Merhaba arkadaşlar ovulasyon testı geçen ay ve bu aylını atıyorum geçen ay 12. Günde pık olmuş aynı koyulugu yakalamışt ama bu ay tam koyu olmadan tekrar sılık oldu kacırdım galıba yumurtlamayı

Bir de ovulasyon testı ne zaman yapıyorsunuz ben 6 buçuk gıbı yapıyorum 4 den sonra su alımı yapmıyorum ve ne kadar idrarı bekletmek lazım
Birincisi Strip test kullanırsan renkler daha iyi belli oluyor. Kaset testleri niyese ben hiç sevmedim.
İkincisi bu testleri kullanmadan önce matematiksel hesap yapmalısın. Yani potansiyel olarak hangi günler de yumurtlayabilirsin o günün hesabını çıkarman gerek. Örneğin 28 günde bir adet olan birisi adetin başlangıcından sayarak 14. Gün yumurtlar.
Örneğin eylül 1 adetin birinci günü. 14 eylül adetin 14. Günü. Çatlama günü herzman silik görürsün. Pik gördüğün yumurtlama işlemi başladı demek. 12-24 saat sonra da çatlama olacak anlamına gelir.benimki pikten 17 saat sonra çatlıyordu. Pikten 17 saat sonra kasıklarımda ağrı oluyordu. Ozaman anlıyorum ki çatlama başlayacak veya başladı demek.
Şimdi matematiksel olarak 14 eylül çatlama günün olarak bulduk diyelim. Artık ovulasyon takibini yapacaksın. Bunu da 10 eylülden itibaren yapacaksın. Yani çatlamadan 4 gün önce başlayıp çatlamadan 2 gün sonraya kadar test yap. Belki ikinci bir yumurta vardır ve 24 saat aralığı ile arka arkaya çatlayabilir.
10 eylülden başlayıp bir sabah bir akşam olacak şekilde yap. Ben hep test yapacağım günler sabah 8:30 da kalkardım. Kahvaltımı yapardım. Ondan sonra hiç bişe yemezdim ve içmezdim. İkinci idrar ile öğle saat 12:00 ye kadar bekleyip testimi yapardım.
İkinci testi de en garanti akşam 19:00 da görürdüm. Saat 16:30 da birşey yiyip içmezdim. Saat 19:00 da ikinci testi yapardım. Niyese gece 22:00 veya sonrası testlerim hep dalgalı çıkardı diye saat19:00 da yapardım
Yukarıdaki hesaba göre konuşuyorum Muhtemelen 13 eylülde en piki göreceğin gün olacaktır. Saat 19:00 da piki görürsen gece geç saatte 3. Testi de yapabilirsin. Düşüşe geçip geçmediğini anlaman için diyorum. Düşüşe geçtiğinde zaten 12-24 saat içinde çatlama başlayacaktır.
Naçizane fikrim eğer hamile kalmak istiyorsan kaliteli yumurta geliştir. Kaliteli yumurtanın çatlaması ile kalitesiz yumurtanın çatlaması arasında fark var.
Bu yüzden d vitamini 29 dan büyük olsun,ferritin(demir deposu) 40 dan büyük olsun, b12 değerin 300 den büyük olsun. Yumurtlama gününe vitamin değerlerin böyle girmiş olmaya çalış. Düşükse bir kaç ay takviye al ve yükselt
Eşin de d vitamini,b12 sini kontrol ettirsin. Sperm üzerinde etkileri var bunların. Eğer onunda değerleri düşükse bunları destekle yükseltsin