- 21 Nisan 2011
- 6.178
- 7.098
- 398
- Konu Sahibi kalinkaselin
-
evet benım annem ıçınde soylese hoş değil bu bızım için miniminnacık bi örnek uc sene ıcınde altınlarımızı ne yapacagımızdan alacağımız evden memlekete gidince benım annemim evişndemı kendı evındemı banyo yapacagıma kadar karısan bı ınsan bu....Sürekli yapıldığında sinir bozucu bir durum ancak eşinize annesini kötüleyip bak annen YİNE ortalığı karıştırdı demen hoş değil. Kaldı ki birisi annem için öyle dese daha ağırını söylerim. Cut.
Diğer yaşadıklarını bilmiyoruz tabi ama sadece şu araba meselesini ele alırsam eğer: eşin zaten araba konusunda balıklama bir dalış yapıp niyet ne olursa olsun her şeye amade bir görüntü çizmemiş. Gidecekleri yer her neresi ise direk uçuş var mı yok mu çok pahalıya mal olabilir. Biz eşimin memleketine araba yerine zamandan kazanmak için uçakla gidelim dedik. Direk uçuş bulamadık İstanbul aktarmalı ve 2 yetişkin+1 çocuk için 1600TL git gel fiyatı çıktı bize.merhaba kızlar,
direk konuya geçicem belki önemli gelmeyebilir ama sürekli maruz kaldıgım bi konu var....
3 yıllık evliyim kaynanam ve annem aynı şehirde oturuyolar biz uzakta bi şehirde oturuyoruz eltimin biriyle aynı şehiğrdeyiz diğeri kaynanamla aynı apartmanda oturuyo,
bizim üçümüzünde maruz kaldıgı konu şu benim kaynanam açar telefonu oğluna şu şöyle olsun bu böyle olsun diye konuşur biz üçümüzde şikayetçiyiz ben aslında bunun çözümünü bulmuştum kaynana aradığında eşime bişey söylediğinde oda bana söylediğinde bende direk onu arıyodum nasılsın muhabbeti yapmadan eşime bunu bunu demişsiniz neden bana da söylemediniz diyodum geri vites atıyodu ama beni bir yıl önce kızdırdıgı için sadece bayramlarda kandillerde arıyorum eşimle ben varken normal konuşuyo ama diğer eltilerime hala ve daha şiddetli yapıyo ve hala devam ediyo,
son olayımız şöyle:,
eşimin en küçük erkek kardeşi evleniyo balayına gitceklermiş kaynanaların arabasını begenmemeısler onunla gitmek ı9stememısler haklılar çok eskı bi arabaları var bu konuda bende hak veriyorum eşim kardeşiylede konuşmuş oda araba kiralayacağım demiş
bugun kaynana eşimi arıyo bende yanındayım ama benım oldugumu bılmıyo diyoki : oğlumla sen kardeşinle(aynı şehirde bulunan evli kardeşi ve arabası var) konuş ıkınızden birinin arabasını alsın balayına gıtsın bizim arabamızı begenmıyo eşimde diyoki anne ben konuştum araba kıralayacakmış ama kıralama uçakla gidin zaten orda arabaya ihtiyacınız olmayacak biz ne zman gitsek araba otelin onunda yatıyo dedim diyo
kaynanada oglum o sana söyleyemez sen ya benım arabamı al yada diğer abinin arabasının al de diyo
normalde eşimin evlenecek kardeşi arasa abi arabanızı bi hafta alalım dese seve seve veririm çok efendi çok saygılı bi çocuk yeni evlencekler tabıkıde alsınlar ama bunu kaynana araya girip bu şekilde söyleyince cinlerim tepeme çıkıyo oturdugu yerden ortayı karıştırıyo eşime dedim annen gene karıstırdı ortalıgı benim fikrim soruldu mu dedim neymiş annesi olsun dememiş bi kardeşinle konuş demiş...!!!!!!
normalde çok annesınıde savunmaz aslında ama kadın ne demişmiş ya sizce haksızmıyım belki sürekli bu duruma magruz kaldıgım için bu kadar sinirliyim bilemiyorum??????????
aslında söyledıklerınıze tamamen katılıyorum ama benım takıldıgım nokta daha diğer arabası olan kardeşininde haberi yok bızım planımız varmı hıc sormak yok oglum bı plannız var mı vs yok direk kardeşine söyle a bızım arabayı al yada diğer abının arabasını al hangısını begenıyosan de diye emrıvakı yapılmasıDiğer yaşadıklarını bilmiyoruz tabi ama sadece şu araba meselesini ele alırsam eğer: eşin zaten araba konusunda balıklama bir dalış yapıp niyet ne olursa olsun her şeye amade bir görüntü çizmemiş. Gidecekleri yer her neresi ise direk uçuş var mı yok mu çok pahalıya mal olabilir. Biz eşimin memleketine araba yerine zamandan kazanmak için uçakla gidelim dedik. Direk uçuş bulamadık İstanbul aktarmalı ve 2 yetişkin+1 çocuk için 1600TL git gel fiyatı çıktı bize.
