• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovülasyon doğru bilinen yanlışlar

Arkadaşlar sitede hep pik günü sonraki gün çatlama günü gibi konuşmalar oluyor ovulasyon testi hakkında ama her zaman durum böyle değil bence çünkü pik günü zaten catlama günü oluyor ben 2 3 aydır doktor da takip ettim ve ovulasyon testi ile .ovulasyon testi 1 gün pik olanlar için söylüyorum pozitif olduğu zaman genelde 6 8 saat içinde yumurta çatlamış oluyor mesela ben bu ay 14.gundr testim öğlen 12 pozitif pik çıktı akşam 7 de kontrolüm vardı gittim catlamis dedi doktor yani 6 7 saat sonra pikten sonra catlamisti bir gün oncesi 13.gun de yaptığım test yeni kirmizilasmaya başlamıştı o zaman anladım ertesi gün catlayacagini. Yani pozitif oluyor 24 36 saat sonra çatlıyor diye birsey yok herkeste pik olunca catlama çok yakın demek saatler içinde 3 5 saat içinde oluyor yani pozitif test günü aslında catlama günü. Bunu benim.gihi farkeden varmi
Merhaba pik günü demek ovulasyon günü mü yanı yumurtlama günü mü oluyur ovulasyon tarihinde mi ilişki olmalı yoksa öncesinde mi kusura bakmayın bilmiyorum da o yüzden sordum

Merhaba pik günü demek ovulasyon günü mü yanı yumurtlama günü mü oluyur ovulasyon tarihinde mi ilişki olmalı yoksa öncesinde mi kusura bakmayın bilmiyorum da o yüzden sordum
Pik günü evet yumurtanın catladigi gün oluyor. Hani diyorlar ya pik görünce 1 sonraki gün test yapınca silik çıkınca yumurta çatlamış demek diye. İşte pik günü sonrasi yumurta catlamiyor. Pik gününde catliyor zaten. 1 sonraki gün yapılan testin silik çıkması demek bu oluyor yani. Yumurtanin dün catladigi anlamına geliyor. O yuzden pik günü yumurtanın catladigi yerinden ciktigu gün evet

Back