Gebeliğe Hazırlık Ovulasyon testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

melek076

A winner is a dreamer who never gives up.
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2022
2.734
2.361
63
Merhaba Arkadaslar.
Bu 2. denediğimiz ay ve bu sefer ovulasyon testi ile denemek istedim.
İkimizde de sorun yok çok şükür
Adetim hep 27-28 gün
Şimdi bilmediğim çok şey olduğu icin bu bugün yaptığım iki testte değerlendirmeli miyim .
Bugün adet bitiminden 10. Gündeyim .
Sizce daha erken değil mi ??
Yardımcı olursanız sevinirim

Canim adet baslangicindan itibaren hesaplicaksin, yani aslinda 15. gunundesin, yumurtlaman baslamis. Ne zaten adet oldun? Ben 9 Temmuzda oldum, suan yumurtlama donemindeyim

Canim cevabin icin çok teşekkür ederim . 11 Temmuz da adet oldum 5 gün sürdü . Ordan saydığım zaman bugün 11. Gün olmuyor mu ?
Bana çok etken geldi bu pozitif testler

Evet dogru 11. gunundesin. Yok normal, cunku yumurtlama gununden 5 gun oncesinden itibaren cinsel iliskiye girilmesi oneriliyor. Aslinda tam su sekilde hesaplayabilirsin, onumuzdeki ay adet olacagin zamandan 14 gun oncesi yumurtluyorsun. Bence sen bugun yumurtluyorsun ya da yarin :)

Çok teşekkür ederim canım. Şimdi beni hemen yargılayacaksınız ama ben kızım olsun istiyorum. Bunun icin belirli şeyler var mıdır . Yüzde 50 şansım var onu biliyorum. Veya şöyle dim erkek icin ne yapılmalı onu bilsem yapmam mesela :)

Tamamen sans ne yazik ki cinsiyeti belirlemek icin yapabilecegin hicbir sey yok. Ben de bu konuyu yabanci kaynaklardan da arastirdim ama ne yazik ki hicbirisinin bilimsel bir dayanagi yok.

Hani diyorlar ya yumurtlama döneminde daha çok erkek ondan önce kız . Ama tabi dediğin gibi 50/50 şans

Kızlar ayın 8 inde adet oldum 12 sinde bitti.Bugün ovülasyon testi aldım.Uygulamada 24 ü yumurtlama gösteriyo.Ama uygulamaya inanmak istemediğim için ovülasyon testi aldım.Bugünden başlamalı mıyım? Yada nasıl yol izlemeliyim.Daha önce hiç kullanmadım nasıl kullanılıyo yardımlarınızı bekliyorum hanımlar

Bende 2 aydır kullanıyorum . Sana tavsiyem tam C Cizgisi T den daha koyu olduğu zaman ilişkili geçir o günleri cünkü o ihtimali yükseltiyor . Bide günde hep aynı vakitte test yap . Uzmanlara göre 15-20 arası en iyi saat dilimleri ve en net görebildiğin zaman . Mesela diyelim pozitif çıktı hemen ilişkiye git ve o andan itibaren önündeki günlerde 2 test yap günde . Ne zaman ki bir çizgi siliklenmeye başlarsa o zaman yumurta çatlamış denektir
Umarım sana biraz yardım edebildim

Canım ben de 9 temmuzda adet oldum, uygulamada da 23 temmuz ovülasyon gösteriyo, ne tesadüf ben de uygulamaya güvenmediğim için gittim bugün test aldım testi yaptın mı sen, nasıl çıktı?

Ozaman önemli olan çift çizgininde koyu olmasısiliklenmeye başladıysa bişey yapmamam mı lazımilk defa kullanıcam ya emin olmak istiyorum yanlışta yapmak istemiyorum

Canım ben de 9 temmuzda adet oldum, uygulamada da 23 temmuz ovülasyon gösteriyo, ne tesadüf ben de uygulamaya güvenmediğim için gittim bugün test aldım testi yaptın mı sen, nasıl çıktı?
Yapmadım daha canım çünkü bilmiyorum nasıl kullanmam gerektiğini mesela 1 saate kadar yapsam onu olur mu ki acaba

Ozaman önemli olan çift çizgininde koyu olmasısiliklenmeye başladıysa bişey yapmamam mı lazımilk defa kullanıcam ya emin olmak istiyorum yanlışta yapmak istemiyorum
Silindiği zaman bile hala devam değerlendirme yapabilirsin :)

Yapmadım daha canım çünkü bilmiyorum nasıl kullanmam gerektiğini mesela 1 saate kadar yapsam onu olur mu ki acaba
Bence hemen yap . Çoğu pakette yazıyor zaten . Sik bir şekilde idrara sokuyorsun 10-15 saniye arası sonra düz yere koy 5 dakikaya sana gösterir sonucu :)

Bence hemen yap . Çoğu pakette yazıyor zaten . Sik bir şekilde idrara sokuyorsun 10-15 saniye arası sonra düz yere koy 5 dakikaya sana gösterir sonucu :)Hadi bakalı
Bence hemen yap . Çoğu pakette yazıyor zaten . Sik bir şekilde idrara sokuyorsun 10-15 saniye arası sonra düz yere koy 5 dakikaya sana gösterir sonucu :)
Hadi bakalım teşekkür ederim yardımın için

Kızlar bu ovulasyon testi için şunu sormak istiyorum ben geçen ay kullandım teste göre yumurtlama gördüm ertesi gün yine teste göre tek çizgi oldu ve çatlama oldu.. buraya kadar tamam ama bu yumurtanın tüplerden atıldığını sağlıklı bir çatlama olduğunu gösterir mi doktorum hormon testimde ve muayene ettiğinde bir sorun görünmüyor dedi ama ben maalesef gebelik elde edemedim

O test sadece yumurtanın çatlatacağını gösteriyor ama o spermin ulaşacağını kesin demiyor . Bence o ay tutmadı . Bende de geçen ay aynısı oldu

Yaptım şuan böyle

Eklentiler

• E490339F-A122-42F8-B7E0-32ECC87CDE5D.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 91
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…