Ovulasyon testleri 🤐

Durutuna21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2019
315
236
53
Bir markanın ovulasyon testini yaklaşık 10 gündür deniyorum, ama hep aynı tonlarda çıkıyor 2. Çizgi.
Bu ne demek anlamıyorum

Hep bu şekilde, ne cok silik ne de kontrol çizgisinden koyu oluyor. Yaklaşık 2.5 yıldır evliyim ama 37 yaşındayım eşimde 42 . O yüzden artik çok bunaldim. Görünürde öyle bir sıkıntı da yok. Rahimde polip vardı aralık-2007 atında alındı. Ama mayıs oldu hala bişey yok.

Eklentiler

• 20200518_164359.webp
    27,1 KB · Görüntüleme: 23
Merhaba;

Ben de 8 ay denedikten sonra Ocak ayında ovulasyon testi kullandım ve hamile kaldım. Maalesef dış gebelik ile sonuçlandı. Ameliyat oldum ve şimdi tekrar deneyeceğim.

Ovulasyon testlerini saat kaçta yapıyorsunuz? Sabah ilk idrarla yapmayın deniyor. Sabah 10-akşam 20 arasında bir saatte (hep aynı saatte) ve öncesinde 2 saat sıvı içmeyi kısıtlayarak yapmanız gerekiyor.

Benim de aynen sizin gibi çıkmıştı uzun süre testlerim. Normal yumurtlama zamanımdan 2 gün sonra çok koyu testi yakalamıştım. Testi yapmaya devam edin.

Şimdi benim de testim hiç koyulaşmadı (yumurtlama günüm 2 günü geçmesine rağmen) sanırım bu ay yumurtlamıyorum. Dış gebelik sonrası yumurtalık kisti nedeniyle doğum kontrol hapı kullanmak zorunda kaldım. Bazen yumurtlamadığımız aylar olabileceğini öğrendim. Ama eğer adetleriniz düzenliyse (21 günden az değil ve 40 günden fazla değilse) her ay yumurtluyor olma ihtimaliniz yüksek. Benim yaşım 34. Doktorum yumurta rezervini gösteren amh testine de baktı ve 0,61 çıktı (düşük). 2 ay daha deneyip tüp bebek tedavisine başlayacağız gibi görünüyor maalesef.

Sizin de eğer denemenizin üzerinden 6 ay geçti ve hala gebelik oluşmadıysa mutlaka kadın doğum doktoruna gitmenizi öneririm. Ultrason ile muayene yapılması ve sorun yoksa hormon testlerine bakılması (eşinizin de spermiyogramının yapılması) ve ona göre tedaviye başlanması gerekiyor.

Saatlere ve sıvı kullanımına dikkat ediyorum, benim de aralıkta rahim de polip vardı onu aldilar. 6 ayıda geçti, galiba biz de tüp bebek yapacagiz. Bir umut doğal yoldan olurmu diyorum, ovukasyon testini deniyorum . O da hep boyle cikiyor , anlamadim . Persembe doktor kontrolum var , hayirlisi bakalim ne diyevek acaba

Görebildin mi 2. çizgiyi? Yaşlarımız poliplerimiz evlılık zamanımız da aynı :) merak ettım gorunce

Hadı bakalım hayırlısı olsun güzel haberlerin alırız ınsallah, daha önce denemısmıydın tüp bebek?

Hadı bakalım hayırlısı olsun güzel haberlerin alırız ınsallah, daha önce denemısmıydın tüp bebek?
Daha once denemem olmadi. Subat ayında yapacaktık, yapmadı doktor rahim kalinlasmasi var diye ilaç tedavisi verdi. Nisan 15 te kontrol olcakti , virüs sebebiyle kapalıydı hastanenin bu bölümü. Şimdi perşembeye randevu aldim , insallah sorun olmazsa deneyeceğiz. Hayırlısı bakalım hepimizin hakkında. Siz ne yapacaksınız , denediniz mi tüp bebek?

Canım bende bu test takibi ile hamile kaldım. Daha sonra kaybettim. Ama şuan yumurtlama ypk. Adetinin kaçıncı günündesin ?

Canım bende bu test takibi ile hamile kaldım. Daha sonra kaybettim. Ama şuan yumurtlama ypk. Adetinin kaçıncı günündesin ?
Gecmis olsun canim , adetin 32. günündeyim ama benim adetim cok düzensiz. 40 -50 -60 gün...vs hiç belli olmuyor. Ortalama 45-50 gibi oluyor. O yüzden bu test benim için zorunlu gibi. 5 gün önce en köyü halini gördüm sanirim , ertesi gün siliklesti hemde. Hayırlısı bakalım.

Hadi bakalım inş tutmuştır. İki çizgiyi koyu gördüğün günden sayarsan. 15.gün gebelik testi yap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…