- 13 Temmuz 2018
- 926
- 414
- 53
- Konu Sahibi Rapunzelea
-
O turun adını keske paylassanız, şuan cok sıkıntı ama pandemi sonrası yapacağım ilk şey bu olacak. Tek başıma gideceğim ben de!Ben de 30 olacağım birkaç aya. Ve cidden çok heyecanlıyım.
Bence hayatin en güzel yaşları. Güzel bir 30 sene geçirdiğimi düşünüyorum, umarım 30'larimi bitirirken de bunu söyleyebilirim:))
Ben mesela çocukken ailesiyle pikniğe bile yılda bir kez giden bir çocuktum, yuzme öğrenecek kadar ayağım denize girmeden büyüdüm. Bu hep bir eksiklikti ve 20lerim için kendime hedefler koydum. Mesela çok net hatırlıyorum, üniversite yeri seçerken dedim ki 'bu süreçte kendi evine çık ve 4 senenin sonunda 20 şehir gezip dönmüş ol'
Ve gerçekten de bu hedefimi gercekleştirdim,bazen palyacoluk yaptım, bazen düğün hostesi oldum , kuruş kuruş biriktirdim şehir şehir gezdim..sonra mezun olup aile yanına döndüm..bu sefer de yeni hedef koydum, "25 yaşına kadar Avrupa'yı gez" diye, baktım gezemiyorum, bir aya yakın süren- şehir şehir götüren bir tura yazılıp istifa ettim:)
Sonra "30 yaşına kadar 30 ülke gör" hedefi koydum, çok güzel gidiyordum ki pandemi geldi malesef, 2 yıldır aldığım her uçuş iptal edildi. O yüzden hedefime uyamadim malesef ama 30lu yaşlarimdan umutluyum.
Şimdi 30-33 arası için hedeflerim var. En az 6 ay yabancı bir ülkede (mümkünse Asya'da) yaşamak , bilgisayarım ile dünyanın herhangi bir noktasında çalışabileceğim bir iş sahibi olmak, ve kiraya verecegim ilk evimi almak.
Bu hedefleri gerçekleştirebilecegime dair bir inancım var. Ve bu hedefler benim aslında çocukluk hayallerim...
Böyle düşününce otuzlu yaşlar bana heyecan veriyor.
Bu isteklerimi daha küçük yaşta, mesela yirmilerimde gerceklestiremezdim büyük ihtimalle, çünkü
1) ailem geçen zamanla beraber seyehatlerime alıştılar
2) 30 yasidna kadın olarak izin almak zorunda değilim
3) 20li yaşlarda kendimce az çok birikim yaptım, yirmilerin başı zaten okuyarak, iş arayarak ve kazandigin parayı ezerek geçti, birikim işine son yıllarda anca girebildim
4) online çalışacak bir sistem ayarlayabilirdim aslında ama mal tarafıma geldi herhalde, yapamadım ...
Neyse, sonuç olarak çok güzel - hatta harika planlarım var ve 30 yaşımı sevgiyle kucaklıyorum :)) hayallerimi gerceklestirdigim, daha özgür olduğum, keyifli bir dönem olmasini diliyorum.
Bu hedeflerimi gerçekleştirdikten sonraki yillarım icin ben de evliliği dusunebilirim.. belki de bu yillarim deli gibi bir sorumluluğun altına girmeden geçen son yıllarımdir.
O yüzden tadını çıkarmam gerek :)
Bence sen de bu bakış açısıyla bakabilirsin.
Kendine güzel ve keyifli hedefler koy mesela.
Çocukken bu yaşlarında nasıl bir kadin olma hayali kuruyordun?
Hedef bulamazsan da Kendini simartma senen olsun:)
30 yaş sendromu normal çünkü kadın oldugunu hissettiğin yaştır aynı zamanda insana yaşlanıyorum herşeye geç kaldım hissi verir oysaki altın gibi yıllardır bulunması zor ve değerli tadını çıkartın geçicek bu duygularnız daha iyi hissedeceksiniz zamanlaHanımlaaar....
Bir şeylere geç kalmış gibi hissediyorum. Yaş ilerledikçe bu hissim artıyor. Evlilik ,çocuk bu konuları düşündükçe üzülüyorum.Çevremde çoğu arkadaşım evlendi ,çocuğu olan bile var...sanırım o yüzden geç kalmış gibi hissediyorum ve de göz çevremde mimik çizgilerim oluşmaya başlamış bakım yapıyorum ama onları gördükçe kendimi kötü hissediyorum.
Bu başlığı açtığım için çoğu kişiden tepki alacağım biliyorum.
Sizden ricam bu saçma düşünceleri nasıl kafamda atabilirim. Saçma diyorum çünkü düşünmek insanı strese sokmaktan ve üzmekten başka bir işe yaramıyor. Ve de mutluluğu 1 kişiye bağlamak hata.
Takmayanlar, sorun etmeyenler ya da tersi düşünmemi sağlayacaklar nasihat verebilir mi lütfen ya da bu yaşlarda böyle hissetmek normal miŞimdiden teşekkürler ..
36 yaşındayım bir tane kızım varHanımlaaar....
Bir şeylere geç kalmış gibi hissediyorum. Yaş ilerledikçe bu hissim artıyor. Evlilik ,çocuk bu konuları düşündükçe üzülüyorum.Çevremde çoğu arkadaşım evlendi ,çocuğu olan bile var...sanırım o yüzden geç kalmış gibi hissediyorum ve de göz çevremde mimik çizgilerim oluşmaya başlamış bakım yapıyorum ama onları gördükçe kendimi kötü hissediyorum.
