ovulasyon testi hakkinda sorum var

Bernaistanbul

❤️🌿
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
1.082
657
123
36
Merhaba arkadaslar,

bugun eczaneden ovulasyon testi aldim ve bu sayfadan bir arkadas gebe kalmadan once folik hapini onermisti onu aldim.

ovulasyon testi nezaman kullanmaliyim, kullanim klavuzunu okudum ama pek bisey anlamadim ..

2 aydir ugrasiyorum cocuk icin ama beceremiyorum Telefonda takvim indirdim yumurtlama donemini hesap etmesi icin ama adetim de duzensiz oldugu icin tutturamiyorum. Daha once hic hesaplamiyordum adet gunlerimi, her ay oluyorum nasil olsa diyordum. Son 3 aydir takip ediyorum ve 30 gunde bir 33 gunde bir adet oldum.

Gecen ay 15 ekimde adet oldum bu ay ise 17 kasimda oldum .

Biri bana yardimci olsun, yumurtalama gununun en yuksek gununu nerden anlayabilirim ?

Merhabalar, ben de ayrı bir topic açmak istemedim. O yüzden buradan devam etmek istedim benim sorumda sizinkine benzer. İnşallah tecrübeli arkadaşlardan birisi yardımcı olur bize. Ovulasyon testlerini adet bitiminden kaç gün sonra yapmaya başlamak gerekli ve her gün yapmalı mıyız? eğer test o gün pozitif çıkarsa gün içerisinde herhangi bir saatte de ilişki olsa olumlu sonuç alınır mı? İnşallah birileri yardımcı olur

Yumurtlama adetinizden yaklaşık 14 gün önce olur. Yani adet döngüsü 30 gün ise aşağı yukarı 16. Günde yumurtlama olur.

Buda 9. Günde ovulasyon testine başlamanız demektir. Her gün aynı saatte ve öğleden sonra yapılması önerilir. Çünkü LH hormonu (yumurtlamayı sağlayan hormon) günün ilerleyen saatlerinde idrarda miktarı artar.

Ve çok önemli: her iki çizginin aynı koyulukta ve hatta test çizgisinden daha koyu olması gerekir. Bunu yakaladıktan sonra 24-36 saat içinde yumurtlama gerçekleşir. Bu gün ilişkiye girmek hamile kalma oranını yükseltir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Canım benim ortalama donem suren adet arası ne kdr. Mesela 27 benimdi ve ben 12 günde ovula testınden yaptım iki yağlı cızgı cıktı. Aynı gundede gebe kalmışım.
Sende yaz gunlerın ne kdr. Benim teldede var takvım ve o 13 gunu gosteriyordu ve bu zmn kdr onla tutturamadım.

Testi her gun aynı saatte yapmalısın, iki saat oncede sıvı tuketmeyi azaltmalısın

Adet olana kadar her gün ilişkiye girsen yada iki günde bir , ozaman da tuturamazmisin ?

Adet olana kadar her gün ilişkiye girsen yada iki günde bir , ozaman da tuturamazmisin ?
Biraz muhabbetin dışından giriş yapıyorum ama cevaplamak istedim hergün ilişki sperm kalitesini düşürüyor iki günde bir daha iyi sperm içerde 72 saate kadar canlı kalıyor ama yumurta hücresi 24 saat dayanabiliyor yani iki günde bir de tutturma
İhtimali yüksek

Test pozitif çıktı ovulasyon un

Test pozitif çıktı ovulasyon un
Canım hamilelik belirtileri bolumunde ovulasyon takibi yapilan topic ler var onları takip etmeni öneririm. .
Bugün pozitif çıktıysa beklenen gün yarın demek.. Sen işi şansa bırakma bugün ve yarın iki gün üst üste bebek çalışması yapın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…