Öyle sıcak ve masumdu ki

sinpalabrass

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2014
21
0
Aslında sözlerime nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Çünkü tabiri caizse söylemesi kolay ama yapması oldukça zor olan şeyler denmesini istemiyorum. Tarafsız yaklaşıyorum çoğu zaman kendime. Yine de bir son, sonuç bulamıyorum. Olmuyor, yapamıyorum. Herkes gibi benim de bir derdim var yüreğimi yaralayan. “Neden böyle oldu ki?” dedirten. Birini seviyorum ve sevmek dünyada yapabilceğimiz en güzel şey. Buna hep inandım. Aynı zamanda hayat felsefem arasında vazgeçmekte yoktur. Hep savaşırım. Savaşmaya değer şeyler için, beni mutlu edecek şeyler için. Neyse, konuya dönersek sevgim karşılıklı ve bundan eminim. Ama sorun şu ki biz ne kadar seviyorsak birbirimizi o kadar da farklı aile yaşayış tarzlarımız. İmkansız mı? Hayır, yapabiliriz. Merak edecekler için söylüyorum: mezhep farklılığı var. Türk-Kürt farklılığı var. Yaşayış farklılığı var. Var da var. Bakın bunlar benim için hiç önemli değil. İnsan ayrımı yapmam. İnsanı yaradandan ötürü severim. Ve görüyorum ki bunlar bizim için bir sorun olacak. Şimdi diyeceksiniz ki bırak, ayrıl, kendinize göre birilerini bulun, sevmek her şey değil özellikle evlilikte, farklısınız… AMA ben farklı olduğumuzu düşünmüyorum. Bir insanda önce neyi seversiniz? Ben önce yüreğine bakarım. Ve yüreği öyle sıcak ve masumdu ki beni tamamladı, mutlu etti. Gerisi teferruat dedim ama öyle olmayacağını anladım. Ve şimdi bırakmak istemiyorum. Bırakamayacağımı biliyorum. Aa şunu da söylemeliyim öğrendiğim yani birbirimizi tanımaya başladığımız zamanlarda çok şaşırdım ama biz farklı yaşayış tarzlarında aynı kaderi yaşamışız. Aynı aile sorunları, aynı acılar, aynı korkular ve aynı tepkiler. Gerçekten hepsi aynı. Tüm ilişkilerimiz. Farklılığın içinde bir aynılık var. Anlam veremiyorum ve ne yapacağımı bilmez haldeyim. Seviyorum, seviyor. Buna eminim sadece emin değilim de görüyorum aynı zamanda. Şöyle de bir problem var ki o benim kapalı olursam daha rahat olacağımızı düşünüyor evlenirken. Kızmayın bana ama kapanmak istemiyorum evet müslümanım ama Allah için yapmıyorsam kulu için yapamam her ne kadar çok sevsemde kulunu. Çok uzun oldu sanırım ama bekliyorum okumanızı, yazmanızı… Teşekkür ederim.

Sen onu herhalıyle sevıyorsun..
Ama o senı olduğu gıbı kabul etmemiş..

Mezhep farkı beni aşar..benim için öncelik sevgıdır..ınsanıyettır..

Degıl mezhep,her ınsan bırbırınden farklıdır..
Ortak payda da bulusulabılıyorsa..ozgurlukler,dusunceler kısıtlanmıyorsa..kişi kendinden odun vermıyorsa evet mutluluk vardır..

Bırde elalem ne der..denmıyorsa..

farklı dınde evleneneler var mutlu olan var olmayan var ayrı konu ama türk kurt mezhep ayrımları nedır gercekten dınler ayrı olsa aıleler farklı belkı oyuzden isıtemıyolar dıycam ama mezhep bılmıyorum ben mezhep ımamlarına saygı duyuyorum sevıyorum ...ama hepımız muslumanız ve parca parcayız mezhep kavramını bunu bazen anlamakta cok zorlanıyorum.. ve sevıyorsan mucadle et ama kendınden odun vererek degıl kapanmanı istemıs senden... bunu zorla degıl kul ıcın degıl kendn ıstedıgın ıcın içinden geldıgı için yapmalısnız kendınden ödün verme...

Canim sen onu her haliyle sevmissin ama o kendince şöyle düşünüyor ben kotu bisey istemiyorum kapansin allahin yolunda olsun boyle seni kapatarak sevap kazanacagini dusunuyordur çünkü cevremde kapali aileler acik gelin oldugubda ben kapanmasına vesile oldum sevaba girdim diye düşünüyorlar.ama seni anliyorum sonuçta kapanmak birinin demesiyle de olmaz içinden gelicek kapanicaksin baski yokki dinde.yani ne kapalilar görüyorz gunumuzde sadece sac kapali tüm vücut hatlari acik olanlardan da belirgin olan .o tarz olanlar iste zorla kapanmis aile baskisi .bence baskasi için değil kendin için içinden geliyorsa kapan sevdiğin kişiye de evlendikten sonra içimden geldiğindekapanirim diyebilirsin.mezhep ayrimida kurt te ttürk te müslüman hepimiz turkuz ayni toprakta yasiyoruz sonuçta.din farki varsa mesela o hristiyan sen muslumansan herkes birbirine saygi göstermek zorunda herkesin gunahi sevabi kendine sonuçta.önemli olan anlaşabilmek .

