Otoimmun hepatit

Şikayetleriniz neydi
İlk zamanlarda belirtisi yoktu. Sadece başka hastalığım için düzenli kan veren biriyken o sırada Ast Alt yükseldiğini farkettiler. Sonraki zamanlarda göğüs, göbek,baş ve sırtımın tamamında çıkan sivilcelerdi. Sürekli kaşınırdım ve sivilceler kaşıntı sebebiyle kanar ve kabuk tutardı. Siz de kendinizde bu hastalıktan mı şüpheleniyorsunuz?

Evet ana testim zayıf pozitif çıktı ara ara yükseliyor testlerin yine düzeliyor sizin nekadar yükseldi ve şuan ne durumdasiniz

Evet ana testim zayıf pozitif çıktı ara ara yükseliyor testlerin yine düzeliyor sizin nekadar yükseldi ve şuan ne durumdasiniz
Benim Asma testimde oran yazmıyordu sadece pozitif veya negaif yazıyordu. Benimki Asma pozitif diğerleri negatifti. Diğer değerleriniz nasıl yani ast alt ggt igg? Ben şu an iyiyim. Tedaviye başlar başlamaz değerlerim hemen düzeldi. Zaten ortalama 200 oluyordu çokta yüksek değildi. Ben biraz kendi araştırmalarım sonuçu remisyona girdim. Tam bir yıldır ilaç kullanmıyorum ve değerlerim hala iyi. Lütfen kimse kafasına göre ilaç kullanmamazlık yapmasın. Ben kendi prognozuma ve okuduğum makalelere göre değerlendirdim

Ast alt kaça kadar cikiyordu

Evet düşündüler zayıf pozitif çıktı ana testim 3 ay sonra baktırmam gerekiyor tekrardan

Nerede tedavi oluyorsunuz

Nerede tedavi oluyorsunuz
Tanıyı koyan Uludağ Üniversitesi oldu ama bu süreçte (6yıl) bir çok devlet hastanesi ve toplamda 3 şehrin üniversite hastanesine gittim. Tanı kolay koyulmuyot helede spesifik belirteçler yoksa. Siz nerede araştırıyorsunuz

Biyopsi yapılması daha bana Ana zayıf pozitif çıktığı için ve karaciğer değerleri çok yüksek değildi capada arkadaşım tahlillerime baktı ben çok korkuyorum bu hastalıktan sizin durumunuz iyi sanırım

Şimdi nasılsiniz

Ben de biyopsi kitlerimi çapaya götürdüm onlarda bakmıştı. Evet şükür benim değerlerim çok iyi. 6 yılda tanı koyulduğu için sadece fibrotik bir evre olmuştu yani karaciğerde hafif bir sertleşme olmuştu. Herhalde bu süreçte geçmiştir o da

dün karaciğer değerlerine baktirdim normal aralıkta sence otoimmun hepatit olma ihtimalin varmi

dün karaciğer değerlerine baktirdim normal aralıkta sence otoimmun hepatit olma ihtimalin varmi
Buna kesin bir yorum yapamam sonuçta yanlış yönlendirmek istemem ama eğer otoimmün hepatitsen bile şu an aktif bir durum yoktur diye düşünüyorum yani hastalık vücudunda değildir

Saol canim teşekkür ederim cevap verdiğin için sürekli yazıyorum korkularım da var kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…