Çocuk Hastalıkları Otizmle Mücadele Eden Anneler!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Arkadaşlar oğlum 17 aylık(düzeltilmiş 15 çünkü 2 ay erken doğdu) tv kapalıyken odaklanması çok güzel göz temasımız güzel.. oyun oynuyoruz eğleniyor öğrenmesi güzel.. ama getir götür ver gibi komutları öğretemiyorum.. Ve hiç konuşmuyor sadece suya buv diyor ben otizmden şüpheleniyorum ama bi çok şeyi vaktinde doğan yaşıtları gibi yapıyor.. Endişe içindeyim.. Ailem takıntı yaptığımı söylüyor eşim bişeyi Yok o küçük diyor ama bu otizm şüphesi benim içimi kemiren bişey.. Bana yardımcı olabilir misiniz.. Oğlum için vurdumduymaz diyorlar keyfine göre davranıyor diyorlar ben ne yapacağımı şaşırdım.. Lütfeb tecrübe ve bilgilerinizi paylaşın.. 2 ay erken Doğum, yalnız büyüyor maalesef, tv ye maruz kaldı, ve erkek bebek..

Yürümesi,diş çıkarması vaktinde oldu 1-2 ay farkla da olsa.. Dengeli yürür, dönen şeylere takıntısı yok, sallanmaz sadece müzik çalınca oynamak için sallanıp bırakıyor, çamaşır makinesi izlemez, oyuncaklara amacına uygun oynamaya çalışır, şişe kapatlarını açınca kapatıp çevirmeye çalışıyor.. Ama dikkatini çok kısa hemen sıkılıyor.. Yemek ayırt etmez, boy kilosu erken Doğuma göre yaşıtlarına yetişti hafif yüzden bebeğimsi duruyor öyle diyorlar.. bi sağlık problemi yok şükür(klasik diş çıkarma dönemi, soğuk algınlığı gibi tüm bebeklerde olağan şeyler) yataktan koltuktan tek başına iner çıkar uyuduğunda inip yanıma gelir.. oyuncağını saklarsak merak edip arama işine girer.. yani bunları anlatma sebebim ben mi kuruntu yapıyorum yoksa bunlara rağmen otizm olabilir mi diye..
Tek şüpheye düştüğüm şey getir götür yapmaz adıyla seslenince pek bakmaz ama başka şeyler deyince dönüp bakıyor ilgisini çekmem lazım.. parmağımla uzağı gösterdiğimde Nadiren o yöne bakar ama yakındaysa hemen sıra sıra bakar ne gösterdiğime..
Ay aklı karışan bi anneyim işte arkadaslar sakinleşmeye çok ihtiyacım var

Bu arada biz toplum olarak ne kadar vurdumduymazız ben araştırınca engelli çocuğu olan annelerin yaşadığı sıkıntıları dinledikçe onlarla toplum olarak ilgilenmediğimiz için, ayrıştırdığımız için nasıl kızdım kendime anlatamam.. Bundan sonra üzerime düşen neyse yapmaya çalışacağım.. Toplum bilinci oluşturmanın önemi daha iyi anladım ve utanıyorum bu zamana kadar ilgisiz kaldığım bu konuların rahat konuşamadığımız için..

Bana otizmle alakası yok gibi geldi. Yani 15 aylık çocuktan da çok fazla şey bekliyorsunuz gibi.Göz teması iyiyse,oyuncaklarla amaçlı oynuyorsa,el cirpmalari yoksa korkmayın. Tabi en doğru cevabı psikiyatr verir.Götürün inşallah bir sorun çıkmaz ve içiniz rahat eder.

Ya şöyle bi durum oldu yoğun bakımda kaldı bi hafta oğlum orda erken Doğum annelerle tanıştık Hale’n görüşüyoruz.. birbirimize ara ara video foto atıp bir araya toplanıyoruz.. ben oğlumu onların çocukları ile birebir kıyaslamıyorum ama biraz bizimkini farklı gördüm o yüzden evham yaptım dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim..

Belirtileri okuyarak biraz daha gozlemleyin ama icinizi rahatlatmak icin bi dr.a goturun benim yegenim otizmli kucaga alinmayi dokunulmasini hic sevmezdi goz temasi yoktu sallaniyordu umarim cocugunuzda yoktur. Tv kesinlikle kisa sureli olsun yegeniminki dogustan degil tv yuzunden oldu..

Bay bay yapiyor mu alkis falan
Evet bay bay yapınca el sallar alkış yapınca ortamıza alıyoruz ailecek hepimizin yüzüne bakarak alkış yapar.. ben ellerimi yüzüme kapatıp ceee e yaparsam açar ama kendisi elleriyle yüzünü kapatmaz sıkılıyor istemiyor.. 2 elimde bişey saklarsam gelip açıp bakar hatta yapmazsam o nesneyi alır elimi açar içine koyar.. böyle şeyleri ama pek göz kontağı kurmuyor böyle oyun oynarken ama şarkı söylersem bakar

Evet kapattım bende daha yoğun ilgileniyorum şu an.. sağolun cevap verdiğiniz için..

Göz TEMA’sı hiç mi yoktu yoksa ilgisini çektiğinde kuruyor muydu ?

Hemen bu belirtilerle otizm diyemeyiz. Ama izlemede kalin kendinizi de bunaltmayin. Bazen normal cocuklarda da olabiliyor boyle farkliliklar.
Benim oglum otizmli 2 yasina kadar hic otizmden suphelenmemistim. Bazen belirgin belirtiler olmaya biliyor oyle sallanma falan.
Seslendiginizde donup bakmamaya baslarsa muhakkak doktora goturun

Benim en kafama takılan o zaten rahatsız etmezsem özelden bir iki soru sorabilir miyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…