Sizden ricam bu saçma düşünceleri nasıl kafamda atabilirim. Saçma diyorum çünkü düşünmek insanı strese sokmaktan ve üzmekten başka bir işe yaramıyor. Ve de mutluluğu 1 kişiye bağlamak hata.
Takmayanlar, sorun etmeyenler ya da tersi düşünmemi sağlayacaklar nasihat verebilir mi lütfen ya da bu yaşlarda böyle hissetmek normal miŞimdiden teşekkürler ..
Ben boşandım .Evlı arkadaşlarımın hepsı pişman .Ne guzel ettın dıolar :):)AhahaHanımlaaar....
Yorumunuzu okudum da hiç hedefim olmadığını fark ettimBen de 30 olacağım birkaç aya. Ve cidden çok heyecanlıyım.
Bence hayatin en güzel yaşları. Güzel bir 30 sene geçirdiğimi düşünüyorum, umarım 30'larimi bitirirken de bunu söyleyebilirim:))
Ben mesela çocukken ailesiyle pikniğe bile yılda bir kez giden bir çocuktum, yuzme öğrenecek kadar ayağım denize girmeden büyüdüm. Bu hep bir eksiklikti ve 20lerim için kendime hedefler koydum. Mesela çok net hatırlıyorum, üniversite yeri seçerken dedim ki 'bu süreçte kendi evine çık ve 4 senenin sonunda 20 şehir gezip dönmüş ol'
Ve gerçekten de bu hedefimi gercekleştirdim,bazen palyacoluk yaptım, bazen düğün hostesi oldum , kuruş kuruş biriktirdim şehir şehir gezdim..sonra mezun olup aile yanına döndüm..bu sefer de yeni hedef koydum, "25 yaşına kadar Avrupa'yı gez" diye, baktım gezemiyorum, bir aya yakın süren- şehir şehir götüren bir tura yazılıp istifa ettim:)
Sonra "30 yaşına kadar 30 ülke gör" hedefi koydum, çok güzel gidiyordum ki pandemi geldi malesef, 2 yıldır aldığım her uçuş iptal edildi. O yüzden hedefime uyamadim malesef ama 30lu yaşlarimdan umutluyum.
Şimdi 30-33 arası için hedeflerim var. En az 6 ay yabancı bir ülkede (mümkünse Asya'da) yaşamak , bilgisayarım ile dünyanın herhangi bir noktasında çalışabileceğim bir iş sahibi olmak, ve kiraya verecegim ilk evimi almak.
Bu hedefleri gerçekleştirebilecegime dair bir inancım var. Ve bu hedefler benim aslında çocukluk hayallerim...
Böyle düşününce otuzlu yaşlar bana heyecan veriyor.
Bu isteklerimi daha küçük yaşta, mesela yirmilerimde gerceklestiremezdim büyük ihtimalle, çünkü
1) ailem geçen zamanla beraber seyehatlerime alıştılar
2) 30 yasidna kadın olarak izin almak zorunda değilim
3) 20li yaşlarda kendimce az çok birikim yaptım, yirmilerin başı zaten okuyarak, iş arayarak ve kazandigin parayı ezerek geçti, birikim işine son yıllarda anca girebildim
4) online çalışacak bir sistem ayarlayabilirdim aslında ama mal tarafıma geldi herhalde, yapamadım ...
Neyse, sonuç olarak çok güzel - hatta harika planlarım var ve 30 yaşımı sevgiyle kucaklıyorum :)) hayallerimi gerceklestirdigim, daha özgür olduğum, keyifli bir dönem olmasini diliyorum.
Bu hedeflerimi gerçekleştirdikten sonraki yillarım icin ben de evliliği dusunebilirim.. belki de bu yillarim deli gibi bir sorumluluğun altına girmeden geçen son yıllarımdir.
O yüzden tadını çıkarmam gerek :)
Bence sen de bu bakış açısıyla bakabilirsin.
Kendine güzel ve keyifli hedefler koy mesela.
Çocukken bu yaşlarında nasıl bir kadin olma hayali kuruyordun?
Hedef bulamazsan da Kendini simartma senen olsun:)
Yorumunuz için teşekkür ederim36 yaşındayım bir tane kızım var
Sana tavsiyem gez toz sevgilin olsun evlen yine gez toz en sonunda çocuk yap 26 yaşındayken evlendim 2 sene önce de kızımı kucağıma aldım düşün..evlendikten hemen sonra çocuk yapmadım ki eşim çok istiyordu hayır dedim gezelim tozalım evliliğimiz bir otursun sonra çocuk..
Ayrıca 30 yaş bunalıma girecek bir yaş değil tam tersine hayatın zevkini eski düşüncelerle şimdiki düşüncelerin farklı olduğu tam anlamıyla kadın olduğun bir yaş 30..
Herşey sende bitiyor ya bunalıma girip kendi kendinin motivasyonunu düşürürsün günlerin depresyonla geçer ya da her yaşın bir güzelliği var ben bu yaşımda da çok güzelim ince çizgilerim belki derin çizgilerim var ama bunlarla benim hayatımı mahvetmeme izin vermiycem deyip silkelenirsin karar senin..ayrıca botoks dolgu diye birşeyler var di mi baktın memnun değilsin gidip yaptırırsın kendini bu kadar üzmeye değer mi?
Haydi kalk ve ben çok güzelim her halimle ve her yaşımda de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?