• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizmm seslenme

Ayatoz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2025
45
6
1
28
Lütfen gerçekçi yorumlar istiyorum (doktara götürdüm 18 ayını beklememi istedi )14 aylık erkek bebeğim var henüz küçükken kucağımdayken göz teması kurmuyodu ama kendi yatağında ve ya başkasının kucağındayken kuruyodu ordan aldı beni bi korku zaten şimdi ise ismüne tepki vermiyor (babadı kendisine tepki verdiğini idda ediyor) örneğin Asill diyorum bakmıyor ama asil al bunu bu senin olsun dediğmde hemen bakar sosyal iletişimi güzel kuzenleri var onlarla güzel vakit geçirir bizimle saklambaç oynar ona başını yüzünü güzel cici diye sevmeyi öğrettim babasıyla benim elimizi tutar bizi yanyana götürüp ellerimizi kafamıza götürür sevdirir yani bizi birbirimize ezan okununca elini kulağına götürüp eşlik ediyomuş gibi yapar şarkı duyduğunda hemen oynamaya başlar birilerini götünce hemen bay bay yapar her sabah ananesinin kapısına vurur onun yanına gitmek için bişey isteyince işaret eder ilgisini çeken şeyleri de gösterip benimle paylaşır ama asla sevdirmez kendisini kucağa gelmek istemez öpmrz öptürmez bir şeyi yapma dediğimde aynen devam eder takmaz beni genelde yani sonuç olarak Otizmden korkuyorum lütfen yorumlayın sizin bebekleriniz nasıldı ilk anneliğim çok tecrübesizim doğru nedir değildir çözemedim

Merhaba ben de şimdi konu açtım. Benim oğlum şu an 19 haftalık ve onun da adı asil. Benim oğlum da göz teması kurmuyor. Kucağa alınınca ağlıyor ve seslenince genelde sesin geldiği yöne bakmıyor hiç. Ben de çok korkuyorum bebeğim küçük ama gözlerini hep kaçırması canımı sıkıyor

Lütfen gerçekçi yorumlar istiyorum (doktara götürdüm 18 ayını beklememi istedi )14 aylık erkek bebeğim var henüz küçükken kucağımdayken göz teması kurmuyodu ama kendi yatağında ve ya başkasının kucağındayken kuruyodu ordan aldı beni bi korku zaten şimdi ise ismüne tepki vermiyor (babadı kendisine tepki verdiğini idda ediyor) örneğin Asill diyorum bakmıyor ama asil al bunu bu senin olsun dediğmde hemen bakar sosyal iletişimi güzel kuzenleri var onlarla güzel vakit geçirir bizimle saklambaç oynar ona başını yüzünü güzel cici diye sevmeyi öğrettim babasıyla benim elimizi tutar bizi yanyana götürüp ellerimizi kafamıza götürür sevdirir yani bizi birbirimize ezan okununca elini kulağına götürüp eşlik ediyomuş gibi yapar şarkı duyduğunda hemen oynamaya başlar birilerini götünce hemen bay bay yapar her sabah ananesinin kapısına vurur onun yanına gitmek için bişey isteyince işaret eder ilgisini çeken şeyleri de gösterip benimle paylaşır ama asla sevdirmez kendisini kucağa gelmek istemez öpmrz öptürmez bir şeyi yapma dediğimde aynen devam eder takmaz beni genelde yani sonuç olarak Otizmden korkuyorum lütfen yorumlayın sizin bebekleriniz nasıldı ilk anneliğim çok tecrübesizim doğru nedir değildir çözemedim
Çocuğun birseyi yok sadece algıda seçicilik yapıyor, ismine işine geldiği gibi bakıyor hepsi bu , ogluma defalarca seslensem bakmiyordu ama işine geleni söyleyince hemen bakıyordu, şuan seslenince hemen bakıyor ama birseye dalmissa bazen duymazliktan geliyor, erkeklere sevdirir kadınlara asla izin vermez, 2.5 yaşında beni takmıyormuş gibiydi son 15 gündür ne dersem yapıyor anlıyor dinliyor bütün komutları. Sürekli niye seslenince bakmıyor diyip duruyorlardi, oysa ben onu çözmüştüm, kesfetmeyi seviyordu ve rahatsız edilmek istemiyordu, birçok şeyi öğrenince ilgisini bana vermeye başladı, küçük arkadaşım gibi oldu iyiyiz şuan.

Çocuğun birseyi yok sadece algıda seçicilik yapıyor, ismine işine geldiği gibi bakıyor hepsi bu , ogluma defalarca seslensem bakmiyordu ama işine geleni söyleyince hemen bakıyordu, şuan seslenince hemen bakıyor ama birseye dalmissa bazen duymazliktan geliyor, erkeklere sevdirir kadınlara asla izin vermez, 2.5 yaşında beni takmıyormuş gibiydi son 15 gündür ne dersem yapıyor anlıyor dinliyor bütün komutları. Sürekli niye seslenince bakmıyor diyip duruyorlardi, oysa ben onu çözmüştüm, kesfetmeyi seviyordu ve rahatsız edilmek istemiyordu, birçok şeyi öğrenince ilgisini bana vermeye başladı, küçük arkadaşım gibi oldu iyiyiz şuan.
Bacım oğlum sımdı nasıl pekı benım oğlum 20 aylık olacak ınsallah ısmıne eskıden az bakardı bazen ıyı bakardı ama genelde az bakardı bugün asla bakmadı ısmıne esım hatta korkudan kaç kere ısmını bagırarak sıyledı ona rağmen bakmadı göz teması bazen var bazen yok kelıme 10 tane bılıyor en fazla ama söylemez baba mama dede der canı ısterse ama mesela ablasının ısmını soyledım hadı sende söyle dedıgımde söyler onun dışında bye bye yapar öpücük atar ama ısmın etepkısı bugün sıfırdı çok korkuyorum bırde bır hafta önce orta parmağını ısaret parmağının üstüne koydu hala yapıyor öyle gezıyır çoğu zaman

Sizin iyiymis oğlum 20 aylıkken ne ismine bakıyordu nede kelime sayısı vardı, 2 yaşında 2 kelimesi vardı isme çok nadir bakar komut almazdı, by by öpücük yapmazdı fakat göz teması iyiydi meraklı olması keşfetmek istemesi iyiydi , bizim 31 aylık olmamizla çok şey değişti, daha çok kelimesi oldu cümle kurmaya başladı, sayıları satıyor bütün hayvanları bilip sayiyor seslerini çıkarıyor, etrafında olup bitenin farkında babası gizli çıksa bile anlayıp baba işe gitti diyor, eskiye göre komut alıyor, ismine bakıyor seslenince geliyor, krese falan gitmedi köye gitmiştik bu yazı orada geçirdik belki kalabalık iyi gelmiştir bilmiyorum ama şuan 34 aylık iyi yani. Parmak olayını çok nadir benim oğlumda yapardı, ama bence her çocuğun yapmışlığı vardır, geçen kuzenimin kızı 1.5 yaşında foto atmışlar orada gördüm parmakları dediğiniz gibi üst ustteydi ama alakası yok çocuğun gelişimi çok iyi büyümüş küçülmüş gibi, parmağa takılma, adına bazen canları isterse bakıyorlar hemen paniklemeyin, bende kendimi yirtsam bakmiyordu o zamanlarda. Her çocuğun gelişimi farklı oluyor, ben bunu anladım, oğluma niye öyle niye böyle diye soruyorlardi üzülüyordum ama kendi kendine hersey yoluna girdi zamanı varmış demek ki

Back
X