Ovulasyon günü

Jenh

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2017
3
0
1
40
herkese selam ovulasyon sonrası 14 geçtikten sonra yeni adet dönemi başlar şeklinde biliyoruz ama , 28 günde bir adet dönemi düşünüldüğünde 14. Gün ovulasyon beklenirken ovulasyon kiti ile 20. Gün pozitif sonuç almak mümkün mü? Adet süresi 28 gün olup ovulasyon günü 20. Gün yani bu kadar geç olan var mı ? Anormal bir durum mudur bu ?

Olabilir. Bu işin tam bir standardı Yok. Ortalaması var. Geç döllenme olma sebebi mesela bu işte. 14. gün yumurtlaması gereken 20. günde yumurtlarsa ve döllenme gerçekleşirse geç döllenme olmuş oluyor ve gebelik süreci 1 hafta geriden geliyor.

Teşekkür ederim luteal faz her kadında 14 gündür diye bir yazı okuyunca endişelendim

Teşekkür ederim luteal faz her kadında 14 gündür diye bir yazı okuyunca endişelendim
Klasik kitap bilgisi. Ama işte maalesef biz kadınlar pek klasiğe sadık kalamıyoruz. Bu nedenle bazılarımız daha zor hamile kalıyor işte. Klasik kitaplardaki gibi olsak hepimiz ilk denemede hamile kalırdık yada tam korunma sağlamak bu kadar zor olmazdı.

Valla canim şu an bende bu durumu yaşıyorum galiba 30 günde bir adet goruyorum ama ovulasyon kitinde 19.gün pozitifi gördüm

Merhaba Kızlar;

Bende yeni katıldım aranıza :)
Önceden üye olmadan okuyordum yazılanları.

Ben 7 aylık evliyim 27 yaşındayım ve artık hamile kalmak istiyorum. Geçen ay denemeye başladık olmadı. Bu ay umudum var. Dün ovulasyon testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı 13.günümdü ve çalışma yaptık :) Ovulasyon testine devam edeceğim ama inşallah yumurtlamamı kaçırmamışımdır.

Aynı zaman da vücut ısımı da ölçüyorum yumurtlamamı öğrenebilmek için, vücut ısısı ve ovulasyon testi ile var mı takip eden bu şekilde ?

Yanına kalp koyduklarım ilişki günlerimiz

21/12/2017 6. gün 36,1
22/12/2017 7. gün 36,1 ♥
23/12/2017 8. gün 36,1
24/12/2017 9. gün 35,8 ♥
25/12/2017 10. gün 36,2
26/12/2017 11. gün 36,2
27/12/2017 12. gün 36,3 (beyaz akıntım gelmeye başladı ve kasık ağrısı oldu) ♥
28/12/2017 13. gün 36,3 (akıntı devam, kasık ağırısı - ovulasyon testi silik çizgi) ♥
29/12/2017 14. gün 36,1

Yani kizlar diyorsunuzki illa catlayip dollenmezse 14 gun sonra regl oluyorsun olayi standartmi sadece.yani ben diyelim yumurtladim dollenmedi 7 gun sonrada adet olabilirmiyim yani

luteal faz standart olarak 14 gün kabul edilmiş ancak bazı kadınlarda standart geçerli değil ki benim de öyle değildi , şuan 14 haftalık hamileyim doktorum da bebeğin görüntüsünden anladı sizde geç yumurtlama var yumurtanız illa ki 13-14. günlerde atılacak diye bişey yok ki dedi . Kitlerle lh sıçramanızın kaç gün sürdüğünü takip edebilirsiniz ben pko belirtisi verdiğimi uzun süren lh sıçramasından anlayıp doktora gitmiştim. Genelde lh sıçraması bir iki gün sürer bende beş gün boyunca çift çizgi çıkmıştı bu normal değil. Kitler bende bu işe yaramıştı

Ben bu ay yapiyirum aslinda.suan 13.gundeyim ve hala silik cizgi cikiyor.bastaki 14 degisebildigini biliyorum.ben sonraki 14 kastetmistim.yani yumurtladik dollenmedi diyelim 14 gun sonra kesin hasta olunur deniliyorya ondan bahsetmistim.28 veya 29 gunde regl oluyorum.silik cizgi acaba yanliz yumurtlama gunundemi koyulasiyor.yoksa artarakmi koyulasmasi lazim.

selam kızlar;

düne kadar ateşim 36,3 çıkıyordu bu sabah ölçtüğümde 35,9 a düşmüştü bugün ovulasyon testimde de çizgi koyu çıktı sanırım bugün yumurtladım bende resimleri de ekliyorum bu pozitif mi sizce çalışmalara başlamalı mıyız ?

Eklentiler

• IMG_7704.webp
    7,9 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_7707.webp
    13,6 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_7709.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_7713.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_7714.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_7718.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 31
En ustteki songunmu canim eger oyleyse yani bugununkiyse bence esitlenmis bugun yarin ve ertesi gunu degerlendir ve teste devam et siliklesinceyide degerlendirdinmi tamam demektir ins.

En ustteki songunmu canim eger oyleyse yani bugununkiyse bence esitlenmis bugun yarin ve ertesi gunu degerlendir ve teste devam et siliklesinceyide degerlendirdinmi tamam demektir ins.
çok teşekkür ederim canım yorumun için bunların hepsi bugünkü canım ama sanki bana control çizgisinden de koyu renkte gibi geldi ikinci çizgi

çok teşekkür ederim canım yorumun için bunların hepsi bugünkü canım ama sanki bana control çizgisinden de koyu renkte gibi geldi ikinci çizgi
Zaten oyle olmasi lazimmis bugun yumurtlama gunun bence 24 veya 36 icinde catlayabilir bugun ve yarini muhakkak degerlendir.onemli olan yumurta catladiginda icerde spermle karsilasmasi.

Zaten oyle olmasi lazimmis bugun yumurtlama gunun bence 24 veya 36 icinde catlayabilir bugun ve yarini muhakkak degerlendir.onemli olan yumurta catladiginda icerde spermle karsilasmasi.
çok teşekkür ederim canım inşallah rabbim hepimize sağ salim sağlıklı bebişler nasip eder :)

kızlar anlamadım ya resimleri yüklüyorum bak ilki dünkü test diğeri bugün kü. Dünkü T çizgisi C den sanki daha koyuydu ama bugünde silik değil yani yumurtam çatlamamış mı ? normalde çatlamış olması gerekmiyor mu ? çatlamama ihtimali var mı ? ya böyle birşey mümkün mü ?

Eklentiler

• 02-02-2018.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 44
  • 03-03-2018.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 30
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…