• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizmm

yaniben0

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
28
Puanlar
48
8.5 aylık Bebeğimden otizmden şüphe ediyorum Şüphelerim Benim elimle kendi yüzünü kapatıp kokluyor Sürekli oyuncaklarını ya da başka şeyleri ağzına sokuyor İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor Elleri çok hareketli sürekli aç kapa yapıyor El çırpıyor kanat çırpıyor Ayak bileğini çeviriyor Heyecan yapınca ağzını açıp ellerini aç kapa yapıyor
Acaba ben mi kurmuntu yapıyorum yoksa bir belirti mi bunlar

E bildiğin 8 aylık bebek motor becerileri bunlar.

Doktorlar bile anlayamaz tani koyamaz bu ayda çok kafa karistirici olur kaldiki biz anlayalim ama sizide anlıyorum her annenin başına gelir bunlar.

aslında 12 hatta 18 aydan önce otizmdir demek doğru olmaz ama dikkat etmek gereken bazı belirtiler var bebeklerde. Adına tepki vermemesi,sosyal gülümsemenin olmaması,bir ses duyduğunda merak edip o yöne doğru bakmaması, yüzlere ilgi göstermemesi, dokunulmaktan ve sarılmaktan pek hoşlanmaması,tipik bebek oyunlarına tepki göstermemesi, fazla sakin ya da tepkisiz olması gibi belirtilere dikkat etmek gerekir. Eğer içinizdeki şüphe geçmiyorsa gelişimsel değerlendirme yaptırabilirsiniz.

aslında 12 hatta 18 aydan önce otizmdir demek doğru olmaz ama dikkat etmek gereken bazı belirtiler var bebeklerde. Adına tepki vermemesi,sosyal gülümsemenin olmaması,bir ses duyduğunda merak edip o yöne doğru bakmaması, yüzlere ilgi göstermemesi, dokunulmaktan ve sarılmaktan pek hoşlanmaması,tipik bebek oyunlarına tepki göstermemesi, fazla sakin ya da tepkisiz olması gibi belirtilere dikkat etmek gerekir. Eğer içinizdeki şüphe geçmiyorsa gelişimsel değerlendirme yaptırabilirsiniz.
Ben seslenince hemen dönüp bakar ama babası seslenince kesinlikle bakmıyor bayramda yakınından seslendiler o zaman da bakmadı sosyal gülümseme var sarılmayı seviyor hatta bazen kendisi koynuma gelip sarılır gibi yapıyor cee ee yakalanbaç oyunlarını seviyor kendisi de perdeyle cee ee yapıyor ama kanat çırpması ya da sevdiği birşeyi görünce ağzını O yapıp ellerini aç kapa yapması beni şüpheye düşürüyor

Anlıyorum sizi ama dediğim gibi 1-2 belirti ile zaten otizm şüphesi pek mümkün değil. Eşlik eden başka belirtilerde gerekir. İnternettende araştırıp bazı becerileri deneyebilirsiniz bebeğinizde. Sizinle sık vakit geçirdiği için göz temasında ve adına tepkide seçici davranıyor olabilir

8.5 aylık Bebeğimden otizmden şüphe ediyorum Şüphelerim Benim elimle kendi yüzünü kapatıp kokluyor Sürekli oyuncaklarını ya da başka şeyleri ağzına sokuyor İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor Elleri çok hareketli sürekli aç kapa yapıyor El çırpıyor kanat çırpıyor Ayak bileğini çeviriyor Heyecan yapınca ağzını açıp ellerini aç kapa yapıyor
Benım ikizlerimde 7 ay 25 günlükler bunları yapıyorlar hiç aklıma gelmedi otizm falan . Gelişimi devam eden bebek işte

Ve her bebeği kendi gelişimine göre değerlendirmek gerekiyor. Her bebek kendi hızında ilerler.Başka bebekte şu var benimkinde yok kıyasları sizi yorar ve üzer.

8 aylık bebekte normal. Bacım kendine iş çıkarma Allah aşkına. Çocuk kendini keşfediyo sizi keşfediyo

Siz kuruntu yapıyorsunuz, benim kızım da yapıyordu.

Ben kuruntu yapıyorum demek istiyorum ama dışarıdan biri niye bakmıyor niye gülmüyor vs değince şüphe ediyorum ya da hareketlerini sorguluyorlar

Gördüğüm bebeklerde genellikle benim bebeğimin hareketlerini yapmıyorlar
Sen kendi çocuğunu gözlemlediğin için görüyorsun yoksa hepsi yapıyor .

Merhaba sosyal iletişimi nasıl sizinle uzun süre göz teması kuruyor mu

Benim de 8bucuk aylık hepsini yapıyor, yapması da gerekiyor, yapmaması sıkıntı 🤔

Su an herşeyi ağzıyla keşfediyor, ifade şekli de el kol hareketleri, mimikler, nesi yanlış geldi anlayamadim?

Tekrar baktım da şimdi..... 3 aylıktan itibaren aynı şeye takmissin sen. O çevreni biraz değiştir ve bebeğini de sal biraz, bu kadar takıntılı davranman normal değil, destek almalısın, inan konularini gördükçe bana fenalık geldi, böyle çok zorlanirsin, şu güzel evreler zehir olur, doktor takip ediyor zaten bı sıkıntı görse söyler.

Back
X