otizmli kardeşim

minozz

~
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
1.563
1.686
158
8 yaşında otizmli bi kardeşim var. Herzaman onunla anlaşmakta zorluk çekeriz ya o bizi anlamaz yada biz onu.
Son 2-3 aydır sebepsiz yere suratıma bakıp dakikalarca gülüyor. Yalnızca bana değil evdeki herkese yapıyor bunu ama benim sinirlendiğimi anlıyor en çokta bana yapıyor. Bazen bağırıyorum bağırınca çok korkuyor ağlamaya, benden kaçmaya falan başlıyor. Birkaçkere vurdum ellerim kırılaydı çok üzüldüm. Ama ne yapsam nafile. Yapma git diyorum yapmıyor sus diyorum susmuyor. İnanın herşeyine; yere tuvaletini yapması, evdeki eşyaları kırması, bize vuması, saçımı çekmesi, çığlıkları, evin içine tükürmesi vs. herşeyine katlanıyorum ama şu suratıma bakarak sinir sinir gülmesi çıldırtıyor beni. Nasıl bırakır bu huyunu bi fikri olan varmı. Ne yapmam gerekir inanın hiç bilmiyorum, yardım edebilecek biri varmı.

Sinirleriniz yıpranmış sanırım sizin. Bırak gülsün. Görmemezlikten gel. Sen tepki verdiğin için yapıyor bence. Bir daha da el kaldırma lütfen. Senin açından da bakarak yumuşak yazıyorum ama çok üzüldüm.

özel v eya devlete ait herhangı bır egıtıme kursa vb yerlere gıttı mı hanı ortam kurudu mu bunun ıcın enerjısını atabıleceı sosyallesebılecegı ? belkı o zamn farkındalık kazanabılır evde o da belkı senn kadr huzursuzdur o yozden kendısını kontrol altına alamıordur halıyle bence yardıma ıhtıyacı var

dövmedim kardeşimi, yalnızca poposuna vurdum tabi buda kesinliikle affedilir bişey değil

özel eğitim ve oçem e gidiyor ama şu enerjisi hiç bitmiyor bütün gün okulda ama yorulmak yok

Neyi yapma derseniz ozellikle onu yapacaktir. Ayrica birakin gulsun. Ne kendine ne size zarar verir gulmesi. Bir zarar vermiyor sonucta. Hatta siz de eslik edin kardes.kardes gulun. Asla da el kaldirmayin. Ne yaparsa yapsin vurmaya hakkiniz yok.

özel eğitim ve oçem e gidiyor ama şu enerjisi hiç bitmiyor bütün gün okulda ama yorulmak yok
tatlım normal yapacak bısey yok görmeyecek duymayacaksın sakın dur karsısında gozlerının ıcıne bak uzuldugunu hıssettsın artı sevgını bellı et oksa öp sev al yanına ılgını bellı et belkı kendnı ifad e etmeye calısıo kendınce herseyı düşünme k lazım bebek gıbı olur lar cunku Allah yardımcın olsun

Kardeşiniz otizmli.
Bunu hiç aklınızdan çıkarmayın..
Normal davranışlar beklemeniz çok büyük hata..
Ayrıca onlar net olarak göstereceğiniz sevgi ve şefkati anlayabilirler..
Biraz daha sabır, biraz daha sakinlik..
Dışardan konuşmak kolay diye düşünüyorsunuzdur belki..
Haklısınız da ama böyle bir kardeşiniz varsa size önerilecek başka birşey de yok..

sağol canım ya sen bunları söyleyince içim cız etti teşekkür ederim :)

Otizm hastalarının en belirgin özelliklerinden biridir sebepsiz gülmek.

Siz de katılın gülmeye nolur ki sonuçta onun hasta olduğu bilincindesiniz.

Hareketli olması da çok normal çünkü hastalığın getirisi bu ama ondan rahatsız olmuş gibi anlatmissiniz içim yandı gerçekten. Küçücük ve bilinçsiz biraz ona katılmayı deneseniz.

eğitim alıyor,peki doktoru ilaçları ??
otizmli çocuklar toğluma kazandırılabiliyor,kendi hayatlarının sahibi olabilyiorlar.eminim yaşaması zordur ama sabır anlayış ve sevgi ile "sadece farklı bir insan olabielcek..henüz çok küçük,bu yaşları çok öenmli..

Kardeşin seninle iletişim kurmaya çalışıyor. Neden öfkeleniyorsun ki
Farklıyız onlardan.farklı bakıyor sadece dünyaya. İnan çok özeller. Resim yapmaya ilgisi varsa yere kağıt ve boyaları serip Resim çizmeyi dene ona. Beraber çizecektir senle zaten

katlanmak ne demek ben kardeşimi seviyorum herşeyini hoşgörüyle karşılıyorum tüm ailemde öyle. O bizim gözbebeğimiz tüm hayatımızı ona göre planladık yalnzca bu problemdi benim için

otistik diyorsun sonrada sinir sinir gulmesine bozuluyorsun.iyimisin sen?
kendine gel!!!isteyerekmi yapiyor sanki. tovbe yarabbi

Canım katlanma demedim katılma dedim. Sende birlikte gül Eğlen bu ona daha iyi gelecektir. Eminim sizin göz bebeğinizdir ama ona sinirlenme lütfen
katlanmak ne demek ben kardeşimi seviyorum herşeyini hoşgörüyle karşılıyorum tüm ailemde öyle. O bizim gözbebeğimiz tüm hayatımızı ona göre planladık yalnzca bu problemdi benim için

evet bu otizmin en belirgin özelliği bende biliyorum yalnızca tecrbeli birinden yardım düşledim çünkü ben ve ailem onun için daha güzel şeyler düşlüyoruz neden böyle tepkiler alıyorum

O gülmeye başladığında sizde ona bakıp onun gibi gülmeyi deneyin. Oyuna çevirirsiniz böylece. Bakarsınıx sizinde hoşunuza gider

evet bu otizmin en belirgin özelliği bende biliyorum yalnızca tecrbeli birinden yardım düşledim çünkü ben ve ailem onun için daha güzel şeyler düşlüyoruz neden böyle tepkiler alıyorum
yazini okursan anlarsin belki.katlaniyoruz felan yazman cok antipatik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…