Gebeliğe Hazırlık Ovülasyon testi hakkında bilgi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

mcrf789

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2020
274
104
53
İlk defa ovülasyon testi deniyorum bilgi verir misiniz 14.gün yapmaya başladım yani dün
DBD41F80-BD81-417B-9C71-0FF14D26D3E4.webp

Reglden bir iki gun sonra basliyorlar diye biliyorum ama

Yaa ben bilmiyordum yani duymamıştım onu 14. Gün başlanıyor diye duymuştum
Toplu test alin erken baslayin iki üc gün yapilan Testler de Ben de pek basarili olamadim sanki arada yumurtlamayi kaciriyorum gibi, adetim duzenli olmasina ragmen arada 15. gün bazen 21. grün yumurtluyorum App kullanin clue Ben memnunum gecmis aylarda hangi gün yumurtlamis oldugunuzu da söylüyor

Pko varsa geç yumurtlama ve erken yumurtlama olabiliyor kimi 10. Günde olurken kimi 14 / 20/ 22/25 günde olabilir adetten sonra hemen başlayanlar genelde pko olanlar

Pko varsa geç yumurtlama ve erken yumurtlama olabiliyor kimi 10. Günde olurken kimi 14 / 20/ 22/25 günde olabilir adetten sonra hemen başlayanlar genelde pko olanlar
Adetim düzenli ama tam ne zaman yumurtlama oluyor bilmiyorum ilk defa deniyorum ovülasyon testini de

Biraz geç başlamışsınız. Adetinizin ilk gününden sayarak 9. Gün başlamanız en iyisi yani mesela ayın 1inde adet gördüyseniz ayın 9unda teste başlayın. Sabahın ilk idrarı değil de mümkünse ilk idrardan 2-3 saat sonra çok içecek tüketmeden testi uygulayın hergün aynı saatte yapmaya çalışın o önemli. Ovulaston testi her zaman çift çizgi çıkar önemli olan 2. Çizginin yani test çizgisinin en az kontrol çizgisi kadar koyu çıkmasıdır. Koyu çizgiyi yakaladığınız o gün dahil 3 günü değerlendirmeye çalışın.

Koyuyu yakaladıktan sonra hormon düşmeye başlayacağı için test de tekrar silikleşmeye başlar yani bu ay kaçırmış olabilirsiniz. Ovülasyon daha gerçekleşmediği için de silik çıkıyor olabilir, ovülasyon çoktan gerçekleştiği için de silik çıkıyor olabilir.

Koyuyu yakaladıktan sonra hormon düşmeye başlayacağı için test de tekrar silikleşmeye başlar yani bu ay kaçırmış olabilirsiniz. Ovülasyon daha gerçekleşmediği için de silik çıkıyor olabilir, ovülasyon çoktan gerçekleştiği için de silik çıkıyor olabilir.

Back
X