Otobüste yer vermemek

Ben teyzelere amcalara yer veririm. Genç kızkende verirdim. Ama bir gün bir teyze beni sinir etti. 45 yaşlarında bir kadın.

Oğlum var kucağımda 1 yaşında. Karnımda da 4 aylık bebek var. Kadın dikildi tepeme söylenip duruyor. Etraftakiler dinliyor. Bıdı bıdı bıdı.... sırf bana bakıp konuşuyor. En son dayanamadım.

Teyze sana yer vericem de hem kucağımda hem karnımda var. Ayağa kalksam 1 saat hangi birini taşıcam.

Teyze de ayy bilmiyordum dedi. İnsafsız zaten kucağımda var illa karnımdakini de mi söylemem gerekiyor. Hayırrr otobüste bir sürü insan var geldi bana sardı.

Bazıları ayar ediyor yeminle.

Niye saglam bi bozmuyorsunuz boylelerini yaa? Cocuklu veya hamile kadindan yer isteyen birisine-ki bunu soylenerek yapan birisine-kibar olamam yani..

Bende bu gobecık oldugu surece bana hep yer vermek ıcın bırbırıyle yarısan hanımlar;teyzeler;abiler;amcalar oluyor :) Sadece sıslık gobek bolgesınde olunca Hamile sanıyorlardı :KK54::KK55::oops:

Bende bu gobecık oldugu surece bana hep yer vermek ıcın bırbırıyle yarısan hanımlar;teyzeler;abiler;amcalar oluyor :) Sadece sıslık gobek bolgesınde olunca Hamile sanıyorlardı :KK54::KK55::oops:
Ya onu ben de yaptım bir kere. Ama hatun aşırı kızdı bana tip tip bakıp verdiğim yere oturmadı :KK70:

geçen hafta hastaneye gidiyorum , genelde de bol giyinmem göbeğimi saklamam bariz ben hamileyim diye bağırıyorum yani. 3 durak sonra inicem ön kapının ağzında duruyorum. resmen kadının dibinde göbeğim :) bana yer vermedi genede bende hiç ses etmedim ama tip tip baktım. sonrada bi sonraki otobüste şöforün arkasındaki koltukta oturuyorum terste. bi yaşlı amca bindi kalktım hemen yer verdim. sonrada en ön koltukta oturan 2 bayana kalkarmısınız oturcam dedim. şok oldular bişeyde diyemediler sıkıyosa desinler. ön koltuk gazi yaşlı ve hamilelere ait :KK53:
yani gördüğün halde niye yer vermezsin yani içine nasıl siniyor böylelerinin bilmem...

valla ben de süslü püslü gezmeden günden geldiği çok belli teyzoşlara yer vermiyorum. kimse kusura bakmasın. zaten 2 saat yol gidiyorum 5 vesait değiştiriyorum benimki de can. tüm gün çalış et. sonra da ay gençler de artık çok anlayışsız hiç yer vermiyor bilmem ne. ayrıca nezaket kuralları gereği genç erkeklerin öncelikle yer vermesi lazım. etrafta genç erkek görünce ben hiç istifimi bozmuyorum açıkcası.

işe giderken 3 vasıta değiştiriyorum. çok yorgun değilsem yer veriyorum. bence de o kadar erkek varken bir kızın yer vermesi saçma. tıklım tıklım dolu otobüslerde ayakta gitmek çok zor. annem 53 yaşında pek otobüste ayakta duramaz alışkın değil bir yere gidecekse mutlaka yanında biz oluruz. onun o halini gören mutlaka yer vermiştir. bazen yaşanılan çevreyle de alakalı. benim olduğum tarafta yer verilir. ama kalk yer ver şeklinde değil. geçenlerde 4 5 tane 12li yaşlarda çocuklar minibüse bindiler hepsi de oturdu. çocuklar yaşlı biri geldiğinde teker teker kalkıp yer verdi. meğerse yaşlılar otursun diye yer tutmuşlar afacanlar

eskıden verirdim,yaşadığım bazı olaylardan sorna vermıyorum,haa piskoljım ıyı ise verdığım oluyor,ama bana yer verınlınce çok üzülüyorum,kabul etmıyorum,gençlerımıze,zorla oturturum,içiden nasıl gelıyorsa öle yap,ama bazen cidden hastlar oluyor,yuzunden anlıyorsun,hele hamıle olup saklayan,mahcup olan haımlar vr,onlara hemen veırım,ama karnını gözüme sokana değil,genç olsun ayakkabısı yüksek baktım acı çekıyor,duramıyor,onada verıırm,

bir gün dolmuşta elimde çantam, bilgisayarım ve poşette eşyalarım var.yaşlı bir çift bindi.yer vermek için kalkarken dolmuş savrularak gidiyor, elimde eşyalar.amcaya çarptım.bana dünyanın lafını saydı ve kalktığım yere oturdu.eşi; hanım sana yer vermek için kalktı ve sen teşekkür edeceğine bir sürü söylendin dedi.amca hala sert bir şekilde yüzüme bakmaya devam etti.
bir günde otobüste bir amcaya yer verdim.ben de onun başında ayakta duruyorum.iki durak sonra indi ve benden çok daha genç bir bayanı çağırdı.gel sen buraya otur dedi.
bu iki anımı hiç unutamıyorum

Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.
Otobüste gençler bize yer vermiyor diyenlerin çoğu üniversite öğrencilerine ev vermiyor. Bazı yaşlılar gerçekten dinç oluyor. Ve oturan erkek varsa asla kalkıp yer vermem. Ama çok yaşlı zor durumda biri biner de kimse kalkmaz ise. Dur ben erkek olarak size yer vereyim bayanlar otursun derim seslice. Sonra otobüs te kıs kıs gülüşmeler:)

Dün yine otobüste yer kavgası vardı aklıma bu konu geldi

Teyzeler bindi daha merdivende ayy çok dolu dediler şoför bile bu saatte boş sayılır dedi

Arkaya doğru ilerlediler söylendiler neyse zorla yer verdirdiler ikisi oturdu

Sonra biri başladı bu gençlerle ilgili klasik cümlelere X abla kalp ameliyatlı ona yer verin o ayakta duramaz vs sonra zorla birini gözüne kestirdi verdirdi yer

Ameliyatlı olan da madem ameliyatlı gezmeye gitmesin derler şimdi dedi

Bu arada aynı gruptaki diğer ili teyze oturmuş ameliyatlı denilene en son yer bulunmuştu onlar hemen yerleşmiş ameliyatlı X e gel otur bile dememişlerdi

Bunlardan önce de bir teyze vardı bir kız yer vereyim diye kalktı yok olmaz kızım vs dedi bir saat dil döktü sonra bir delikanlı verdi oturdu ama zor oturdu elini falan tutup oturttuk

Sonra bir amca kalkarken bir bayan vardı teyzelere yer veren onu çağırıp oturttu

Eskiden doğru Ahmet vardı hangi davranış doğru şeklinde dün biz otobüsteü izledik kısaca

1.Korktuğunuzu belli etmeyin.
2.Göz teması kurmayın.
3.Kulaklıksız toplu taşıma kullanmayın.
4. Öncelik bakımından işaretlenmiş bi koltukta oturmuyor veya ayakta yolculugu imkansız kılacak objektif ve agır bi nedeni görmezden gelmiyorsanız vicdanınızı gereksiz işlerle boş yere yormayın.

Güvende ve mutlu yolculuklar dileriz.:KK52:
Hahaha ay alemsin ya super:KK70:

Back
X