- 15 Mayıs 2013
- 6.264
- 4.986
- 148
Arkadaşlar hayırlı akşamlar..Nasıl başlasam bilmiyorum ama oğlum otizm tanısı almış bir çocuk.Şuanda normal bir ilköğretim okulunun alt sınıfına gidiyor.Eğitimi güzel,tenefüste de diğer çocukların içinde oynuyor,zamanla onlarla birarada olup kaynaşmasının faydasını göreceğimize inanıyorum.Oğlumun eğitimini hiç aksatmıyorum,okulda,evde,dışarda.Hamdolsun ki konuşuyor,kendini ifade ediyor birşekilde ve ihtiyaçlarını rahatlıkla görebiliyor.Şimdi sorunuma gelince öğretmeni iyi,eğitimine de güveniyorum.Ancak hergün birlikte gidiyoruz,akşama kadar birlikteyiz.Eve gelince yemek yapim yiyelim falan derken gün bitiyor.O yüzden hergün gitmek bana zor geliyor ve psikolojik olarak ta yıpratıyor.Öğretmeni de 'herzaman gelmenize gerek yok,oğlunuz zaten her ihtiyacını görebilen bir çocuk'diyor.Ancak sürekli gelen bir iki veli var ki sürekli nasihat verip 'hergün gel,bırakma'gibi şeyler söylüyorlar.Şimdi bu gelen bir iki kişinin çocuğu birşekilde kendileri olmadan yapamaz,inşallah hepsi enn iyi yerlere gelir benim ki de..Oğlumun eğitimi,daha iyi yerlere gelmesi için canımı dişime takıyorum,en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ama hergün gitmek beni çok yoruyor,orda boş boş bekliyorum sadece.Sınıfa yine girmiyoruz.Sanki az gidince ilgisizsin gibi bir düşünce var o velilere göre bence ki aslında benim fedakarlığımı ve fazla kafaya taktığımı da söyleyip bana oğlumun durumunun iyi olduğuyla ilgili hep moral vermişlerdir.Ama ben eve de zaman ayırmazsam psikolojim altüst olur,gitmemi gerektiren bir durum da yok,iki gün gitmem üç gün giderim diyorum mesela.Kafam karışık ya arkadaşlar,çok karışık yazmış ta olabilirim ama ne yapmalıyım??
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumladığınız için.Okulla alâkalı sorunumu tam gidermeye başlarken bu defa oğlum serviste huysuzluk yapıyormuş,ses yapıyor dikkat dağıtıyormuş.Bu defa servis sıkıntısı yaşadık kısa bir aradan sonra tekrar birlikte düzenli gidip gelmeye başladık.Dün ara verim diye düşündüm ve servis şoförüne söyledim.Tamam dedi.Dün değil ama bugün yine sorun çıkarmış.Nereye kadar birlikte gidip geleceğiz psikoloji denen bişey kalmadı bende.Bazen artık alayı okuldan sadece özel eğitime gitsin diyorum,çünkü oğlum okulda değilken daha rahatız,psikolojim gayet iyi ama okul olduğunda ben gitsem akşama kadar okulda boşum,bir ihtiyacı falan olmuyor benle alâkalı bu durumda boşuna bekliyorum,gitmesem okuldan değil de servisten şikayet gelecek diye tadım tuzum hiç yok..
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumladığınız için.Okulla alâkalı sorunumu tam gidermeye başlarken bu defa oğlum serviste huysuzluk yapıyormuş,ses yapıyor dikkat dağıtıyormuş.Bu defa servis sıkıntısı yaşadık kısa bir aradan sonra tekrar birlikte düzenli gidip gelmeye başladık.Dün ara verim diye düşündüm ve servis şoförüne söyledim.Tamam dedi.Dün değil ama bugün yine sorun çıkarmış.Nereye kadar birlikte gidip geleceğiz psikoloji denen bişey kalmadı bende.Bazen artık alayı okuldan sadece özel eğitime gitsin diyorum,çünkü oğlum okulda değilken daha rahatız,psikolojim gayet iyi ama okul olduğunda ben gitsem akşama kadar okulda boşum,bir ihtiyacı falan olmuyor benle alâkalı bu durumda boşuna bekliyorum,gitmesem okuldan değil de servisten şikayet gelecek diye tadım tuzum hiç yok..

Son düzenleme: