- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaslar konunun üzerinden baya zaman geçti ama bugün velilerle yaşadığım sıkıntımı anlatmak istedim.Son zamanlarda hostes yok serviste.Tabi henüz hala okulda beklemekteyim. Tam sürekli kalmaları azaltmaya baslamisken bu defa hostes olmadığı için gitmek istedim.Ama yarın alışveriş yapmam lazım yemek falan derken akşam olacak.Servisle dönerken bu durumdan dolayi gidemicegimi belirttim.Sürekli gelen veli 'e ben de yapıyorum onları ve yetistiriyorum'deyince önceki yaşadığım diyalogların birikimiyle tepem attı. 'Sürekli oğlumun yanında kalmamı gerektiren bir durum yok,aksama kadar bankta oturmaktan başka bişey yapmıyorum' dedim.O da 'yok güvenme burdakilere'falan filan dedi.'Oğlumun öğretmeni çok ilgili,düzenli ödevimizi de veriyor ve okulun artılarıni görüyorum'dedim.Yok kendi guvenmiyormuş,tek göndermezmis falan.İçimdeki cvplari verdim rahatladım. Ben iyiye kötü diyemem yani.Böyle öğretmenlere aldıkları para helal hoş olsun..Ben böyle düşünürken psikolojik baskıyla düşüncemi etkilemeye çalışmasına bugün izin vermedim.
Yok gerçekten göz kulak olmasini istemem,oğlumla alâkali zahmete girecegi bir durum da yok ama nasıl bir dusüncedir çözemedim.Öğretmenimizin verdiği eğitimden,ilgiden memnunum sorun kalmıyor başka ama yok orda beklemem gibi bir zorunluluk psikolojisine sokuyorlar ki oglumun ögretmeni de boşuna geldiğim, gelmeme gerek olmadığını söylüyor.Servis hostesi gelse kafam rahat eder de şimdi o sıkıntı da var..tamam o gelsin. boşver başkasının fikrini. bi zamet göz kulak oluversin hem boş boş durmayıverir
sadece senin çocuğun için değil diğer çocuklar için de dedim. servis hostesi gelince kafam rahat eder diyosun da aklıma şu geliyor belki de biraz yalnız bırakmanın zamanı gelmiştir. öz denetimini gerçekleştirmesi için fırsat lazımYok gerçekten göz kulak olmasini istemem,oğlumla alâkali zahmete girecegi bir durum da yok ama nasıl bir dusüncedir çözemedim.Öğretmenimizin verdiği eğitimden,ilgiden memnunum sorun kalmıyor başka ama yok orda beklemem gibi bir zorunluluk psikolojisine sokuyorlar ki oglumun ögretmeni de boşuna geldiğim, gelmeme gerek olmadığını söylüyor.Servis hostesi gelse kafam rahat eder de şimdi o sıkıntı da var..
Vallahi bu defa sessiz kalmadım.Verdim cvbimi.Benim sıkıntım yok neden yani etkilemeye çalışıyor kızıyorum ya..Tamam kendi ne yaparsa yapsin. Sizin ne yaptiginiz onu ilgilendirmiyor. Sakin sessiz kalmayin.
sadece senin çocuğun için değil diğer çocuklar için de dedim. servis hostesi gelince kafam rahat eder diyosun da aklıma şu geliyor belki de biraz yalnız bırakmanın zamanı gelmiştir. öz denetimini gerçekleştirmesi için fırsat lazım
Aynen canım bugün onu da belirttim.'Sürekli birlikte gittik geldik,oğlum nezaman kendi başına gidip gelecek,özgüveni nasıl yerine gelecek'dedimsadece senin çocuğun için değil diğer çocuklar için de dedim. servis hostesi gelince kafam rahat eder diyosun da aklıma şu geliyor belki de biraz yalnız bırakmanın zamanı gelmiştir. öz denetimini gerçekleştirmesi için fırsat lazım
Arkadaşlar hayırlı akşamlar..Nasıl başlasam bilmiyorum ama oğlum otizm tanısı almış bir çocuk.Şuanda normal bir ilköğretim okulunun alt sınıfına gidiyor.Eğitimi güzel,tenefüste de diğer çocukların içinde oynuyor,zamanla onlarla birarada olup kaynaşmasının faydasını göreceğimize inanıyorum.Oğlumun eğitimini hiç aksatmıyorum,okulda,evde,dışarda.Hamdolsun ki konuşuyor,kendini ifade ediyor birşekilde ve ihtiyaçlarını rahatlıkla görebiliyor.Şimdi sorunuma gelince öğretmeni iyi,eğitimine de güveniyorum.Ancak hergün birlikte gidiyoruz,akşama kadar birlikteyiz.Eve gelince yemek yapim yiyelim falan derken gün bitiyor.O yüzden hergün gitmek bana zor geliyor ve psikolojik olarak ta yıpratıyor.Öğretmeni de 'herzaman gelmenize gerek yok,oğlunuz zaten her ihtiyacını görebilen bir çocuk'diyor.Ancak sürekli gelen bir iki veli var ki sürekli nasihat verip 'hergün gel,bırakma'gibi şeyler söylüyorlar.Şimdi bu gelen bir iki kişinin çocuğu birşekilde kendileri olmadan yapamaz,inşallah hepsi enn iyi yerlere gelir benim ki de..Oğlumun eğitimi,daha iyi yerlere gelmesi için canımı dişime takıyorum,en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ama hergün gitmek beni çok yoruyor,orda boş boş bekliyorum sadece.Sınıfa yine girmiyoruz.Sanki az gidince ilgisizsin gibi bir düşünce var o velilere göre bence ki aslında benim fedakarlığımı ve fazla kafaya taktığımı da söyleyip bana oğlumun durumunun iyi olduğuyla ilgili hep moral vermişlerdir.Ama ben eve de zaman ayırmazsam psikolojim altüst olur,gitmemi gerektiren bir durum da yok,iki gün gitmem üç gün giderim diyorum mesela.Kafam karışık ya arkadaşlar,çok karışık yazmış ta olabilirim ama ne yapmalıyım??
