Arkadaşlar kulağında kulaklık olan gençlere neden bu kadar takıldınız? Suç mu otobüste kulaklıkla müzik dinlemek? Yer verme olayı kişinin insiyatifine kalmış bişeydir. Yer vermeyen kişi için bir sürü şey söylenebilir, laf sokulabilir hatta yüzüne karşı ama neticede kolundan tutup kaldırılabilir mi? Hayır. Kulaklığı var ve oturuyor diye keyfi yerinde gibi bir anlam mı çıkıyor? Herkes bindiği otobüste çevresine bakınmak, insanların durumunu izlemek, olan bitenden haberdar olmak zorunda değil ki. Ne biliyoruz belki o insan ruh gibi o gün? Kafasında kim bilir ne derdi, sıkıntısı var? Bilemeyiz. Yer verip vermemek tamamen kendine kalmış.
Bugün eve dönmek için otobüse bindim. Elimde kocaman bir kutu vardı. Büyük şehirler nereye doğru gidiyor aklım almıyor artık benim. Bizim otobüs geldiğinde ne sıraya geçmek var, ne saygı. Bir yığıntı, güya otobüse binmeye çalışıyor. Elimde hayvan gibi bir kutu olmasına rağmen arkadan ittirenler mi dersiniz, ben kapının ağzında tam binecekken önüme geçmeye çalışan mı... Ayakta gittim, boş yerler vardı fakat oturmadım elimdeki kutudan dolayı. Balık istifi gibi gittik. Durağın birinde şöför o durakta bekleyenleri çok dolu olduğu için almak istemeyince duraktaki insanlar tepki gösterdiler. Bıktım toplu taşımadan, en kısa sürede kendi aracımı almak istiyorum artık.