ailelerdeizinveriyorsamutlubirevlilikkurulabilir,klavyeminboşluktuşubozuldugecegece,malesefbitişikyazmakzorundakaldımkusurbakmayın:)

yeryüzündeki yaşayan bütün insanlar insanlar farklı(fikir düşünce yetişme algı ...........)seni evlendiginde de aynı şuandaki halinle kabul etmiyor ... hayat bazen küçük ayrıntıda gizlidir mesele küçük gibi görüyor ama ilerisini düşün derim

tek tek cevap vermek yerine toplu bir cevap vereyim. Evet haklısınız kimse için kendimizden ödün vermemeliyiz, böyle bir konuda ödünde verilmez zaten. ama diyorum ya başka yolu yordamı yok mu diye düşündüm. yoksa bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok.

sonuna kadar geldim, bu is olur ask var sevgi var millete kulaklarini tikarlar devam ederler diye dusundum ama kapanma meselesini okudugum an netlesti her sey.
olayi duygusallastirarak isteklerini yaptiracak erkek arkadasiniz size.
baska bi sey degil yani, sandiginiz kadar ayni degilsiniz.

Eğer tek başına uğraşacaksan çok yıpranırsın, ama o da savaşmaktan yanaysa, seninle beraber o da her şeyin üstesinden gelmeye çalışacaksa, benim istediğim gibi olsun diye diretmeyip gerçekten yanında duracaksa o durumda korkulacak bir şey yok. Sevgi her şeyin üstesinden gelir...

Bir erkek istiyor diye kapanmak... Bilmiyorum bana çok ters geliyor. Bu inancınızla alakalı birşey.
Madem ailesinde sorun olacakmış uygun insanlarla neden olmuyorlar da insanların değişmesini istiyorlar?

Turk kurt olmasinda ben bir farklilik gormuyorum. Insan her yerde insan. Ama oyle lansediliyor malesef. Peygamber efendimiz veda hutbesinde bir irkin diger bir irka ustunlugu yoktur diye ozellikle belirtiyor. Bundan otesi var mi. Ama evet aile ici yasanti da mezhep konusunda sorun yasayabilirsiniz. Bu da birbirinize bagli karsinizdaki insanin tutumu onemli.

sonuna kadar geldim, bu is olur ask var sevgi var millete kulaklarini tikarlar devam ederler diye dusundum ama kapanma meselesini okudugum an netlesti her sey.
olayi duygusallastirarak isteklerini yaptiracak erkek arkadasiniz size.
baska bi sey degil yani, sandiginiz kadar ayni degilsiniz.

aynı şeyleri düşünüyorum kesinlikle. mezhep, ırk hepsi halledilir. sevgi varsa, karşılıklı inanıyorsanız birbirinize amaaaa siz onu olduğu gibi, ailesi ile, mezhebi ile, etnisitesi ile, yaşanmışlıkları ile sevmişken onun sizden yaşam şeklinizi özellikle de din gibi hassas bir konuda hayata bakışınızı değiştirmenizi istemesi çok ta samimi gelmedi bana. siz onu bu haliyle ailenize kabul ettirmek için çaba gösterecekseniz onun da bir kavga vermesi gerekiyor.

Sizi gerçekten seviyorsa sizi olduğunuz gibi, onun sevdiği gibi ailesine kabul ettirmeyi de bilir. Öyle kolaya kaçmakla sevgi, aşk, evlilik olmuyor. Mezhep, ırk, aile kültürü zannettiğiniz kadar büyük farklılıkla içermiyor. Nihayetinde hepimiz aynı kültürün farklı nüanslarıyla yoğrulmuşuz.

Alevi olan sensin sanırım. İnsanı yaradandan ötürü severim'' cümlenden çıkardım bunu. Canım kardeşim ben de aleviyim, tutucu insanlarla hele kapanman için seni zorlayan insanlarla mutlu olamazsın. Bir süre sonra özgürlüğün için savaşmaya başlayacaksın. Görünen köy kılavuz istemez. Sevgi evet mukaddestir, çok değerlidir ancak.. Sevdiğin kişi ailesinin sana karışmasına engel olmayacaksa bu nasıl sevgi derim ben. Benim evliliğimde de mezhep farklılığı var ve eşim hiç karışmıyor benim ibadetime, inancıma. Yani seni değiştirmeye çalışacaksa vazgeç o sevdadan. Anlatabildim umarım.

Birbirinizin farklılığını saygı göstererek kapatabilirsiniz.. bu yüzden sana kapan demesi yanlış erkekler hep değiştirmek istiyorlar sen ona atıyorum babamlayken içki içer misin desen onun hayat tarzına aykırı iken kabul eder mi sanmıyorum.. çok seviyorsanız oturup konuşun ailelerinizede ne kadar kararlı olduğunuzu gösterin ve olabildiğince gönüllerini hoş tutmaya çalışın kendinizden ödün vermeyerek tabi.. sevdiğinle iş birliğin desteğin çok önemli bir taraf diğer tarafa baskı yaparsa mutsız bir evliliğe dönüşür

X