Yani bu rakamı neden versinler ki diye düşünmüşler.Kardeşi utanıyordur söylemeye arada sen olduğun için. sen bireysel olarak iyi bir insan olabilirsin ama ilişkilerinizin çok iyi olmadığı aşikar. Böyle bir durumda kvalide oğluyla konuşması kadar normal bir şey yok. Nasıl olsa eşin sana söyleyecek. Bunu hesaplayamacak kadar kafası çalışmıyor mu kvalidenin? Sen kadına gıcık olduğu için ne yaparsa yapsın batacak sana.
evet benım annem ıçınde soylese hoş değil bu bızım için miniminnacık bi örnek uc sene ıcınde altınlarımızı ne yapacagımızdan alacağımız evden memlekete gidince benım annemim evişndemı kendı evındemı banyo yapacagıma kadar karısan bı ınsan bu....
aslında gösterebildiğim için bu seviyede kaldı diyebiliriz kaynanmla aynı apartmanda oturan eltimin evine geleninden gidenine evden gelen azıcık yuksek sesinden gelen yemek kokusuna kadar karısır :)Keşke ilk günden dişinizi gösterseydiniz. Bu zamana kadar yayılmazdı.
ama şöyle bi sorun var eşimin evlenecek kardeşi kaynanamlarla aynı şehirde oturacak biz 700 km uzaktayız sonra arabayı bıze getirmesi gerekecek eşim bu yuzden dolayı ısteseydı veriridim ama oda bunu dusundu heralde dıye araba kıralayacak sandım dedıNeler yaşadığınızı geçmişte bilmiyorum ama kardeşi aradığında eşinizi araba kiralayacağını söylediğinde istersen bizimkini de alabilirsin diyebilirdi eşiniz.
bak şimdi düğün, balayı gibi durumlar özel zamanlardır ve sen de bilirsin ki sizin günlük/ haftalık planlarınızdan önce gelir. Aynı şey senin başına gelse sen evlenmiş olsan ve eltin arabasını vermek için böyle bir cümle gönderse sana: "sordu mu bakalım benim bir planım var mı diye" balayı bilmem kaç ay önceden belli olan bir şeydir ve özel bir zamandır. Abiler, ablalar ellerinden geldiğince destek olmalıdır. Gelinleri kusura bakmazsan bu işin dışında tutmak zorundayım. Aynı şey senin kardeşine olsa bence daha farklı düşünürsün.aslında söyledıklerınıze tamamen katılıyorum ama benım takıldıgım nokta daha diğer arabası olan kardeşininde haberi yok bızım planımız varmı hıc sormak yok oglum bı plannız var mı vs yok direk kardeşine söyle a bızım arabayı al yada diğer abının arabasını al hangısını begenıyosan de diye emrıvakı yapılması
Benim dediğim durum yarım elma gönül alma misali.İllaki bunu düşünür kaynınız.Lakin eşiniz deseydi kv niz böyle konuşma yapmaya fırsat bulamazdı.ama şöyle bi sorun var eşimin evlenecek kardeşi kaynanamlarla aynı şehirde oturacak biz 700 km uzaktayız sonra arabayı bıze getirmesi gerekecek eşim bu yuzden dolayı ısteseydı veriridim ama oda bunu dusundu heralde dıye araba kıralayacak sandım dedı
aslında gösterebildiğim için bu seviyede kaldı diyebiliriz kaynanmla aynı apartmanda oturan eltimin evine geleninden gidenine evden gelen azıcık yuksek sesinden gelen yemek kokusuna kadar karısır :)
bende sınırlerıme hakım olamadan evet o cumle cıktı agzımdan ama haklımıyım haksızmıyım vıcdanım bı haklısın dıyo bı biraz abarmış olabılırsın diyo karar veremedım
kaynanaya kızıp durumu abarttım mı dıyosunuz:)bak şimdi düğün, balayı gibi durumlar özel zamanlardır ve sen de bilirsin ki sizin günlük/ haftalık planlarınızdan önce gelir. Aynı şey senin başına gelse sen evlenmiş olsan ve eltin arabasını vermek için böyle bir cümle gönderse sana: "sordu mu bakalım benim bir planım var mı diye" balayı bilmem kaç ay önceden belli olan bir şeydir ve özel bir zamandır. Abiler, ablalar ellerinden geldiğince destek olmalıdır. Gelinleri kusura bakmazsan bu işin dışında tutmak zorundayım. Aynı şey senin kardeşine olsa bence daha farklı düşünürsün.
