• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ovulasyon

hdozkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
2
0
86
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar;
Aranıza yeni katıldım. Forumalrı gezerken birbiriniz ile yapmış olduğunuz iletişim ilgi çok hoşuma gitti ve ben de sorularıma aranızdaki tecrübeli kişilerden yanıt alabilirim diye katılmak istedim.
Ovulasyon döneminde ilişkiye girmek hamile kalma olasılığını arttırıyor, peki ovulasyongününden bir gün önce yada bir gün ilişkiye girmek de olasılığı arttıran etkenlerden birimidir?
Şimdiden Teşekkür ederim.

Ovulasyon günü ilişkide ihtimal daha fazla olur diye düşünüyorum. Spermlerin canlılığı ve hızı açısından.

ovulasyon gününden 3-4 gün önce ilişki başlanır ovuşasyon gününe kadar devam edilir. çünkü spermlerin rahim yaşama süresi 72 saate kadar oluyor. uvulasyonda yumurta 12-24 saat canlı kalabiliyor ovulasyonun bazı zamanlarda mevsimsellik stress gibi faktörlerden dolayı 1 gün erken veya geç olma ihtimali vardır. o yüzden ovulasyondan 3 gün önce ve ovulasyondan 1 gün sonraya kadar hamilelik ihtimali yüksektir. bu zaman aralığını değerlendirmelisin. adet siklüsün düzenliyse son adet olacağın tarihten 14 gün çıkararak bulursun. yani 26 günde bir adet görüyorsan 26-14:12 yani adet başlangıcından sayarak 12. gün muhtemel ovulasyon tarihindir ki bu oran %70-75 tir. çok bilimsel yadım galiba...:) umaraım amacına ulaşırsın canım...

Back
X