• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon Testi Ve Deneyimlerimiz:))

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
yanii bak 6 sene diyorsun.. kuzum ya zor Rabbim nasip eder tabi ki zamanını bekliyor işte..
ovu testiyle ne zamandır takip yapıyorsun?
benim de ilk bebiş gittikten sonra 3 sene bile isteye korundum 9 ay sonunda kızıma hamile kaldım.. nasip işte.. :110:
Buay basladim canim 5aralikta basladim birdaha kullanicagimi sanmiyorum surekli test yapicam diye enfeksiyon kaptim:KK70::KK70:

yanii bak 6 sene diyorsun.. kuzum ya zor Rabbim nasip eder tabi ki zamanını bekliyor işte..
ovu testiyle ne zamandır takip yapıyorsun?
benim de ilk bebiş gittikten sonra 3 sene bile isteye korundum 9 ay sonunda kızıma hamile kaldım.. nasip işte.. :110:
Rabbim sana bagislasin insallah

Çok geçmiş olsun canım benim eliminde hızlı bakalım allah herkese şifa versin canım bunlar bişey değil
Aynen öyle canım. Düzenli içsin ilacını benim 2 ayda düzene girdi hemen. Ama ne zamanki arada düzeni kaöırsam tekrar yükseldi o yğzden artık korkarak düzenli saatli içiyorum yoksa şaşırıyo hemen anlıyorum çarpıntı yapıyor

Ah canım yaa elbette benm ki suan hiçbişey değil sadece 5 aydır uğraşıyoruz uğraşmak bile değil nedir ki ama şu çevre yok mu hemencik hamile kalanlar bebekleri gözümün önünde büyüyenler hadi sıra sizde sıranız geçti bile diyenler inana hiçbi yere gitmek istmyrm
çevreye bakmayacaksın kusura bakma kuzum sen cahil misin?:işsiz: milletin ağzı torba mı ki büzesin.. onlar konuşsun dursun :KK67:
sen de öyle insanlarla takılma bi zahmet.. ortamını değiştir okul ne okulu oraya git işte ders dedin de? ne âlâ.. otur kitabını oku kahveni iç ohh miss.. :süslü:

Aynen öyle canım. Düzenli içsin ilacını benim 2 ayda düzene girdi hemen. Ama ne zamanki arada düzeni kaöırsam tekrar yükseldi o yğzden artık korkarak düzenli saatli içiyorum yoksa şaşırıyo hemen anlıyorum çarpıntı yapıyor
Aynen kzuum aksatma hatta alarm kur ben folik aside bile bildirim yaptım hep saatinde içiyorum sabah aksam

Kizlar sonunda beklenen oldu ve adet oldum cok sukur. Demekki 11_ 12 aralikta yumurtlamisim bu ay ovulasyon isini öğrenmis oldum. Bende gec yumurtluyorum galiba. Doktor folidoce vermisti 6 aydir kullaniyorum hic bir ise yaramiyor

Bende yürüyüş yapıyorum ama soğukalrda malum oğlumu da bırkacak yer olmayınca çıkamıyoruz artık, evde zumba pilates yapıyorum hergün yoksa bu tiroid ilaçalrı kg yapıyor zaten zor verdim kiloları geri almaya hiç niyetim yok :) alacaksam gebelikte alayım diyorum :)))
evde var top üstüne oturmaya korkuyorum kızım kullanıyor valla :))
bant var onla hareketler yapmam lazım yapamıyorum.. hareketsizlikten bütün bunlar... biliyorum da işte kalkacak gücü bulamıyorum... sonra kısır döngü oluyor :))

çevreye bakmayacaksın kusura bakma kuzum sen cahil misin?:işsiz: milletin ağzı torba mı ki büzesin.. onlar konuşsun dursun :KK67:
sen de öyle insanlarla takılma bi zahmet.. ortamını değiştir okul ne okulu oraya git işte ders dedin de? ne âlâ.. otur kitabını oku kahveni iç ohh miss.. :süslü:
Canım çevremi malesef bırakamam çok yakın akraba malesefff.. takmaktan kastım sadece artık üzüldüğümü farkettim canım yüzüm gülüyormuş gibi yapıyorum ama içimi kimse bilmiyor amaan neyse kuzum yaa açıktan bi bölüm seçtim de onu okuyorum canım bu sene 2.sınıf çocuk gelişimi okuyorum anlıcan kafa hep cocuklarla baksana nerde kaçcam2düaüncelerden okul bile çocukla alakalı:-)

