Otobüste yer vermemek

Bu konuda ben de cok doluyum. Ozellikle biletten muaf olan belirli bir yasin uzerindekiler sinirlerimi bozuyor. Beyefendiler, hanimefendiler oglen cikiyorlar evden, orasi senin burasi benim bir guzel geziyorlar, eve donmek icin is cikis vakitlerinde otobusleri isgal ediyorlar. Bu yetmezmis gibi genclerin yer vermesi icin gozlerinin icine bakiyorlar. Yer verilmediginde de genclere veryansin ediyorlar. Bu ne cesaret? Karsisindaki genclerin yorgun, hasta, rahatsiz olma ihtimalini dusunemeyecek kadar benciller. Sonra da saygi gostermedikleri kisiden saygi bekliyorlar.

Saygi denilen kavramdan bihaberken ucretsiz ulasim hizmeti bizim neyimize?

Yaşlı hamile cocuklu bayanlara mutlaka yer veririm.verilmelide..
Özellikle Erkekler gençler bu konuda cok vicdansızlasmıslar.benim yanımdakiler ve ön arka birileri kalkmıyor hep ben kalkmak durumunda kalıyorum

He ya cikmayalim de mi hic sokaga zaten ne buyuk ayip. Keşke bize 6 ay 1 sene ucretli dogum izni verseler de biz de birkac hafta daha iznimizi uzatacaz diye koca gobegimizle otobuste tramwayda yer isgal etmeyip mis gibi evimizde otursak demi

öyle de işte teyze hayatında hiç çalışmış mı

ona göre dışarı gezmek için çıkılır

hamile kadın da evde yatar herkes onun peşinde pervane olur vs vs

ben, iş için sıra bekliyordum hamileyim, kocaman karnım, oradakiler diyordu ki ayıl bayıl seni öne alsınlar vs

ama kendilerine sıra gelince de önce onun işini yapın diyen de çıkmadı ki bunlar da sözde arkadaşım, selamım sabahım, kahve içmişliğim olanlar

o nedenle ben beklentisiz yaşamayı severim

yalnız geldik yalnız gideceğiz der her işimi kimsenin olumlu bir katkısı olmayacakmış gibi planlarım

bu arada senin de iyice az kalmış; sen de konu açacak mısın doktor sezaryen dedi ama doktora güvenmiyorum siz ne diyorsunuz kızlar diye :) :)

Eskiden 12 saat çalıştığım oluyordu çağrı merkezinde .
Dönüşte metroya biniyordum ama yorgunluktan ölüyorum
Yüzümü insanların olduğu yere hiç çevirmiyordum mecburen
Çevirdiğim an bana yer ver kalk hadi diye bakan gözler oluyordu :D

bu zamane gençleri diye cümleye başlayan teyzelere kır dizini evde otur teyze ahirette yok yazılıyorsun gezme peşindesin de...

bi daha bişi diyemez.. bi kere de gerisi gelir. gerçekten yaşlılara yer verelim ama kokonolara bencede yer yok :cool:
yorumunuza bayildim süper:KK19: ahirette yok yaziliyorsun:KK70::KK70::KK70:

öyle de işte teyze hayatında hiç çalışmış mı

ona göre dışarı gezmek için çıkılır

hamile kadın da evde yatar herkes onun peşinde pervane olur vs vs

ben, iş için sıra bekliyordum hamileyim, kocaman karnım, oradakiler diyordu ki ayıl bayıl seni öne alsınlar vs

ama kendilerine sıra gelince de önce onun işini yapın diyen de çıkmadı ki bunlar da sözde arkadaşım, selamım sabahım, kahve içmişliğim olanlar

o nedenle ben beklentisiz yaşamayı severim

yalnız geldik yalnız gideceğiz der her işimi kimsenin olumlu bir katkısı olmayacakmış gibi planlarım

bu arada senin de iyice az kalmış; sen de konu açacak mısın doktor sezaryen dedi ama doktora güvenmiyorum siz ne diyorsunuz kızlar diye :) :)
Yok canim benim doktor normalci keza ben de oyleyim:) sonuna kadar normal dogum ki benim oglan iriydi bu da böyle :)allah ne nasip ettiyse o olur. Kaldi ki dr um sezaryen gibi bir oneride bulunsa,danisacagim insanlar burdaki hatunlar degil , yine baska bir doktor olur. Sağlık konusunda burdan aldigim yorumlara gore hareket edecek kadar aklimi peynir ekmekle yemedim kimse alinmasin ama ayni zamanda kusura da bakmasin:)

Lisedeyken otobusun en son duragina kadar gitmem gerekirdi. Hergun 20 dk carsiya yururdum sirf oturarak gidebilmek icin. Carsida kadinlar otobuse biner azarlardi beni. Arkadaki otobus bos ama onlar gelip onden kalkacak olana bir de oturarak binmek istiyorlardi. Hic de yer vermezdim. Bi tanesi cok uzerime geldi, kalktim tamam siz gidin ben 15 dk daha beklerim dedim arkadaki otobuse gectim.
Simdi hakikaten kucagimda cocukla yer vermeyenlere ben de kiziyorum.
Resmen savruluyoruz ordan oraya.
Ozellikle 10 dklik yolculuk yapiyoruz dolmusla, 10 dk oturmasa kimse olmez.
Ama bebek elinizde tutacak yer bile bulamiyorsaniz 10 dk olume donusuyor:

