Sıcak külleri kaldı ve erguvan kapısı muhteşem bir ikilemedir.Yurdumun savrulan hayatlarına ,büyük acılarına ,derin baskılarına kayıp yılların çocuklarına ve inanılmaz bir aşka tanık olursunuz.İçinizi hem acıtır hem sızlatır
Sıcak Külleri Kaldı'yı başta zorunda kalarak okumuştum.Fakat okurken sanki bir film izliyor gibi çabuk bitmişti.Öyle güzel bir anlatımı var.Onu bitirince hemen Erguvan Kapısı'nı da okudum.Onu da bitirdiğimde aynı şekilde etkilendim.
Sonra Elveda Alyoşa,Kedi Mektupları derken tüm kitaplarını okudum nerdeyse.
Hala da herkese tavsiye ederim.
Kitapla ilgili bu güzel ve öz bilgilendirme için teşekkürler.. a.s.kayıp sözde başka bir oya baydar gördüm ben daha mahçup daha temkinli yazmış sıcak külleri kaldı daki gibi gürül gürül gitmiyor başka bir mecrayı yazmış tabi ama şunu söylemek gerekir istanbullu entellektüel aydınların anadolu coğrafyasını özellikle de doğu yu anlatırken düştüğü iyi niyetli yabancı durumuna düşmemiş.Bu kadar yabancı olduğu bu coğrafyada üstelik bir erkeğin ağzından anlatıyor hikayeyi ,ben oraları tanıyan biri olarak şaşırarak okudum.Birde oğul var tabi yine ,söz de kayıp oğul da.
Duymadım ancak olabilirliği yüksek bir iddia.. "Bir yazar siyasi bir süreci, barındırdığı acıları özümseyerek nasıl bu kadar güzel anlatır?" sorusuna bir cevap olabilir bu iddia..Ben bir arkadaşımdan Sıcak Külleri Kaldı'nın Oya Baydar'ın kendi hayatı olduğunu duymuştum.Oğlunu kaybetmiş.Hatta o kitapta sonradan evlendiği Ömer'de şu anki eşiymiş.(Sanırım Agos'ta yazıyordu bir ara,hala var mı bilemiyorum.)
Benden başka duyan oldu mu bunu acaba?:uhm:
Ben bir arkadaşımdan Sıcak Külleri Kaldı'nın Oya Baydar'ın kendi hayatı olduğunu duymuştum.Oğlunu kaybetmiş.Hatta o kitapta sonradan evlendiği Ömer'de şu anki eşiymiş.(Sanırım Agos'ta yazıyordu bir ara,hala var mı bilemiyorum.)
....Bu arada sevgili püsküüt burada kitaplar ve yazarlarla ilgili bu paylaşımlar benim için de çok keyifli ve değerli sevgiyle hepkaydirigubbakcemile3
Ben bir arkadaşımdan Sıcak Külleri Kaldı'nın Oya Baydar'ın kendi hayatı olduğunu duymuştum.Oğlunu kaybetmiş.Hatta o kitapta sonradan evlendiği Ömer'de şu anki eşiymiş.(Sanırım Agos'ta yazıyordu bir ara,hala var mı bilemiyorum.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?