ovulasyon

elifzeynel

Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
63
0
16
Fransa
merhaba kizlar, benim bir sorum olacak, ben 21 gun arayla adet oluyorum, bugun 19 gun ve ben adet oldum, ovulasyon zamanimi nasil belirlicegimi bilemiyorum, 14 gun hesapladigim zaman tutmuyor cunku suanki adet gunumun sonunu gosteriyor, hemen adetim biter bitmez ovulasyon olamam ya, bana bu konuda bilgi sahibi olan yardimci olabilirmi??,

ovülasyon adet dongusunden 14 gün çıkarıldığında olur. yani 21 günse eğer 21-14=7. gün ovülasyon 19 günse eğer 19-14=5. gün ovülasyon.. yalnız burda şöyle bir durum war.. bazı doktorlar 21-35 gün adet döngüsünü normal bulurken bazıları 25-35 gün adet döngüsünü normal buluyor.. böyle kısa sürenlerde luteal faz defektinde şüphe edilebılıo.. yani döllenmeden sonraki bebeğin rahme tutunmasına hazırlık yapılan dönem.. işte bu yuzden bence bı doktora git adetın 3. ve 21. günü yapılan kan testlerınden ol.. gerekırse adet dongunu 2-4 gun uzatırlar.. bence daha az zaman harcarsın bebiş yolunda.. yani belki döllenme war olur ama bebek tutunamaz Allah korusun.. bu yüzden hazır adetın basındayken bi testlerını yaptır.. hatta gitmişken yumurtanın olgunluguuna da bakar doktor.. sana ilişki günleri tavsıye edebılır..

onerileriniz icin cok tesekkur ederim, onceden 21 gun arayla oluyordu, bu ay 19 gun arayla oldu, bu son 8 aydir boyle, onceden gayet normaldi adet gunlerim, 25 ile 28 gun arayla oluyordum, 2 tane cocugum var zaten, doktora gitmem en iyisi dedeginiz gibi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…