Yok canim benim doktor normalci keza ben de oyleyim:) sonuna kadar normal dogum ki benim oglan iriydi bu da böyle :)allah ne nasip ettiyse o olur. Kaldi ki dr um sezaryen gibi bir oneride bulunsa,danisacagim insanlar burdaki hatunlar degil , yine baska bir doktor olur. Sağlık konusunda burdan aldigim yorumlara gore hareket edecek kadar aklimi peynir ekmekle yemedim kimse alinmasin ama ayni zamanda kusura da bakmasin:)

kız şaka yaptım ben sana

Universiteye giderken anadolu yakasindan avrupa yakasina 3 saatte gidip aksam yine 3 saatte dönerdim.Neler yasamadim yollarda kitap olur.Yorgunluktan otobusun merdivenlerine cok oturdugum oldu.Bir sabah zar zor kiyida kosede bir yer buldum.Otobus balik istifi.Baktim ayakta genc bir bey kucaginda kocaman bir cam vazo icinde harika onlarca gül var.Hani cicekcide calisan elemanlar var ya onlardandi tahminimce.Yazik baktim ya kendi dusecek ya vazo.Vazoyu tasiyabilecegimi soyleyip zar zor ikna edip aldim elinden.Cok kibar bir beydi ici hic rahat etmedi.Yol boyunca birkac defa yoruldunuz alayim dedi vermedim.Inerken bir saniye deyip vazonun icinden cok güzel kirmizi bir gul cikartip bana verip tesekkur etmisti.Hic unutmam cok mutlu olmustum.Neticede tasima araclarinda yardimlasmak güzeldir :KK52:

Tramvaya yururken bile zorlaniyorum gecen hafta tramvaya bindim 40 yilda bir oturmusum amcanin biri kizmaya basladi o koltuga engelli yasli ve hamileler oturabilir diye herkesin icinde azarladi beni. :-) Artik cozutmuss bazilari dokunulmazlik verilmis gibiler :KK59:

bence şu 65 yaş dedeler teyzeler evde otursa artık.yaşlı kartından binişlerine bakmışlar istatistik bi dede 104 kere binmiş bir günde yuuuh hiç mi araba tutmaz yorulmazsın bıraksalar otobüste uyuyacak dede.
eskiden saat sınırı varda onuda kaldırdılar artık her dakka biniyolar bide kokuyolar kiiii illallah yani.

Ben sancaktepe Kavacık arası iki çocukla ayakta geldiğimi biliyorum,oğlum çok hastaydı doktorumuz orada mecbur arada otobüse biniyorduk hiç oturmadım kimse asla yer vermez :( büyüklere değilde çocuklu kadınlara mutlaka yer veririm çocuklar yanımda yoksa,çocuk varken kimseye yer vermem :KK12:

Ben veremiyorum cok yorgun olunca kulagima kulaklik takiyorum sonucta genclerde bazen cok yorgun olabiliyor cok yaslilara vermek lazim tabi

bence şu 65 yaş dedeler teyzeler evde otursa artık.yaşlı kartından binişlerine bakmışlar istatistik bi dede 104 kere binmiş bir günde yuuuh hiç mi araba tutmaz yorulmazsın bıraksalar otobüste uyuyacak dede.
eskiden saat sınırı varda onuda kaldırdılar artık her dakka biniyolar bide kokuyolar kiiii illallah yani.

104 muuuuu??? :confused:

Enerjiye bak, ondan o karti alsinlar bence

Yıllarca İstanbul'da günde 4 saatimi toplu taşımada geçirdim. Tabi ki yaşlı hasta ve çocuklu hanimlara yer veriyorum. Sizin bahsettiginiz o teyzelere gıcık oluyorum. Sen keyfi çıkıyorsan ve keyfine düşkunsen bin taksiye. Bir de gerçekten zor durumda olani degil de bu gün teyzeleri "zamane gencleri edebiyati" yapiyor, kalkacagim varsa da kalkmiyorum. Kolay mi haftanin 5 günü 4 saat yol yapmak bir de o kafayla sinavlara hazirlanmak.

Bence yaslilara bi sinirlama getirilmeli. Mesela 6 aydir başka sehirde ikamet ediyorum ve burda 60 yas ustune bedava. Dedeler ekmek almaya bile merkeze iniyor oysa her yer fırın. Onlari da anliyorum bi degisiklik olsun istiyorlar vakit geciriyorlar ama bizim sucumuz ne. Keske hepimizi memnun edecek yontem olsa

eğer otobüste erkekler oturuyorsa asla yer vermem. taciz olur kavga ederim uğraşamam.
mümkün olduğunca boş araca binmeye çalışırım.

hamile ve çocuklu kadın gördüm mu dayanamam hemen kalkarım. Çok yaşlılara da veririm ama dili uzun 40-44 yaş kuşağı yok mu adamı dinden imandan çıkarıyorlar. Geçen yıl 32 haftalık hamileyken minibüse binmek zorunda kaldım. Boştu hemen oturdum zaten ilerde doldu minibüs 3 çocuklu bir kadın bindi biri kucağında bebek diğerleri eteğinde kadının baktım kimse yer vermiyor. Kalktım kadına siz oturun dedim olur mu dedi hamilesiniz. Dedim o benim karnımda ve zaptetmesi kolay ama siz 3 çocukla ayakta duramazsınız. Kadın utana sıkıla oturdu. 20-30 yaş arası delikanlılar da bu sohbeti dinleyip oturmaya devam etti.

Back
X