Aslında doktor Bana sorun yok demişti canım tedavi amaclı olduğunu blmyrdum öğrendiğim iyi oldu evet ben geçen ay ilk ovülasyonumu yapmıştım Doktorun tabi haberi yok gerçekten geç yumurtlayıp zor çatlamıştı o zaman inofolic vermesi isabet olmuş inşallah bu ay faydasını görürüm 10 gün olcak kullanalı haftaya da büyük ihtimal yumurtlama günüm yani 15 gündür kullanıyor olcam yumurtlama zamanı
İşte bunları da dr a söyle canım bana sorıyor mesela dr ben anladığım için söylüyprum bide eski dr olunca oğlumda falan da biliyor hep aynı düzen hiç değişmiyor benim. 10 12. Arası yumurtlama olıyor. Sen hiç bırakma iç devamlı canım bu ilaç da düzenli kullanınca işe yarıyormuş ama çok masraflı galiba. İncir kürü denedin mi hiç canım onu da düzenli deneseydin keşke bi ama çok erken daha ya korkma yani 1 sene olmazsa dr a gitmek lazım keainlkle. Ben artık gitmicem mesela en son mayısta kürtaj oldu tamam sonra kimyasla oldu ama bide bizim hiç düzenli değil ayda 1 ilişki o da denk gelecekde tutacak da .. eşim işi stres, sigara, yani keçiboynuzu kürü yaptım ama içmedi bıraktı bi daha d yapmıyorum yapmicam. İşte dr a gitsem aylardır olmuyo desem düzenli ilişki varmı dicek e ben yok 1 kez oluyo diyince e siz denemiyorsunuz o zaman dicek yani normal olarak .. en az 6 ay düzenli ilişki olsun diyor tüm dr lar. Neyse kısmet bakalım

İşte bunları da dr a söyle canım bana sorıyor mesela dr ben anladığım için söylüyprum bide eski dr olunca oğlumda falan da biliyor hep aynı düzen hiç değişmiyor benim. 10 12. Arası yumurtlama olıyor. Sen hiç bırakma iç devamlı canım bu ilaç da düzenli kullanınca işe yarıyormuş ama çok masraflı galiba. İncir kürü denedin mi hiç canım onu da düzenli deneseydin keşke bi ama çok erken daha ya korkma yani 1 sene olmazsa dr a gitmek lazım keainlkle. Ben artık gitmicem mesela en son mayısta kürtaj oldu tamam sonra kimyasla oldu ama bide bizim hiç düzenli değil ayda 1 ilişki o da denk gelecekde tutacak da .. eşim işi stres, sigara, yani keçiboynuzu kürü yaptım ama içmedi bıraktı bi daha d yapmıyorum yapmicam. İşte dr a gitsem aylardır olmuyo desem düzenli ilişki varmı dicek e ben yok 1 kez oluyo diyince e siz denemiyorsunuz o zaman dicek yani normal olarak .. en az 6 ay düzenli ilişki olsun diyor tüm dr lar. Neyse kısmet bakalım
Bu ay da sorun yaşarsam gidicem canım çünkü geçen ay ilk ovülasyon denememde farkettm geç catladıgını yumurtanın ondan öncesi zaten cahillik bilmiyordumki catlıyormu catlamıyormu kür yapmıyorum canım ama eşim her sabah bir kaşık keci boynuzu pekmezi içiyor işe gitmeden2bende gün içinde havuç ve incir tüketmeye çalışıyorum suyunu içmiyorum ama incir yemeği bile sevmyrum zar zor tüketiyorum

Kizlar sonunda beklenen oldu ve adet oldum cok sukur. Demekki 11_ 12 aralikta yumurtlamisim bu ay ovulasyon isini öğrenmis oldum. Bende gec yumurtluyorum galiba. Doktor folidoce vermisti 6 aydir kullaniyorum hic bir ise yaramiyor
Hayırlısı olsun canım tabi geç yumurtlama varsa başka bir tedavi uygulayabilir dr un.

