çöp gibi nazdem gördü çok zayıf

benım oglan hiç güzel beslenmıyo kızlar pılav patates makarna yogurt yumurta elma muz çikolatalı ekmek baskada bişiy yemıyo hiç dogru duzgun vıtamın almıyo benımkıde çöp gıbı eti gorunce bıle kaffa cevırıyo inş. bu vıtamınlerın faydası olur yarın RAM a gidicez sabah randevumuz var hayırlısı bakalım

ben sıvı yiyeceklerde zorlanmıyorum katılara yeni yeni evet demeye başladı birazda sebze çoğaltın isterseniz ben kereviz bile veriyorum çatalla eziyorum kakalıyorum bende severim bana benzesinler mesela taze fasülyenin suyuna ekmek doğruyorum yediriyorum çorbaların dışında patates yemeğini öle yapıyorum sebze ne olursa vermeye çalışıyorum yani sulu sulu

ah canım benım oglan ınatcı yemıyo biz bebekken sebze püresı cok yedırdık ondan heralde bıktı şimdi arada ıspanaklı yumurta yapıyorum öyle anca yıyo yumurta her türlü yıyo nazdemcım senın ogluslar masaallah tombiş tombiş yaa ısırasım var masumcum senınkıde boya gıdıyo gıbı benım oglanda masallah boy var kılo yok kım der 4.100 gr dogdu dıye :)

doğrudur canım yaa yemeyen çocukta zor bilirim benim en büyük günlerce aç kaldığını bilirim hiçbişey yemezdi mutfak robotuna ne bulursam katardım ekmek süt tereyağ bal bisküvi peynir ne sulu ne çok koyu karıştırıp uyurken biberonla beşlerdim içim rahat etmezdi öle hayatta kaldı resmen uyanıkken ağzını bi kilitlerdi açabilene aşkolsun yemeyen çocuk çok zor nasıl ayakta kalabiliyorlarsa allahım derdim etrafıma bakardım ne olur benimkide böle yese diye yaşıtları köfte bile yerken benimki neden böle derdim

ne güzel de doğmuş ama küçük doğanlar daha çok gelişirmiş öle diyorlar benim en büyük 2.480 ortanca 7 aylık doğdu ama iyiydi 2500 demekki zamanında doğsaymış ben onu sezeryanla bile zor doğururdum diyorum :) küçük 3000 kilo doğdu en büyüğüm şimdi beni babasını geçti maaşallah 73 kilo 1.90 boyunda ayaklarda 46 numara ayakkabı bulamıyoruz

benim oğlumda 3 700 doğmuştu bebekken çok iştahlıydı 2 günde 1 kutu aptamil mama alırdık yetştirmezdi eşim mama almaya mama sandalyesinde oturup bizimle koca adam gibi kahvaltı ederdi herşey yedirdim 2 yaşına kadar sonra bu otizim derdi çıkınca seçici oldu redettmeye başladı standart şeyleri yer kahvaltıda tost yada yumurta peynir çorba çeşitleri sever taze fasulye ıspanakta yiyo et çeşitlerinide sever meyve olarak sadece muz ve mandalina okdar üzülüyorumki evde herşey var çocuk yemiyo aç açına geziyo nazdencim bende mercimek çorbası yapıyorum düdüklüde mercimek patates havuç brokoli kemik suyu terayağı tel süzgeçten geçiriyorum bebekliğinden beri severek yiyo eşimde oğlumda

benim oğlumda 3 700 doğmuştu bebekken çok iştahlıydı 2 günde 1 kutu aptamil mama alırdık yetştirmezdi eşim mama almaya mama sandalyesinde oturup bizimle koca adam gibi kahvaltı ederdi herşey yedirdim 2 yaşına kadar sonra bu otizim derdi çıkınca seçici oldu redettmeye başladı standart şeyleri yer kahvaltıda tost yada yumurta peynir çorba çeşitleri sever taze fasulye ıspanakta yiyo et çeşitlerinide sever meyve olarak sadece muz ve mandalina okdar üzülüyorumki evde herşey var çocuk yemiyo aç açına geziyo nazdencim bende mercimek çorbası yapıyorum düdüklüde mercimek patates havuç brokoli kemik suyu terayağı tel süzgeçten geçiriyorum bebekliğinden beri severek yiyo eşimde oğlumda
ııımmm mercimek çorbası bizde herkez sever işte dedimya küçük doğanlar daha gürbüz oluyormuş birde ırsi sanırım mesela bizde annem de babamda göbüşlü bende ne kadar verirsem vereyim göbüş dümdüz olmaz babam rahmetli gençken çooook zayıfmış ama yaç ilerleyince 116 kiloydu ama illet hastalıkla 40lı kilolara düştü kardeşlerimde erkek 1.90 kızda benle aynı kısada yok pek babamda uzundu bi zavallı annem çocuk gibi kısa :1:yani zayıflık boy filan aileye çekiyor ben bebekliklerinden beri üçünüde dr götürdüğümde kontrollere yaşıtlarından hem uzun hemde küçük doğmalarına karşın kiloları fazlaydı hatta en büyük yemiyor diye dr götürdüm kiloda boyda yaşıtlarından fazla demişti bende dalga geçmiştim o zaman diyete sokayım diye :1:benimki meyve yemiyor bazen yoğurda katıyorum meyveli yoğurt seviyor diye ama çakarsa onuda yemiyor bebelağın hazır ezmelerini seviyor meyve olarak napim bende onu veriyorum mandalinayı zorla ağzına sıkıyorum suyu gitsin bari diye buda ırsi olabilir çünkü bende nerdeyse hiç meyve yemem olmasada aklıma gelmez çok nadir

Back
X