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumladığınız için.Okulla alâkalı sorunumu tam gidermeye başlarken bu defa oğlum serviste huysuzluk yapıyormuş,ses yapıyor dikkat dağıtıyormuş.Bu defa servis sıkıntısı yaşadık kısa bir aradan sonra tekrar birlikte düzenli gidip gelmeye başladık.Dün ara verim diye düşündüm ve servis şoförüne söyledim.Tamam dedi.Dün değil ama bugün yine sorun çıkarmış.Nereye kadar birlikte gidip geleceğiz psikoloji denen bişey kalmadı bende.Bazen artık alayı okuldan sadece özel eğitime gitsin diyorum,çünkü oğlum okulda değilken daha rahatız,psikolojim gayet iyi ama okul olduğunda ben gitsem akşama kadar okulda boşum,bir ihtiyacı falan olmuyor benle alâkalı bu durumda boşuna bekliyorum,gitmesem okuldan değil de servisten şikayet gelecek diye tadım tuzum hiç yok..![]()
öncelikle allah yardımcınız olsun..benimde 16 yaşında otizmli bir oğlum var..yıllarca özel eğitim oçem arasında mekik dokudum..anaokul,anasınıfı kulüplerderken gençliğim soldu gitti..kararsızlığını çok iyi anlıyorum..bu seneye kadar oğlumu yalnız bırakmışlığım bir elin parmakları kadardır..neden diye soracak olursan,özel eğitimde tokatladılar ,,oçemde küfür ettiler benimkini dövmedilerse başkasının çocuğunu ellerinden biz aldık..yine oçemde eğitimcisi yemek yememe cezası vermiş demiyorki cezalı,geberesize oturdu bir güzel yedi,bende diyorum herkes yedi benim oğlan neden sınıfında oturuyor ,o sonra yiyecek dedi ama yemekler çoktan tükenmişti..bunun ceza olduğunu bir ay sonra söyledi yelloz..bende benim oğlum bunun bir ceza olduğunu anlayacak çocuk değil o zaman sende oturup o yemeği yemeyecektin dedim kavga ettik.üstü ıslanmış değiştirmemişler hasta oldu,,burnu kanamış eline peçeteyi verip koridordaki koltuğa atmışlar bunlar benim orada olduğumda başımıza gelenler..şimdi yeni bebeğim oldu okuluna tek gönderiyordum sorduğu soruya cevap verme lütfunda bulunmadıkları için dün öfke nöbeti geçirmiş herkese saldırmış..okula bir süre gelmesin diyorlar..bıktım artık hayatım mahvoldu 16 yıldır..güvenebiliyorsan tek bırak ama şunu da bilki annesiz çocuğu boş bırakıyorlar ilgilenmiyorlarArkadaşlar hayırlı akşamlar..Nasıl başlasam bilmiyorum ama oğlum otizm tanısı almış bir çocuk.Şuanda normal bir ilköğretim okulunun alt sınıfına gidiyor.Eğitimi güzel,tenefüste de diğer çocukların içinde oynuyor,zamanla onlarla birarada olup kaynaşmasının faydasını göreceğimize inanıyorum.Oğlumun eğitimini hiç aksatmıyorum,okulda,evde,dışarda.Hamdolsun ki konuşuyor,kendini ifade ediyor birşekilde ve ihtiyaçlarını rahatlıkla görebiliyor.Şimdi sorunuma gelince öğretmeni iyi,eğitimine de güveniyorum.Ancak hergün birlikte gidiyoruz,akşama kadar birlikteyiz.Eve gelince yemek yapim yiyelim falan derken gün bitiyor.O yüzden hergün gitmek bana zor geliyor ve psikolojik olarak ta yıpratıyor.Öğretmeni de 'herzaman gelmenize gerek yok,oğlunuz zaten her ihtiyacını görebilen bir çocuk'diyor.Ancak sürekli gelen bir iki veli var ki sürekli nasihat verip 'hergün gel,bırakma'gibi şeyler söylüyorlar.Şimdi bu gelen bir iki kişinin çocuğu birşekilde kendileri olmadan yapamaz,inşallah hepsi enn iyi yerlere gelir benim ki de..Oğlumun eğitimi,daha iyi yerlere gelmesi için canımı dişime takıyorum,en ince ayrıntısına kadar düşünüyorum ama hergün gitmek beni çok yoruyor,orda boş boş bekliyorum sadece.Sınıfa yine girmiyoruz.Sanki az gidince ilgisizsin gibi bir düşünce var o velilere göre bence ki aslında benim fedakarlığımı ve fazla kafaya taktığımı da söyleyip bana oğlumun durumunun iyi olduğuyla ilgili hep moral vermişlerdir.Ama ben eve de zaman ayırmazsam psikolojim altüst olur,gitmemi gerektiren bir durum da yok,iki gün gitmem üç gün giderim diyorum mesela.Kafam karışık ya arkadaşlar,çok karışık yazmış ta olabilirim ama ne yapmalıyım??
Arkadaşlar çok teşekkür ederim yorumladığınız için.Okulla alâkalı sorunumu tam gidermeye başlarken bu defa oğlum serviste huysuzluk yapıyormuş,ses yapıyor dikkat dağıtıyormuş.Bu defa servis sıkıntısı yaşadık kısa bir aradan sonra tekrar birlikte düzenli gidip gelmeye başladık.Dün ara verim diye düşündüm ve servis şoförüne söyledim.Tamam dedi.Dün değil ama bugün yine sorun çıkarmış.Nereye kadar birlikte gidip geleceğiz psikoloji denen bişey kalmadı bende.Bazen artık alayı okuldan sadece özel eğitime gitsin diyorum,çünkü oğlum okulda değilken daha rahatız,psikolojim gayet iyi ama okul olduğunda ben gitsem akşama kadar okulda boşum,bir ihtiyacı falan olmuyor benle alâkalı bu durumda boşuna bekliyorum,gitmesem okuldan değil de servisten şikayet gelecek diye tadım tuzum hiç yok..![]()
Canim Rabbim sana da bizlere de kolaylik versin.O öğretmen sıfatı taşıyan vicdansizin da yanına birakmasin yaptığını hem burda hem ahirette.Oğlum özellikle olumsuz birsey olduğunda söylüyor ve günlerce de dilinden düşmez.Daha önce zitlastigim bir öğretmen olmuştu ama bu seneki Allah razı olsun hem öğretmen hem abla anne gibi.Zaten bu sene okulu da degistirdik.Bütün çocuklarla çok ilgililer velisi olmasa bile canm.Okulu devam ediyor mu canm?öncelikle allah yardımcınız olsun..benimde 16 yaşında otizmli bir oğlum var..yıllarca özel eğitim oçem arasında mekik dokudum..anaokul,anasınıfı kulüplerderken gençliğim soldu gitti..kararsızlığını çok iyi anlıyorum..bu seneye kadar oğlumu yalnız bırakmışlığım bir elin parmakları kadardır..neden diye soracak olursan,özel eğitimde tokatladılar ,,oçemde küfür ettiler benimkini dövmedilerse başkasının çocuğunu ellerinden biz aldık..yine oçemde eğitimcisi yemek yememe cezası vermiş demiyorki cezalı,geberesize oturdu bir güzel yedi,bende diyorum herkes yedi benim oğlan neden sınıfında oturuyor ,o sonra yiyecek dedi ama yemekler çoktan tükenmişti..bunun ceza olduğunu bir ay sonra söyledi yelloz..bende benim oğlum bunun bir ceza olduğunu anlayacak çocuk değil o zaman sende oturup o yemeği yemeyecektin dedim kavga ettik.üstü ıslanmış değiştirmemişler hasta oldu,,burnu kanamış eline peçeteyi verip koridordaki koltuğa atmışlar bunlar benim orada olduğumda başımıza gelenler..şimdi yeni bebeğim oldu okuluna tek gönderiyordum sorduğu soruya cevap verme lütfunda bulunmadıkları için dün öfke nöbeti geçirmiş herkese saldırmış..okula bir süre gelmesin diyorlar..bıktım artık hayatım mahvoldu 16 yıldır..güvenebiliyorsan tek bırak ama şunu da bilki annesiz çocuğu boş bırakıyorlar ilgilenmiyorlar
kayıtlı ama düzenli gönderemiyorum bebeğim çok küçük daha. kimseye güvenim kalmadı artık..ayrıca benim oğlum olanları anlatmıyor..Canim Rabbim sana da bizlere de kolaylik versin.O öğretmen sıfatı taşıyan vicdansizin da yanına birakmasin yaptığını hem burda hem ahirette.Oğlum özellikle olumsuz birsey olduğunda söylüyor ve günlerce de dilinden düşmez.Daha önce zitlastigim bir öğretmen olmuştu ama bu seneki Allah razı olsun hem öğretmen hem abla anne gibi.Zaten bu sene okulu da degistirdik.Bütün çocuklarla çok ilgililer velisi olmasa bile canm.Okulu devam ediyor mu canm?
kayıtlı ama düzenli gönderemiyorum bebeğim çok küçük daha. kimseye güvenim kalmadı artık..ayrıca benim oğlum olanları anlatmıyor..