Fotoğraf bu
E58BC054-3715-4591-BE9F-9557B494DBD7.webp

evde var top üstüne oturmaya korkuyorum kızım kullanıyor valla :))
bant var onla hareketler yapmam lazım yapamıyorum.. hareketsizlikten bütün bunlar... biliyorum da işte kalkacak gücü bulamıyorum... sonra kısır döngü oluyor :))
Kalk kalk tembellik yapma :) hareketin sporun da yumurtlama da çok etkisi var gerçekten farkediyorum bende. Sonuçta kan akımı daha rahat iyi oluyor rahim bölgesinde canım hiçbişey yapamsam müzik açıyorum oğlumla durduğum yerde dans yaparak tempolu yürüyüş yapar gibi yyani dans yapıyoruz kendime geliyorum hemen

Bende yürüyüş yapıyorum ama soğukalrda malum oğlumu da bırkacak yer olmayınca çıkamıyoruz artık, evde zumba pilates yapıyorum hergün yoksa bu tiroid ilaçalrı kg yapıyor zaten zor verdim kiloları geri almaya hiç niyetim yok :) alacaksam gebelikte alayım diyorum :)))
Gecmis oolsun canim ben de bir yil once gittim doktora tsh degeri 0.12 cikti nnormal degerin 0.38_5.33 arasi olmolmasi gerekiyormus zehirli guatirdan suphelendiler endokrinoloji ye gonderdi baska bir test yaptilar 15 gun sonuc bekledik cok sukur temiz cikti guatir falan yokmus kadin dogumcum bu deger duzelmeden hamile kalma dedi ve beni diyetisyne gonderdiler iyot yoksun diyeti yaptim bibir ay boyunca ve bana ilac verdiler. İlacin baya yan etkisi vardi bu yuzden bir ay sonra tekrar test yapacagiz dedi doktor. Bede kendi vucudumu onlardan daha iyi taniyorum ve ilaci icmedim sadece diyeti uyguladim çünkü bu zamana kadar boyle birsey yoktu bende normalde hafta da birkez balik yerdik bunu haftada iki defa ya cikardik. Sonra benim durduk yere atesim cikmaya basladi testleride tam ates cikmadan once yaptirdik. Bir ay sonra sadece diyetle duzeldi bende tekrar gitmedim o doktara. 6 ay sonra baska doktora gittim ve cok sasirdi ve dediki biz hamile kalmak isteyen bayanlarda ilk haftada iki defa balık tuketmesini oneriyoruz dedi ve iyot testi yaptirdi bana ve esime normal iyot alimi 10_20 arasi oolmaliymis benimki 6.59 esimde ise 1 cikti ikimize iyot ilaci verdi birde bende d vitamini baya eksik cikti onun disinda degerlerimiz normaldi

Bu ay da sorun yaşarsam gidicem canım çünkü geçen ay ilk ovülasyon denememde farkettm geç catladıgını yumurtanın ondan öncesi zaten cahillik bilmiyordumki catlıyormu catlamıyormu kür yapmıyorum canım ama eşim her sabah bir kaşık keci boynuzu pekmezi içiyor işe gitmeden2bende gün içinde havuç ve incir tüketmeye çalışıyorum suyunu içmiyorum ama incir yemeği bile sevmyrum zar zor tüketiyorum
Pekmez hiçbi işe yaramıyo canım eşimde yiyodu bişeye yaramıyodu ne zamam kür yapsam ama taze tüketse tutuyordu ama bu ay 5 6 gün içti başka içmedi be de bıraktım. Uğraşamam hiç. Ben 28 eşim 39 yaşında o yaşından dolayı acele ediyo yoksa benim bi acelem yok. Zaten işte böyle ayda 1 le olmazsa en son nisan da falan giderim dr a direk aşılama yapsın artık o da kim bilir ne kadar

Pekmez hiçbi işe yaramıyo canım eşimde yiyodu bişeye yaramıyodu ne zamam kür yapsam ama taze tüketse tutuyordu ama bu ay 5 6 gün içti başka içmedi be de bıraktım. Uğraşamam hiç. Ben 28 eşim 39 yaşında o yaşından dolayı acele ediyo yoksa benim bi acelem yok. Zaten işte böyle ayda 1 le olmazsa en son nisan da falan giderim dr a direk aşılama yapsın artık o da kim bilir ne kadar
Yaşıt sayılırız canım 27bende kürü keçi boynuzuyla mi hazırlıyordun

Back
X