Bana otizmle alakası yok gibi geldi. Yani 15 aylık çocuktan da çok fazla şey bekliyorsunuz gibi.Göz teması iyiyse,oyuncaklarla amaçlı oynuyorsa,el cirpmalari yoksa korkmayın. Tabi en doğru cevabı psikiyatr verir.Götürün inşallah bir sorun çıkmaz ve içiniz rahat eder.Arkadaşlar oğlum 17 aylık(düzeltilmiş 15 çünkü 2 ay erken doğdu) tv kapalıyken odaklanması çok güzel göz temasımız güzel.. oyun oynuyoruz eğleniyor öğrenmesi güzel.. ama getir götür ver gibi komutları öğretemiyorum.. Ve hiç konuşmuyor sadece suya buv diyor ben otizmden şüpheleniyorum ama bi çok şeyi vaktinde doğan yaşıtları gibi yapıyor.. Endişe içindeyim.. Ailem takıntı yaptığımı söylüyor eşim bişeyi Yok o küçük diyor ama bu otizm şüphesi benim içimi kemiren bişey.. Bana yardımcı olabilir misiniz.. Oğlum için vurdumduymaz diyorlar keyfine göre davranıyor diyorlar ben ne yapacağımı şaşırdım.. Lütfeb tecrübe ve bilgilerinizi paylaşın.. 2 ay erken Doğum, yalnız büyüyor maalesef, tv ye maruz kaldı, ve erkek bebek..
Ya şöyle bi durum oldu yoğun bakımda kaldı bi hafta oğlum orda erken Doğum annelerle tanıştık Hale’n görüşüyoruz.. birbirimize ara ara video foto atıp bir araya toplanıyoruz.. ben oğlumu onların çocukları ile birebir kıyaslamıyorum ama biraz bizimkini farklı gördüm o yüzden evham yaptım dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim..Bana otizmle alakası yok gibi geldi. Yani 15 aylık çocuktan da çok fazla şey bekliyorsunuz gibi.Göz teması iyiyse,oyuncaklarla amaçlı oynuyorsa,el cirpmalari yoksa korkmayın. Tabi en doğru cevabı psikiyatr verir.Götürün inşallah bir sorun çıkmaz ve içiniz rahat eder.
Evet bay bay yapınca el sallar alkış yapınca ortamıza alıyoruz ailecek hepimizin yüzüne bakarak alkış yapar.. ben ellerimi yüzüme kapatıp ceee e yaparsam açar ama kendisi elleriyle yüzünü kapatmaz sıkılıyor istemiyor.. 2 elimde bişey saklarsam gelip açıp bakar hatta yapmazsam o nesneyi alır elimi açar içine koyar.. böyle şeyleri ama pek göz kontağı kurmuyor böyle oyun oynarken ama şarkı söylersem bakarBay bay yapiyor mu alkis falan
Evet kapattım bende daha yoğun ilgileniyorum şu an.. sağolun cevap verdiğiniz için..Belirtileri okuyarak biraz daha gozlemleyin ama icinizi rahatlatmak icin bi dr.a goturun benim yegenim otizmli kucaga alinmayi dokunulmasini hic sevmezdi goz temasi yoktu sallaniyordu umarim cocugunuzda yoktur. Tv kesinlikle kisa sureli olsun yegeniminki dogustan degil tv yuzunden oldu..
Göz TEMA’sı hiç mi yoktu yoksa ilgisini çektiğinde kuruyor muydu ?Belirtileri okuyarak biraz daha gozlemleyin ama icinizi rahatlatmak icin bi dr.a goturun benim yegenim otizmli kucaga alinmayi dokunulmasini hic sevmezdi goz temasi yoktu sallaniyordu umarim cocugunuzda yoktur. Tv kesinlikle kisa sureli olsun yegeniminki dogustan degil tv yuzunden oldu..
Hemen bu belirtilerle otizm diyemeyiz. Ama izlemede kalin kendinizi de bunaltmayin. Bazen normal cocuklarda da olabiliyor boyle farkliliklar.Evet bay bay yapınca el sallar alkış yapınca ortamıza alıyoruz ailecek hepimizin yüzüne bakarak alkış yapar.. ben ellerimi yüzüme kapatıp ceee e yaparsam açar ama kendisi elleriyle yüzünü kapatmaz sıkılıyor istemiyor.. 2 elimde bişey saklarsam gelip açıp bakar hatta yapmazsam o nesneyi alır elimi açar içine koyar.. böyle şeyleri ama pek göz kontağı kurmuyor böyle oyun oynarken ama şarkı söylersem bakar
Ilgisini cektigimizde kuruyordu ama adiyla seslendigimizde bakmiyordu egilip gözlerine bakarak bir sey anlatmaya calistigimizda gözlerimize bakmak istemezdiGöz TEMA’sı hiç mi yoktu yoksa ilgisini çektiğinde kuruyor muydu ?
Benim en kafama takılan o zaten rahatsız etmezsem özelden bir iki soru sorabilir miyim ?Hemen bu belirtilerle otizm diyemeyiz. Ama izlemede kalin kendinizi de bunaltmayin. Bazen normal cocuklarda da olabiliyor boyle farkliliklar.
Benim oglum otizmli 2 yasina kadar hic otizmden suphelenmemistim. Bazen belirgin belirtiler olmaya biliyor oyle sallanma falan.
Seslendiginizde donup bakmamaya baslarsa muhakkak doktora goturun
Teşekkür ederim ben takipte kalacağım..Ilgisini cektigimizde kuruyordu ama adiyla seslendigimizde bakmiyordu egilip gözlerine bakarak bir sey anlatmaya calistigimizda gözlerimize bakmak istemezdi
TabiiBenim en kafama takılan o zaten rahatsız etmezsem özelden bir iki soru sorabilir miyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?