• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizme Çare Var

otizmecozumvar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2025
1
0
1
35
Sevgili Anneler merhaba

Çağımızın hastalığı Otizm ile ilgiler vermek istiyorum .Bunları yazarken hiçbir ticari bir amacım yoktur Sadece çocukları bu dertten muzdarip olan aileler için yol gösterici olmak için bir iki kelam yazacağım umarım faydalı olur

1- Çocuğunuzda yaşıtlarından farklı hareketler görüyorsanız hemen ilk İş bir Çocuk ve Ergen Psikiyatrisine gitmeniz çocğunuza otizm tanısını koyacak tek branş budur .Özel eğitimciler veya başka doktoların tanı koyamaz

a-Streotipik hareketler ( kelebek şekilde ellerini sallama -öne arkaya sallanmalar - elerini veya parmaklarını sallayarak ona odkalanma
b-İsmi ile çağırıdığınızda size dönüp bakmama
c-parmak ucunda yürüme
d- oyuncakları işlevine göre oynamama (oyuncak arabaların tekerleri döndürme onları düz sekilde sıraya dizme v.s )
e) mış şeklinde oyunlar yapmama misal bir mandalı alıp elinizde bu ucak vınnn yaptığınızda onu anlamama veya aynısı yapmama
f) cevresindeki çocuklar ile iletişime gecmeme
g) ışık hassasiyetleri devamlı lambalara bakmalar camasır makinesi ve klima dış ünitelerin dönen nesnelerine bakması

Çocugunuz Çocuk ve Ergen Psiyatrisinden OTİZM tanısını aldıysa ilk yapacağınız iş EĞİTİM aldırmanız

Burada en önemli şey eğitime 3 yaşından önce başlamanız Ne kadar erken müdehale o kadar bu rahatsızlıktan çocugunuzu kurtarmayı sağlıyor

2- ÖZEL EĞİTİMLER

a) Bireysel Eğitim : Masa başı çocugunuzla günlük yaşamsal eğitim ve bilgileri vermeye özel eğitim ögretmenleri verir
b)Ergoterapi : çocukların hassasiyetleri üzerine çalışan bir eğitim modelidir
c) Hareket Eğitimi : otizmli cocukların bir çoğu komut alamaz ve vücut farkındalıkları yoktur Vücut farkındalığı arttıkca çocuklar kendilerine geliyor

Bunların haftada 2 ser saatten en az 6 saat almanız gerekir
Ayda toplam 24 saat eğitim alması şart .

3 yaş ve öncesi eğitimlere LÜTFEN başlayın Erken müdehale çocukları toparlıyor

REHABİLİTASYON yazan özel kurumlarda her çeşit cocuk bulunmktadır Otizme özel odaklanmış eğitim kurumlarına odaklanın lütfen . İYİ BİR KURUM BULMAK cok önemlidir . İnstagram üzerinden otizm yazdığınızda kurumlar cıkmakta videolarına bakın iyi degerlendirin ona göre cocugunuzu o eğitim alırken bekleme bölümünde televizyondan izleyecek şekilde olan kurumları seçin Bu işleri istsimar eden çok kurum var .Çocugunuz eğitim aldığı her dakika cocunuzu izleyebilin

3- TEDAVİ PROTOKOLLERİ

Otizm hakkında moda bir tabir var Otizm bir hastalık değil nerobilişsel bir farklılıktır Arkadaşlar lütfen bu oyunlara gelmeyin OTİZM hastalıktır ve erken müdehalede tedavi edilebilir

OTİZM hakkında Türkiye'de 2 tane dünyaca meşhur doktor vardır

1- Cerrahpaşa Üniversitesi -Otizm Çocuk Metabolizma Bölümü Prof Dr Ertugrul Kıykım
2- Cam Sakura Hastanesi -Otizm Çocuk Metobolizma Bölümü Prof Dr Hasan Önal

Bu 2 doktorun birinden mutlaka randevu alın .Bu insanların dünyada muadili yoktur Rahmetli Prof Dr Ahmet Ayaydın'ın öğrencileridir

