• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon gebe kalamama

• Konu Sahibi Konu Sahibi kubraz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kubraz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2025
6
1
1
29
Bana yardımcı olur musunuz ? Biz 1.5 senedir çocuk deniyoruz olmuyor ,doktora göründük benim değerlerim normal amh fsh tsh th her şey normal değerde çıktı ama kilom 98 sonra endokrin metabolizma doktoruna göründüm kan verdim ama onda da bir şey çıkmadı yani tiroid belki sorunludur dedik onda da bir şey çıkmadı eşim de spermlerine baktı onda da bir şey yok ama ovulasyon testi yaptığımda silik çıkıyor bazen hiç silik bile olmuyor ve pozitif de olmuyor 1 senede farklı 2 ayda ovulasyon testi yaptım hiç pozitif görmedim neden acaba

Hiçbir şeyinizin olmamasına sevindim ama kilonuz fazla. Bence sıkı bir diyete girmelisiniz, gebelik olursa eğer üzerine alacağınız kilolar sağlığınızı riske atabilir. Anne sağlıklıysa bebekte sağlıklıdır. Şuan bir sorun olmayabilir, ama gebe kalırsanız sorunlar baş gösterebilir 🌸

Kilonuzun fazla olması yumurtlamayi etkiler. O yüzden de ovulasyon testinde yumurtlama goremeyebilirsiniz. Boy kilo endeksinde ideal kilonuz kaç ise ona yaklaşmaya çalışın derim. Sağlıklı beslenerek. Yürüyüşler yapın.. şekeri hamuru ekmeği kesip antioksidan içerikli besinler tüketin.

Kilonuzun fazla olması yumurtlamayi etkiler. O yüzden de ovulasyon testinde yumurtlama goremeyebilirsiniz. Boy kilo endeksinde ideal kilonuz kaç ise ona yaklaşmaya çalışın derim. Sağlıklı beslenerek. Yürüyüşler yapın.. şekeri hamuru ekmeği kesip antioksidan içerikli besinler tüketin.
Teşekkür ederim allah razı olsun

Hiçbir şeyinizin olmamasına sevindim ama kilonuz fazla. Bence sıkı bir diyete girmelisiniz, gebelik olursa eğer üzerine alacağınız kilolar sağlığınızı riske atabilir. Anne sağlıklıysa bebekte sağlıklıdır. Şuan bir sorun olmayabilir, ama gebe kalırsanız sorunlar baş gösterebilir 🌸
Allah razı olsun teşekkür ederim 🌸 diyetteyim zaten iştahlı biri hiç olmadım evlendim de vşendikten sonra kilo aldım birazda gen ile alakalı ama inşallah geri vericem 🙏🏻

Allah razı olsun teşekkür ederim 🌸 diyetteyim zaten iştahlı biri hiç olmadım evlendim de vşendikten sonra kilo aldım birazda gen ile alakalı ama inşallah geri vericem 🙏🏻
Canım burada bir diyetisyenin önerileri vardı. Sağlıklı yumurtlama için çok güzel bir liste hazırlamıştı. Dur bulursam sana aticam. Ekran resmi almıştım. Buldum sana atıyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20250928-202512.webp
    Screenshot_20250928-202512.webp
    69,7 KB · Görüntüleme: 17
Tabii ki kilo bu alınır da verilir de önemli olan başlamak umarım süreç hızlı ilerler ♥️

maalesef fazla kilo kan pıhtılaşmasını arttırdığı için yumurtalar yeteri kadar büyüyemiyor veya sağlıklı büyüyemiyor olabilir.

akdeniz diyeti yumurta gelişimini destekler, bol su için ve bol hareket edin. en olmadı doktorunuza ovulasyon testinizin hiç pozitif olmdığını söyleyin. ben 8 ay ovulasyın testinde hiç pozitif göremeyince doktoruma söylemiştim. yumurtalıkları uyarıcı ilaçla yumurtalarımı büyütmüştük. hatta ilk kullandığım ayda 5 olgun yumurtam vardı.

ama dediğim gibi sağlıklı beslenme ve hareket cok önemli

Back
X