- 14 Temmuz 2014
- 21
- 0
- Konu Sahibi sinpalabrass
Aslında sözlerime nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Çünkü tabiri caizse söylemesi kolay ama yapması oldukça zor olan şeyler denmesini istemiyorum. Tarafsız yaklaşıyorum çoğu zaman kendime. Yine de bir son, sonuç bulamıyorum. Olmuyor, yapamıyorum. Herkes gibi benim de bir derdim var yüreğimi yaralayan. “Neden böyle oldu ki?” dedirten. Birini seviyorum ve sevmek dünyada yapabilceğimiz en güzel şey. Buna hep inandım. Aynı zamanda hayat felsefem arasında vazgeçmekte yoktur. Hep savaşırım. Savaşmaya değer şeyler için, beni mutlu edecek şeyler için. Neyse, konuya dönersek sevgim karşılıklı ve bundan eminim. Ama sorun şu ki biz ne kadar seviyorsak birbirimizi o kadar da farklı aile yaşayış tarzlarımız. İmkansız mı? Hayır, yapabiliriz. Merak edecekler için söylüyorum: mezhep farklılığı var. Türk-Kürt farklılığı var. Yaşayış farklılığı var. Var da var. Bakın bunlar benim için hiç önemli değil. İnsan ayrımı yapmam. İnsanı yaradandan ötürü severim. Ve görüyorum ki bunlar bizim için bir sorun olacak. Şimdi diyeceksiniz ki bırak, ayrıl, kendinize göre birilerini bulun, sevmek her şey değil özellikle evlilikte, farklısınız… AMA ben farklı olduğumuzu düşünmüyorum. Bir insanda önce neyi seversiniz? Ben önce yüreğine bakarım. Ve yüreği öyle sıcak ve masumdu ki beni tamamladı, mutlu etti. Gerisi teferruat dedim ama öyle olmayacağını anladım. Ve şimdi bırakmak istemiyorum. Bırakamayacağımı biliyorum. Aa şunu da söylemeliyim öğrendiğim yani birbirimizi tanımaya başladığımız zamanlarda çok şaşırdım ama biz farklı yaşayış tarzlarında aynı kaderi yaşamışız. Aynı aile sorunları, aynı acılar, aynı korkular ve aynı tepkiler. Gerçekten hepsi aynı. Tüm ilişkilerimiz. Farklılığın içinde bir aynılık var. Anlam veremiyorum ve ne yapacağımı bilmez haldeyim. Seviyorum, seviyor. Buna eminim sadece emin değilim de görüyorum aynı zamanda. Şöyle de bir problem var ki o benim kapalı olursam daha rahat olacağımızı düşünüyor evlenirken. Kızmayın bana ama kapanmak istemiyorum evet müslümanım ama Allah için yapmıyorsam kulu için yapamam her ne kadar çok sevsemde kulunu. Çok uzun oldu sanırım ama bekliyorum okumanızı, yazmanızı… Teşekkür ederim.