Prof Dr Ahmet Ayaydın 'ın '' Otizme Çare Var '' kitabını mutlaka alın ve okuyun

Buraya gittiğinizde çocuğunuzun Kan idrar gaita (kaka ) numunelerini alarak 1 ay sonra detaylı durumuna bakarak takviyeler vermektedir

Benim oğluma

1- Bodybio Pc ( ilk 1ay çay kaşığı 2.aydan sonra her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı body bio veriyoruz ) Biraz tadı acı recel kıvamında cay bardağına döküyorum Ardından cay bardağının 1/5 'i kadar organik meyve suyu ile karıştıarak aç karnına sabahları pipet ile içiriyoruz
2- Nutrivitas firmasından Btagen Powder isimli prebiyotik'i veriyoruz Her 5 günde 1 princ tanesi kadar artırırarak veriyoruz Sonunda cay bardağı kadar olacak sekilde 5 günde 1 arttrımaya devam Bağırsak bütünlüğünü sağlıyoruz
3- Hergün 4 damla D3 k2 vitamini
4- Magnezyum L-treonat ve B6 şurubu (Swiss Mag focus ) hergün bir tatlı kaşığı

Otizmli çocuklarına genelinde AĞIR METAL ZEHİRLENMESİ VE YARI GECİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU BULUNMAKTADIR

Otizm ile ilgili sorunları olan aileler genelde problemlerin 2 yaşından sonra başladığını söylemektedir Sebebi YARI GECİRGEN BAGIRSAK SENDROMU olan cocuklar aşılar vasıtasıyla beyinlerine aluminyum ve civa alması dolayısıyla AĞIR METAL ZEHİRLENMESİNE yakalanmalarıdır Bu da otizm sebebiyet eriyor

Çocuğun yarı gecirgen bagırsağı düzelmeden vücuttan AĞIR METAL ATIMI çok zordur

4- OTİZMDE BESLENME

Mutlaka cocuklarınıza Kazein ve Gluten diyeti en az 6 ay yapatırmanız gerekmektedir

Normal süt içirmeyin Sütü yoğurt yapıp yedirin . Keçi sütü içirebilirsiniz . Beyaz ekmek ve gluten içerien ürünlerden vermeyi. Makarna veya pilav vermeyin Çocuğunuza bol bol paça corbası içirin . Kuzu eti yedirin .Kuzu incik alın kaynatın suyunu çıkartın yemeklerine katın .

Çikolata ve marketteki ambalajlı bisküvit cips vs hiçbir şey vermeyin

kavrulmamış fındık badem ve ceviz yedirin

Glutensiz unlardan kek yapın şeker yerine hurma özü katın .Sebze meyvelerininiz iyi yıkayın yediri karbonat civa .Aluminyum ve teflon tabakalrda yemek yapmayın .Çelik kaplarda yemek yapın

Hergün sabahları Yaban Mersini ve portal ve taze veya organik sulardan karıştıtıp ağır metal detoksu meyve suları yapın

Yaban Mersini beyin hücrelerini yeniler hergün ya yedirin ya de meyve suyu yapın

5- AĞIR METAL TESTİ YAPTIRIN

Kan ve Saç'tan ağır metal testi yaptırın Buralarda ağır metal çıkarsa çocuğunuzun meyve suyuna 1 cay bardağının yarısı kadar spirulina 1 cay kasıgı yarısı kadar klorella 1 cay kasıfının yarısı kadar bugday çimi otu karıştırarak bir süre içirin Veya doktorlar AĞIR METAL DETOKSU sizlere önerecektir

HERKESE GEÇMİŞ OLSUN . Lütfen çocuklarınızda bir farkındalık görüyorsanız ailenizi dinlemeyip hemen bir Çocuk ve ergen psikiytrsisine götürün Ne kadar erken başlardanız çocğunuz o kadar iyileşir Ahmet AYAYDIN hocanında kitabını mutlaka edinin Biz ailelere bir rehber niteliğinde geçmiş olsun

Back