Ovülasyon testinde pik olup farklı gün değerlendirip gebe olan var mı ?

daisygirl_tr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2024
41
12
3
32
Kızlar selamm... Eşi sık sık seyahate giden çiftlerden biri olarak bu konuda deneyimli anneleri yoruma davet ediyorum. Ovülasyon testinde pik gördüğünde değerlendiremeyip farklı bir günde hamile kalan var mı acaba ? Yani şöyle ki perşembe günü testte pik gördüm uygulamada da öyle gösteriyordu ancak pazar günü eşimle bir araya gelebildik. Yani hep bir matematiği mi var bu işin ? Hiç şansımız yok mu ? Çünkü denk gelemiyor malesef ((((

Yumurtlama ortalama 24 saat sürüyor. Yumurtalama gerçekleşirken ya ortamda hali hazırda sperm olması lazım, ya da yumurtlama bitmeden spermin yetişmesi lazım. Mesela bugün yumurtlama gününüz. Aşağı yukarı 3 gün önceden ilişki yaşamış olmanız lazım. Spermin rahimde 5 güne kadar yaşadığı da söyleniyor ama ortam pHsı sıcaklık vs her şeyin mükemmel olması lazım o yüzden 5 gün demiyorum. 3 ideal. Örneğin Ayın 14.ünde yumurtluyorsanız 11,12,13,14 ünde bu günlerden birinde veya bir kaçında ilişki olması gerek. 15. Gün ihtimal düşer. 16. Gün artık mümkün değildir.

Teşekkür ederim. Bekliyorum hala bende çok umudum yok açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…