dışarıdaki camdan bakınca maalesef öyle.kaynanaya kızıp durumu abarttım mı dıyosunuz:)
ama şöyle bi sorun var eşimin evlenecek kardeşi kaynanamlarla aynı şehirde oturacak biz 700 km uzaktayız sonra arabayı bıze getirmesi gerekecek eşim bu yuzden dolayı ısteseydı veriridim ama oda bunu dusundu heralde dıye araba kıralayacak sandım dedı
sanırım bırazda bunu bekledim ben bı kalinkaselinlede konişim kardeşimi ararım dese daha ıyı olabılırdıBence bu durumlarda siz bir şey söylemeyin kayınvalidenize. Çünkü gelinlerin söylediği ufacık bir şey onları rahatsız ederken oğullarının söylediği sözler rahatsız etmiyor. Bırakın her konuda eşiniz muhatap olsun annesiyle. Siz eşinize sizin de artık bir aile olduğunuzu ve çoğu kararı beraber almanız gerektiğini söyleyin güzel bir dille. Zaten kendisini annesine bunu yansıtır eşimle de konuşmam lazım der bundan sonra.
merhaba kızlar,
direk konuya geçicem belki önemli gelmeyebilir ama sürekli maruz kaldıgım bi konu var....
3 yıllık evliyim kaynanam ve annem aynı şehirde oturuyolar biz uzakta bi şehirde oturuyoruz eltimin biriyle aynı şehiğrdeyiz diğeri kaynanamla aynı apartmanda oturuyo,
bizim üçümüzünde maruz kaldıgı konu şu benim kaynanam açar telefonu oğluna şu şöyle olsun bu böyle olsun diye konuşur biz üçümüzde şikayetçiyiz ben aslında bunun çözümünü bulmuştum kaynana aradığında eşime bişey söylediğinde oda bana söylediğinde bende direk onu arıyodum nasılsın muhabbeti yapmadan eşime bunu bunu demişsiniz neden bana da söylemediniz diyodum geri vites atıyodu ama beni bir yıl önce kızdırdıgı için sadece bayramlarda kandillerde arıyorum eşimle ben varken normal konuşuyo ama diğer eltilerime hala ve daha şiddetli yapıyo ve hala devam ediyo,
son olayımız şöyle:,
eşimin en küçük erkek kardeşi evleniyo balayına gitceklermiş kaynanaların arabasını begenmemeısler onunla gitmek ı9stememısler haklılar çok eskı bi arabaları var bu konuda bende hak veriyorum eşim kardeşiylede konuşmuş oda araba kiralayacağım demiş
bugun kaynana eşimi arıyo bende yanındayım ama benım oldugumu bılmıyo diyoki : oğlumla sen kardeşinle(aynı şehirde bulunan evli kardeşi ve arabası var) konuş ıkınızden birinin arabasını alsın balayına gıtsın bizim arabamızı begenmıyo eşimde diyoki anne ben konuştum araba kıralayacakmış ama kıralama uçakla gidin zaten orda arabaya ihtiyacınız olmayacak biz ne zman gitsek araba otelin onunda yatıyo dedim diyo
kaynanada oglum o sana söyleyemez sen ya benım arabamı al yada diğer abinin arabasının al de diyo
normalde eşimin evlenecek kardeşi arasa abi arabanızı bi hafta alalım dese seve seve veririm çok efendi çok saygılı bi çocuk yeni evlencekler tabıkıde alsınlar ama bunu kaynana araya girip bu şekilde söyleyince cinlerim tepeme çıkıyo oturdugu yerden ortayı karıştırıyo eşime dedim annen gene karıstırdı ortalıgı benim fikrim soruldu mu dedim neymiş annesi olsun dememiş bi kardeşinle konuş demiş...!!!!!!
normalde çok annesınıde savunmaz aslında ama kadın ne demişmiş ya sizce haksızmıyım belki sürekli bu duruma magruz kaldıgım için bu kadar sinirliyim bilemiyorum??????????
yanı aynı konuşmayı annem benımle yapsaydı ne derdim?güzelim, bu iki kardeş arasında gizli bir el. anne eli. kadının kötü niyeti olduğunu sanmıyorum abisinden destek istiyor kardeşi için. bu kadar yıkıcı adım atmayın nolur. biraz daha ince düşünüp anlayışlı olmaya çalışın. empati yapın. o zaman bu kadar üzülmezsiniz.
yanı aynı konuşmayı annem benımle yapsaydı ne derdim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?