• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otomatik makineler/Bebek ihtiyaçları

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8990
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

8990

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2025
86
51
3
39
Hanımlar merhabalar.
Bebek için alışveriş yapıyorum ama kamera, strerilizasyon makinası, sağma makinesi, buhar makinesi için düşünceleriniz neler?
Kullananan ya da kullanmayan annelerden fikir almak istiyorum, bunlar mutlaka alınmalı mı? Mesela buhar makinesi neden kullanılır? Fazla kullanımı sorun teşkil eder mi?

Evinize minik nem ölçer alın öncelikle evin havası çok kuru ise-kışın kalorifer sebebiyle bazen çok kurur- alabilirsiniz. Ama çok elzem değil. Bence nem-sıcaklık ölçer daha öncelikli. Nem düşerse kalorifer üzerine ıslak havlu veya bir bardak su koyup denersiniz. İhtiyaca göre karar verirsiniz ona.

Sterilizasyon makinesi elzem değil ama kolaylık oluyor mama ile beslenen bebeklerde. Özellikle ikiz bebek ve mama durumu varsa mesela çok ihtiyaç ama normalde kaynatarak da sterilize edebiliyoruz biberonları.

Sağma makinesi ilk günler gerekiyor. Kiralayabilirsiniz hastane tipi ihtiyaç kalmayınca gönderirsiniz.

Bakıcıya bırakıp işe başlayamayacaksanız kamera gereksiz. Standart bir telsiz iş görür. Telsiz gerekli yani bence. Gündüz uykularında falan iyi oluyordu. İsterseniz bütçe varsa kamera özellikli alabilirsiniz tabi.

Bunlar tamamen bütçe ve tercih meselesi bence

Evinize minik nem ölçer alın öncelikle evin havası çok kuru ise-kışın kalorifer sebebiyle bazen çok kurur- alabilirsiniz. Ama çok elzem değil. Bence nem-sıcaklık ölçer daha öncelikli. Nem düşerse kalorifer üzerine ıslak havlu veya bir bardak su koyup denersiniz. İhtiyaca göre karar verirsiniz ona.

Sterilizasyon makinesi elzem değil ama kolaylık oluyor mama ile beslenen bebeklerde. Özellikle ikiz bebek ve mama durumu varsa mesela çok ihtiyaç ama normalde kaynatarak da sterilize edebiliyoruz biberonları.

Sağma makinesi ilk günler gerekiyor. Kiralayabilirsiniz hastane tipi ihtiyaç kalmayınca gönderirsiniz.

Bakıcıya bırakıp işe başlayamayacaksanız kamera gereksiz. Standart bir telsiz iş görür. Telsiz gerekli yani bence. Gündüz uykularında falan iyi oluyordu. İsterseniz bütçe varsa kamera özellikli alabilirsiniz tabi.

Bunlar tamamen bütçe ve tercih meselesi bence
Gerekli tüm açıklama yapılmış. Ben hiçbirini kullanmadım. Sadece ilk 15 gün otmatik sağma makinesi kullandım. O da görümcemden ödünçtü.

Hanımlar merhabalar.
Bebek için alışveriş yapıyorum ama kamera, strerilizasyon makinası, sağma makinesi, buhar makinesi için düşünceleriniz neler?
Kullananan ya da kullanmayan annelerden fikir almak istiyorum, bunlar mutlaka alınmalı mı? Mesela buhar makinesi neden kullanılır? Fazla kullanımı sorun teşkil eder mi?

Bu arada evet buhar makinesinin gereksiz kullanımı sorun teşkil eder. Bebekli evde nem oranı %45-60 aralığında olmalıdır genel olarak. Nem fazla olursa enfeksiyon ve alerjik hastalıklara davetiye. Belki de eviniz fazla nemli ve nem giderici almanız lazım. Nem ölçmeden bilemezsiniz.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim hanımlar, çarşıya çıkınca insanın kafası aşırı karışıyor/karıştırılıyor..
teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için ❤️🙏🏻

Hanımlar merhabalar.
Sağma makinesini tam 7 ay kullandım

Sağma makinası lazım ben aktif kullanıyorum kamera da alın bence çok rahat edersiniz

Hanımlar merhabalar.
Merhaba benim ikizlerim var. Mama ile beslendikleri için sterilizasyon makinesi elim ayağım resmen iyi ki almışım diyorum.
Evimin nem oranı iyi olduğu için buhar makinesine ihtiyaç duymadım. Sağma makinesini ilk 2 ay kullandım sütüm azdı zaten daha sonrası için ihtiyacım olmadı ama iki bebek olduğu için aynı anda iki mememyi de emiyolardı sağacak süt kalmıyordu.

İlk oğlumda hiç birini kullanmadım
İkincide phılıps avent sağma makinası aldım hala kullanıyorum tavsiye ederim alacaksanız bu markayı

Süt sağma pompası bebebao kullanıyorum. Başlarda sütün zor geldiği dönemde bence çok gerekli bebek memi emmiyor. E sonrasında da bazen göğsüm çok doluyor bir tarafı emzirirken diğer tarafı sağdığım oldu, poşetlere koydum.
Kamera gereksiz buluyordum ama eşimin ısrarıyla bebevo vm903 aldık. Bence gerekliymiş diyorum 25 günlük tecrübelerime dayanarak😂 ha sesini zaten duyarım sık sık kontrol ederim fln diyenler de var ama benim hep aklım kalıyor benim olmadığım bir odada yatıyosa o yüzden açıyorum yemek falan yerken takip ediyorum.

Sterilizasyon makinesi almadım gerekli görmüyorum bebeğime şuan için emzik biberon vermiyorum. Pompayı falan kendim kaynatıyorum.

Buhar makinesi konusu ben de kararsızım kendim de aslında bazen yoğun öksürerek gece uyanıyorum belki bana da iyi gelebilir ama seçemedim çok da araştırma fırsatım olmadı. Ama yukarda bir arkadaş yazmış odanın nem derecesi de gayet önemli bunu kullanırken

Hava temizleme makinesi önerir misiniz peki? Bir de biberon ısıtıcı Philips avent varmiş gerekli mi bende araştırmadayım 🙏🏻

Hanımlar merhabalar.
Hiçbirini almadım, ihtiyacım da olmadı.

Hanımlar merhabalar.
Bebekler tıkanabiliyor, uyanıyor uykuya döndürmek için gözlemleyip yanına gitmeniz lazım,uyuması için sessiz ortam lazım. Siz iş yaparken gece salonda otururken bile bir kamera ile takip gerekli oluyor. Ucuz olanlardan alıp weweell geri iade ettim hiç iyi göstermiyordu. Philiphs avent aldım çok özelliği var memnunuz.

Koca koca tencerelerde su kaynat bekle (sular israf oluyor her seferinde) aktif olarak biberon göğüs pompası kullanırsan çok işe yarayan birşey. Süt ısıtmak içinde çok iyi. Mamajoo 3 in 1 fiyatı makul.

Buhar makinası astım yapıyormuş aldık iyi gelmedi bana iade ettik.

Süt sağma pompası lansinoh berbat bir marka çok şikayet var asla derim. Daha ilk günlerden bozuldu. Eller serbest mochi çok memnunum.

Back
X